Farul are șansa să se apropie de locurile de play-off, dacă bate Viitorul Pandurii. Ianis Zicu: ”Este cel mai important meci al nostru de când sunt eu antrenor”

Marius ANGHEL 27 Feb. 2021, 16:45 Liga 2
Farul are șansa să se apropie de locurile de play-off, dacă bate Viitorul Pandurii. Ianis Zicu: ”Este cel mai important meci al nostru de când sunt eu antrenor”

Farul a scăpat victoria printre degete la primul meci oficial din Liga 2 desfășurat în 2021, remizând la Călărași cu Dunărea (scor 1-1), însă speră să nu mai rateze cele trei puncte ale victoriei și în partida din etapa a 17-a a sezonului. Constănțenii revin pe teren propriu, unde duminică, de la ora 11:30, întâlnesc Viitorul Pandurii Târgu Jiu, altă contracandidată în lupta pentru play-off.

Rezultatele înregistrate până acum în runda din acest weekend, multe egaluri pentru primele clasate, sunt în avantajul celor de la Farul și Viitorul Pandurii, care se pot apropia, respectiv urca pe pozițiile care la finalul sezonului regular duc în grupa de promovare.

Ianis Zicu, înaintea meciului cu Viitorul Pandurii: ”Este cel mai important meci al nostru de când sunt eu antrenor la Constanța”

Farul nu stă tocmai bine la rezultate înregistrate în acest sezon acasă, în cele șase partide desfășurate până acum la Constanța acumulând două victorii, două remize și două eșecuri. Cu cele 8 puncte strânse, ”marinarii” sunt pe un loc 16 în clasamentul special al meciurilor disputate acasă.

”Din punctul meu de vedere, este cel mai important meci al nostru de când sunt eu antrenor la Constanța. Cred că trebuie să fim foarte, foarte motivați, pentru că este o șansă imensă pentru a ne îndeplini obiectivul. Trebuie să câștigăm această partidă și cred că și băieții sunt conștienți de acest lucru. Toată lumea o să fie pregătită la ora meciului pentru a câștiga”, a spus Ianis Zicu, care probabil s-a referit, când a spus că e cel mai important meci, doar la partidele desfășurate în campionat, fiindcă Farul a mai întâlnit nu cu mult timp în urmă echipe de Liga 1 ca Academica Clinceni și Chindia Târgoviște, în Cupa României. De altfel, Zicu a mai spus și înaintea altor jocuri din Liga 2 că sunt cele mai importante din noua sa carieră.

”Din păcate, nu am avut rezultatele de anul trecut pe teren propriu. Sperăm să începem cu această partidă și să câștigăm puncte mai multe acasă. Dacă am fi fost mai atenți la meciurile cu Buzău, când am condus cu 2-0, și Mioveni, când am controlat jocul, am fi avut patru puncte în plus. Am terminat la egalitate și am rămas doar cu două puncte după aceste jocuri”, a declarat Zicu despre evoluția oscilantă a echipei sale pe teren propriu.

Farul nu e ferită de probleme de lot, în special în zona centrală a apărării. ”Din păcate, ambii fundași centrali care au jucat titulari meciul trecut și au fost titulari în toată perioada aceasta a sezonului, Marius Leca și Paul Antoche, căpitanul nostru, nu vor putea juca la această partidă. O să găsim soluții și o să folosim jucători care să poată să-i înlocuiască și să o facă foarte bine”, a mai spus antrenorul Farului, citat de site-ul oficial al clubului.

Zicu vrea să-și surprindă adversarul: ”Pregătim și noi niște lucruri, și sperăm să câștigăm acest meci”

Constănțenii vor întâlni una dintre formațiile care stau bine în deplasare. În cele cinci partide de afară au patru victorii și un egac, cele 12 puncte obținute situând echipa lui Flavius Stoican pe un loc 7 în clasamentul special al jocurilor din deplasare, acolo unde Farul stă și mai bine, pe 5, cu 13 puncte.

Runda trecută, pe teren propriu, Viitorul Pandurii a cedat neașteptat de ușor meciul cu ”U” Cluj (scor 1-2), după ce mai înainte, pe același stadion, reușea să învingă prim-divizionara Gaz Metan Mediaș, în Cupa României.

