Farul are de astăzi un jucător maghiar în lot. „Am trăit în Ungaria cele mai mari împliniri sportive, dar și în plan personal”

Marius ANGHEL 04 Dec. 2015, 13:24 Liga 2

La ultimul meci oficial din acest an pe care FC Farul îl dispută, astăzi, pe teren propriu, contra celor de la Dunărea Călărași, echipa constănțeană nu poate conta pe serviciile mai multor jucători titulari. Robert Băjan și Mihai Ion sunt suspendați, Vasilică Cristocea, Tiberiu Bălan și Ciprian Milea sunt incerți, primi doi cu șanse de recuperare, iar un alt absent sigur va fi și Onișor Nicorec. Situația acestuia din urmă este una specială.

Mijlocașul născut la Târgu Lăpuș (Maramureș) este în aceste zile în Ungaria, acolo unde va primi cetățenia maghiară. Onișor Nicorec (29 ani) va participa la o ceremonie care va avea loc la primăria orașului Gyor. Fotbalistul de 29 de ani a stat șase ani în Ungaria, între 2009 și 2015, jucând la formația Gyori ETO FC și, împrumutat, la Zalaegerszegi TE.

„Mâine (n.r. astăzi), la ora 10.00, depun jurământul la primăria din Gyor. Îmi voi păstra și cetățenia română. Am stat șase ani în Ungaria și m-am simțit extraordinar. Copilul mi s-a născut în țara vecină, iar acolo dețin și un apartament. Cât am evoluat la Gyori ETO FC, am prins cea mai bună perioadă din istoria clubului. Echipa a ieșit campioană o dată, de două ori vicecampioană și o dată s-a clasat pe locul trei. În plus, a jucat în cupele europene. Am trăit acolo cele mai mari împliniri sportive, dar și în plan personal. Este posibil ca, în viitor, să mă și stabilesc acolo”, a declarat Onișor Nicorec pentru Ziua de Constanța.

Onișor Nicorec a câștigat, pe când avea 17 ani, o preselecție națională, numită „Drumul spre glorie”, care i-a adus o perioadă de pregătire și teste în Olanda, la clubul Ajax Amsterdam. La 19 ani a semnat cu Rapid București, însă nu a primit prea multe șanse nici din partea lui Răzvan Lucescu, nici de la Cristiano Bergodi. Din sezonul 2009/2010 a jucat în Ungaria, iar cu Gyori ETO FC a disputat, în 2013, un amical de gală contra campioanei Europei, Bayern Munchen, Onișor fiind titular. La Gyor, actualul farist a jucat și în Europa League, susținând cinci meciuri și înscriind de două ori în sezonul 2010/2011.

Marius ANGHEL 04 Dec. 2015, 13:24 Liga 2
Pe aceeași temă