Farul are un debut dificil cu Sportul! „Ne lipsește omogenitatea”

31 Aug. 2012, 14:57 Liga 2

Oficiali, tehnicieni și jucători afirmă că obiectivul grupării de pe litoral este de a forma o echipă care să atace accederea în eșalonul I, sezonul viitor a luat sfârșit. Suporterii celei mai iubite echipe a județului Constanța, F.C. Farul, pot reveni în tribunele arenei din Primăverii, pentru a-și încuraja favoriții. Marinarii încep, sâmbătă, o nouă stagiune competițională, pe care și-o doresc încununată de succes.

F.C. Farul va disputa prima partidă a sezonului în compania echipei Sportul Studențesc, grupare care, în stagiunea trecută, a evoluat în Liga I. Meciul se va disputa cu începere de la ora 11.00.

Chiar dacă are un lot destul de valoros și se poate gândi la promovare, de la oficiali la jucători, toți spun că formația de pe litoral nu se gândește la acest obiectiv. Finanțatorul Marian Diaconescu chiar a scos din ecuație acest aspect și a declarat că singurul scop este formarea unei echipe competitive, care să atace promovarea… sezonul viitor. Mai mult, oficialul constănțean a declarat că gruparea încă mai are probleme financiare care se înscriu, însă, în „normalitate”. „Sperăm să ducem la capăt acest campionat. Obiectivul nostru este formarea unei echipe competitive, care să poată ataca promovarea sezonul viitor. Problemele sunt, în continuare, aceleași, iar sarcina noastră, a conducerii, este să asigurăm bugetul necesar pentru actualul lot. Nu trebuie să vorbim de promovare acum, certitudinea rămâne sezonul următor”, a spus Diaconescu.

Singurul care a fost aproape de a afirma că Farul se poate lupta pentru accederea în eșalonul de elită este directorul sportiv Cristi Munteanu. Acesta a spus că echipa este formată din jucători valoroși care, în anumite condiții, pot învinge orice formație. „Au venit jucători cu experiență, care sunt un exemplu pentru cei tineri. Am văzut multă determinare la cei mai în vârstă și vă spun că, dacă și cei tineri ar juca la fel ca cei cu experiență, nu am pierde niciun meci. Totuși, avem lacune la capitolul omogenitate și nu cred că, pentru moment, e cazul să vorbim despre primele locuri în clasament”, a declarat Cristi Munteanu.

„Jucăm pentru suporteri”

Farul a transferat, în această vară, suficienți jucători încât ar putea ca, în runda inaugurală, să alinieze o formație de start complet schimbată față de ultima partidă a stagiunii trecute. Printre sportivii transferați se numără și responsabilii cu golurile, Sorin Chițu și Marius Matei. Primul, golgheter în ultimele două ediții de campionat, când a evoluat pentru Săgeata Năvodari, a declarat că nu ține cu dinții de acest titlu și că dorește ca echipa să fie cea care primează. „Nu țin neapărat la titlul de golgheter, mă interesează să facem o treabă bună ca echipă. Contează mai puțin că marchez eu, să o facă oricine, dar să câștige echipa. Avem un lot bun, în care se îmbină tinerețea și entuziasmul cu experiența. Momentan, nu putem spune multe și cred că este inutil să tot vorbim de promovare. Important este ce vom arăta în teren, acolo să demonstrăm că ne putem bate pentru accederea în Liga I”, a spus Chițu.

Marius Matei, adus de la Botoșani, a afirmat că a venit pe litoral pentru a evolua la o formație de tradiție și că jucătorii trebuie să evolueze pentru suporteri, indifă erent că stadionul este plin sau în tribune sunt doar câțiva. „Farul este o echipă cu tradiție în fotbalul românesc și din acest motiv am ales să vin aici. Vrem sfacem o treabă bună și să aducem lumea la stadion. Noi suntem motivați și, chiar dacă în tribune vor fi unu-doi suporteri, trebuie să jucăm și pentru ei”, a spus Matei.

La reunire, tehnicianul Ion Barbu spunea că Farul are puterea de a juca promovare, acum i-a mai dispărut din optimism. „Suntem o echipă nouă și ne lipsește omogenitatea. Mai avem și un început de campionat greu, dar asta contează mai puțin, pentru că oricum am fi trebuit să jucăm contra tuturor formațiilor. Noi ne dorim să vină suporterii la stadion, să ne încurajeze, pentru că avem nevoie de ei. Cert este că vom avea un debut dificil, împotriva unei alte echipe de tradiție și îmi pare rău că cele două echipe se întâlnesc în Liga a II-a, locul lor este în primul eșalon”, a declarat Barbu.

Indiferent cât ar încerca să evite pronunțarea obiectivului, toată lumea știe că transferurile făcute și determinarea au în spate dorința ca Farul să revină cât mai repede în Liga I.

Articol scris de Cristian BANCIU

31 Aug. 2012, 14:57 Liga 2
Pe aceeași temă