Farul a câștigat la Pandurii și a încheiat grupa de play-out pe primul loc. George Galamaz a dat de înțeles că va părăsi și el echipa, împreună cu antrenorul Ianis Zicu: ”S-a încheiat un capitol. Au fost 2 ani frumoși”

Mircea OGLINDOIU 08 May. 2021, 20:43 Liga 2
Farul a câștigat la Pandurii și a încheiat grupa de play-out pe primul loc. George Galamaz a dat de înțeles că va părăsi și el echipa, împreună cu antrenorul Ianis Zicu: ”S-a încheiat un capitol. Au fost 2 ani frumoși”

În ultimul meci din sezonului 2020-2021 al Ligii 2, Farul Constanța s-a impus cu 2-1 în deplasarea de la Pandurii Târgu Jiu și, profitând de eșecul Universității Cluj în partida de pe teren propriu cu Fotbal Comuna Recea (scor 2-3), a încheiat Grupa A de play-off pe primul loc.

O palidă consolare, fiindcă acționarul Ciprian Marica voia promovarea în Liga 1, la finele actualei stagiuni.

George Galamaz a vorbit în locul lui Ianis Zicu după victoria cu Pandurii. Și el va pleca de la echipă

Din cauza ratării obiectivului, antrenorul Ianis Zicu a anunțat după penultimul meci că va părăsi Farul, reamintind acest lucru și după jocul cu Pandurii.

Tehnicianul nici n-a venit nici la conferința de presă de la finalul partidei de astăzi și l-a trimis în locul său pe team-managerul George Galamaz. Și acesta a dat de înțeles că nu va mai continua la echipa de la malul Mării Negre.

”Am terminat sezonul cu o victorie, la capătul unui campionat bun, dar încheiat cu o mare dezamăgire. Noi nu am jucat în ultima etapă din sezonul regular, am stat la televizor, la pauză eram pe loc de play-off, dar la final am fost trimiși în play-out. Per total, s-a muncit bine, băieții s-au dăruit. Repet, rămânem cu o mare dezamăgire, fiindcă a trebuit să stăm la jocul rezultatelor. A fost și o tragere la sorți a jocurilor care nu ne-a avantajat. Am avut și unele momente când puteam să ne desprindem, dar nu am știut să profităm. S-a încheiat un capitol, după 2 ani frumoși.

Vom vedea unde merge și Ianis, ce se va întâmpla și cu proiectul Farul. Și eu mi-am terminat contractul și vom vedea ce se va întâmpla”, a declarat Galamaz.

Farul, pe primul loc în play-out-ul Ligii 2. Doar o clasare de palmares

La Târgu Jiu, Farul a dechis scorul în minutul 5, prin lobul, de la 23 de metri, al lui Ilie Damașcan. Pandurii a egalat în minutul 71, prin Felipe Acosta, dar nou-intratul David Savu a stabilit scorul final în minutul 74, cu o reluarea din 8 metri și, astfel, Farul s-a impus cu 2-1.

Echipa constănțeană a încheiat sezonul pe primul loc în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, cu 42 de puncte, fiind urmată de Metaloglobus București, ”U” Cluj (ambele cu 39 de puncte), Ripensia Timișoara (36 puncte), Fotbal Comuna Recea (35 puncte), CSM Slatina (19 puncte) și Pandurii Târgu Jiu (14 puncte). Slatina și Pandurii au retrogradat în Liga 3, iar Recea va juca baraj de menținere, în dublă manșă, cu Unirea Slobozia, cealaltă clasată pe locul 5, în Grupa B a play-out-ului.

Foto: Farul Constanța

Mircea OGLINDOIU 08 May. 2021, 20:43 Liga 2
Pe aceeași temă