Farul nu se poate baza pe Băjan în următoarele două meciuri!

Marius ANGHEL 08 Oct. 2013, 14:07 Liga 2
Farul nu se poate baza pe Băjan** în următoarele două meciuri!

Farul nu îl va putea folosi pe fundașul dreapta Robert Băjan în cele două meciuri de Liga a 2-a, din deplasare, pe care le va susține în acestă săptămână, în etapele a 7-a și a 8-a: cu Unirea Slobozia (mâine, de la ora 15.00) și cu Rapid (sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 11.00).

Băjan a fost convocat la echipa națională Under-19 a României și va lipsi până pe 16 octombrie. Tricolorii susțin în această perioadă în Polonia turneul de calificare (grupa a doua) la Turul de Elită al Campionatului European, ediția 2013 / 2014. Din serie fac parte România, Polonia, Armenia și Lituania, iar partidele se joacă pe 10, 12 și 15 octombrie.

„Trebuie să vin cu altă soluție în locul lui Băjan, și ca fundaș dreapta, și ca jucător sub 21 de ani. Dar nu trebuie să ne plângem, mergem înainte. Avem două meciuri foarte grele în această săptămână. În primul, la Slobozia, întâlnim o echipă care este preocupată total de joc. O cunosc foarte bine, am lucrat și eu în trecut un an și jumătate acolo, iar majoritatea jucătorilor au rămas”, a declarat Ion Răuță, antrenorul principal al Farului, care regretă că „marinarii” nu au scos mai multe puncte din partidele în care au ratat victoria până acum.

„Cel puțin în meciurile cu Unirea Tărlungeni și FC Clinceni puteam avea minimum trei puncte în plus, iar acum eram la cota 13. Dar nu trebuie să ne mai gândim la ce a fost, ci să privim înainte”, a mai spus Răuță.

„Avem un lot de 24 de jucători, așa că Băjan poate fi înlocuit. Ne-a mulțumit victoria cu CSMS Iași, venită și pe fondul unui joc bun al nostru. Importante sunt cele trei puncte, care ne fac să privim cu optimism meciurile cu Slobozia și Rapid”, a arătat Neculai Tănasă, președintele Farului.    

„Așteptăm să crească de la etapă la etapă”

În condițiile în care, în atac, constănțenii îi au, pe lângă experimentatul Cristian Silvășan (31 de ani), doar pe tinerii Silviu Igiroșanu și Georgian Butoi, Ion Răuță a spus că „ne-am mai dori un vârf”, aceasta și în condițiile unui sistem de joc cu doi atacanți. „E foarte greu să jucăm cu un singur vârf. Mai avem doi copii, unul de 19 ani și unul de 20 de ani, care au reale calități, dar care mai au multe de învățat. Cel puțin în privința unor faze în care trebuie să scoată maximul. Așteptăm de la ei să crească de la etapă la etapă, de la lună la lună. Ne-am mai dori un vârf, dar acum perioada de transferări e închisă. Când vrei să joci cu două vârfuri, ești obligat să ai patru. Probabil că, dacă se va găsi o soluție, se va mai aduce un vârf”, a punctat Răuță.

Sursa: Ziua de Constanța

Marius ANGHEL 08 Oct. 2013, 14:07 Liga 2
Pe aceeași temă