Fără relaxare la Dumbrăvița și după ce echipa și-a asigurat menținerea în Liga 2. Cosmin Stan abordează partida cu Progresul Spartac cu cel mai bun ”11”: ”Se joacă, totuși, pe puncte”

Anda DELIU 27 Apr. 2023, 15:21 Liga 2
Fără relaxare la Dumbrăvița și după ce echipa și-a asigurat menținerea în Liga 2. Cosmin Stan abordează partida cu Progresul Spartac cu cel mai bun ”11”: ”Se joacă, totuși, pe puncte”

CSC Dumbrăvița e scăpată de emoțiile posibilității de a cădea pe un loc direct retrogradabil sau de prezență la barajul de menținere în Liga 2 în urma victoriei din etapa trecută. Timișenii și-au obținut, matematic, rămânerea în eșalonul secund și pentru următorul sezon. Cu toate acestea, antrenorul Cosmin Stan vrea cât mai multe puncte în meciurile rămase, astfel că nu va întineri echipa pentru ultimele două jocuri, cu Progresul Spartac și FC Brașov.

Dumbrăvița merge cu cea mai bună echipă la Buftea

Atmosfera e relaxată la CSC Dumbrăvița, dar Cosmin Stan va utiliza cei mai buni jucători apți contra Progresului Spartac, sâmbătă, de la ora 11:00. Vor lipsi Ghinescu și Niakate, ambii cu probleme medicale.

”Pe acest lucru mă bazez pentru ultimele două meciuri. Obiectivul fiind îndeplinit, sper ca această relaxare din timpul antrenamentelor să ducă la o concentrare bună în timpul celor două meciuri rămase și să putem încheia campionatul făcând puncte. Abordăm meciul la victorie și cu cel mai bun «11» posibil. Se joacă, totuși, pe puncte. E primul nostru sezon de Liga 2, momentan avem 33 de puncte și sperăm să avem cât mai multe la final. Ne dorim să mai câștigăm câteva și în aceste jocuri ce ne-au mai rămas”, a precizat antrenorul singurei echipe din Timiș salvată de la retrogradare, dintre cele trei care au participat în acest sezon.

Cosmin Stan se așteaptă la un meci tare cu Progresul Spartac

Progresul Spartac este echipa din Grupa B care merge la barajul de menținere în Liga 2, iar, din acest motiv, Stan e convins că echipa sa va avea viață dificilă la ultima deplasare a sezonului.

”Noi intrăm în vacanță peste 8-9 zile, dar ei nu. Pe cei de la Progresul îi așteaptă meciurile de baraj, astfel că miza jocurilor rămase din play-out e cu atât mai mare cu cât se pregătesc pentru baraj. Sunt sigur că vor da tot ce vor putea la meciul cu noi. E o echipă bună, preocupată să joace fotbal, are mulți jucători tehnici în componență, mingicari – cu ghilimelele de rigoare. Au un joc de construcție plăcut, care îți ia ochii din tribună. Dar au și ei multe puncte slabe, pe care noi va trebui să le speculăm”, a punctat Cosmin Stan.

Dumbrăvița nu s-a antrenat pe sintetic înaintea jocului din etapa a 6-a

Altfel, CSC Dumbrăvița, care a primit și ea ”interzis” la Baza 2 (Poli a fixat un preț prohibitiv), la fel ca Ripensia tot înaintea jocului de la Buftea, nu s-a mai chinuit să caute teren sintetic de antrenament.

”Tot timpul când ne-am antrenat pe sintetic în următoarele două zile echipa a fost greoaie în mișcări, în antrenamentele ce au urmat. Am preferat să nu mai apelăm la teren sintetic. Suntem obișnuiți deja cu suprafața de la Buftea, e un sintetic bun acolo, dar cu anumite caracteristici. Mingea nu prea sare, jocul e foarte mult încetinit de suprafața respectivă. Dar cred că ne-am obișnuit cu ea și cred că nu va fi un impediment nici suprafața de joc și nici faptul că nu ne-am antrenat pe sintetic în ultimele zile”, a mai explicat Stan.

În sezonul regular, Progresul Spartac și CSC Dumbrăvița au remizat la scorul de 0-0 tot la Buftea, pe terenul sintetic al bazei federației, în etapa a 18-a, la 4 martie 2023.

CSC Dumbrăvița are 33 de puncte și ocupă locul 3 în Grupa B de play-out. Cu 23 de puncte, Progresul Spartac este bătută în cuie pe locul 5, cel de baraj de mențnere. Meciul de la Buftea are loc sâmbătă, de la ora 11:00.

Foto: Progresul Spartac și Leczki Jozsi (Mediafax Foto)

Anda DELIU 27 Apr. 2023, 15:21 Liga 2
Pe aceeași temă