„Farul nu este de ultimul loc, dar, dacă nu reușim să ne întoarcem cu toate punctele, vom primi critici”

Marius ANGHEL 29 Mar. 2013, 12:26 Liga 2

Oficialii clubului FC Botoșani spun că nu își propun altceva decât victoria în meciul cu Farul Constanța, de la sfârșitul acestei săptămâni. Cristi Popovici, antrenorul principal al FC Botoșani susține că deși roș-alb-albaștrii vor întâlni ultima clasată, meciul nu va fi unul foarte ușor.

El consideră că o victorie a botoșănenilor ar fi un rezultat normal în timp ce o remiză sau o înfrângere la Constanța va fi o mare surpriză. „Valoarea echipei Farul Constanța nu este de ultimul loc. Fiecare meci are gradul lui de periculozitate. Mergem din postura de lider pe care trebuie să ne-o respectăm. În cazul în care noi câștigăm toată lumea ar considera ceva normal pentru că jucăm la lanterna roșie. În schimb, dacă nu reușim să ne întoarcem cu toate cele trei puncte, vom primi critici. Băieții sunt conștienți de miza jocului și vor să rămânem pe primul loc. Lucrul ăsta nu îl putem face decât dacă vom câștiga cele trei puncte”, a spus Cristi Popovici.

Cea mai mare problemă este motivarea jucătorilor înaintea unui meci cu o echipă aflată pe ultimul loc. Staff-ul tehnic a avut mai multe discuții cu jucătorii în ultimele zile și le-a solicitat să trateze meciul cu Farul ca o partidă cu contracandidatele la promovare.

„Nu au cum să nu fie foarte motivați pentru că noi discutăm zilnic despre obiectivul pe care îl avem și despre motivația pe care trebuie să o aibă la fiecare meci, la fiecare antrenament la fiecare oră când nu sunt la program. Din punctul acesta de vedere sunt convins că echipa noastră va fi motivată la fel ca în jocurile de până acum. Important este să avem și aceleași reușite”, a mai afirmat antrenorul botoșănean.

„Plecăm ca favoriți”

Antrenorul principal al FC Botoșani consideră că roș-alb-albaștrii sunt favoriți în meciul de mâine de la Constanța, contra Farului. Cu toate acestea, Cristi Popovici le-a solicitat elevilor săi să trateze serios acest meci pentru a nu apărea surprize.

„Noi avem forța să câștigăm fiecare meci din acest retur dar se pot întâmpla foarte multe lucruri care pot schimba soarta unei partide. Și de data aceasta plecăm ca favoriți dar jocul îți poate aduce foarte multe lucruri neprevăzute. Noi ne-am antrenat toată săptămâna pe zăpadă iar la Constanța vom juca pe un teren cu iarbă. Condițiile vor fi diferite dar asta nu trebuie să deranjeze parcursul nostru.

În seria aceasta, jumătate din echipe se bat pentru promovare și jumătate pentru evitarea retrogradării. Toate au obiective”, a spus Cristi Popovici care va avea tot lotul la dispoziție, cu excepția fundașului dreapta Andrei Patache.

Farul? „O echipă care poate pune probleme”

Cristi Popovici a studiat formația pe care o va întâlni sâmbătă și susține că nu această echipă nu are jucători foarte cunoscuți, dar, în schimb, omogenitatea reprezintă un punct forte. Singurul jucător remarcat de Popovici este Călințaru, un fotbalist provenit de la Academia lui Gheorghe Hagi.

„Se poate spune că Farul Constanța are o echipă mai puternică decât în turul campionatului. Cu toate acestea, nu au înregistrat rezultate bune. Au făcut 1-1 acasă cu Otopeni și au pierdut la Tulcea. În schimb, au mai mult timp de când lucrează împreună, au omogenitate. Nume sonore de jucători nu au. A venit Călințaru de la Academia Hagi, un jucător foarte bun. De la Ceahlăul a mai venit Drugă dar nu s-au întărit semnificativ. E o echipă care și în turul campionatului a pierdut foarte greu. Abia i-am bătut cu 1-0. Este o echipă care poate pune probleme”, a mai afirmat Cristi Popovici.

În acest sezon, Farul Constanța a disputat 14 meciuri din care a câștigat doar trei, a remizat o dată și pierdut zece partide.

Nu este interesat de evoluția contracandidatelor

FC Botoșani nu depinde de rezultatele contracandidatelor la promovare. Asta consideră antrenorul principal al FC Botoșani. Acesta spune că nu îl interesează decât rezultatele echipei sale.

„Rezultatele ne-au ajutat pentru că am bătut la Suceava cu 2-0 și acasă cu 5-1. În rest, treaba lor ce fac. Ne putem ajuta noi. Dacă batem la Constanța,nu ne mai interesează ce fac celelalte echipe”, a spus Cristi Popovici.

Dacă FC Botoșani va câștiga toate meciurile până la sfârșitul sezonului va promova de pe primul loc al clasamentului și nu va depinde de jocul rezultatelor.

Sursa: Bt online
Foto: Eduard BLAGA

Marius ANGHEL 29 Mar. 2013, 12:26 Liga 2
Pe aceeași temă