”Este o echipă periculoasă, cu jucători foarte rapizi în față și o dinamică foarte bună. Reușesc să aducă foarte multe mingi în fața porții. Să sperăm că la partida cu noi nu vor putea să facă acest lucru, pentru că o pregătim și noi niște lucruri, și sperăm să câștigăm acest meci.

Este o presiune pentru toată lumea. Sunt și meciurile directe, care sunt foarte importante, meciuri de șase puncte. Nu am reușit să câștigăm la Călărași, dar acum trebuie să obținem această victorie, foarte importantă pentru a rămâne în lupta pentru play-off. Am muncit foarte mult, știm cu toții cât am suferit în această perioadă și sperăm din toată inima să obținem o victorie care să ne mențină în lupta pentru play-off”, a mai declarat Ianis Zicu.

https://www.youtube.com/watch?v=aGf5FPGm4PI&feature=emb_title

Andrei Bayoi: ”O să fie un meci bun, cu ocazii la ambele porți și sper să câștigăm”

Atacantul Andrei Banyoi (20 de ani) se așteaptă, la rândul său, la un joc greu cu trupa lui Flavius Stoican.

”O să fie un meci greu, cu o echipă foarte bună a campionatului, cu jucători tineri și câțiva cu experiență. Cred că o să fie un meci bun, cu ocazii la ambele porți și sper să câștigăm.

Sperăm să lăsăm totul în urmă (n.r. – referitor la faptul că Farul a cam scârțâit pe teren propriu în acest sezon), să ne deblocăm și să începem să câștigăm meciuri, ca să prindem play-off-ul. Asta ne dorim și acesta este obiectivul nostru. Ar fi bine să marcăm cât mai mult și să nu primim multe goluri. Sau să nu primim deloc. Nu am reușit să marchez la Călărași, chiar dacă am avut două-trei situații. Sper să o fac acum și să-mi ajut echipa”, a spus și Banyoi, jucător utilizat în 12 partide în acest sezon și care a marcat două goluri pentru Farul.

https://www.youtube.com/watch?v=xC_TEKMCjbk&feature=emb_title

Iulian Dima arbitrează Farul – Viitorul Pandurii

Farul și Viitorul Pandurii se întâlnesc duminică, de la ora 11:30, pe stadionul din Constanța.

Partida va fi arbitrată de la centru de Iulian Dima (Bucureşti) și asistenții George Turcu (Bucureşti) și Cristian Voicu (Focşani). Rezervă de arbitru este Ovidiu Robu (Chitila – Ilfov), iar observatori au fost delegați Marian Deaconu (Ploieşti) și Florentin Barbu (Giurgiu).

Farul ocupă, momentan, locul 12, cu 21 de puncte acumulate în 14 meciuri, iar Viitorul Pandurii se situează pe poziția a 7-a, cu 23 de puncte strânse tot în 14 jocuri. E la egalitate cu FK Csikszereda, care are un golaveraj mai bun și e pe locul 6.

Cele două echipe s-au mai întâlnit până acum de trei ori în campionatul Ligii 2. A fost 1-0 pentru Farul, pe teren propriu, iar apoi tot 1-0 pentru constănțeni, dar la Petroșani, când adversara evolua sub numele de Energeticianul, cât și un 2-1 pentru Viitorul Pandurii, la Drobeta Turnu Severin, unde a jucat până să se mute pe noul stadion din Târgu Jiu.

 

Foto și video: Farul Constanța

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-17-singurele-meciuri-ale-zilei-de-sambata-cinci-la-numar-se-disputa-de-la-ora-1100-iar-fiecare-are-in-componenta-o-echipa-care-lupta-pentru-play-off-19171618

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-spera-sa-recupereze-la-constanta-punctele-pierdute-acasa-cu-u-cluj-flavius-stoican-trebuie-sa-facem-totul-ca-sa-ne-intoarcem-victoriosi-19171481

 

Marius ANGHEL 27 Feb. 2021, 16:45 Liga 2
Pe aceeași temă