CSC Dumbrăvița, fără nicio ocazie în meciul de la Buftea. Cosmin Stan: ”Cei de la Progresul Spartac ar fi trebuit să câștige”

Anda DELIU 04 Mar. 2023, 20:44 Liga 2
CSC Dumbrăvița, fără nicio ocazie în meciul de la Buftea. Cosmin Stan: ”Cei de la Progresul Spartac ar fi trebuit să câștige”

CSC Dumbrăvița fie nu a fost concentrată după succesul cu Poli Timișoara din runda trecută, fie nu s-a adaptat la terenul sintetic de la Buftea, dar a remizat la scorul de 0-0 cu Progresul Spartac fără a avea vreo ocazie serioasă tot meciul.

Alb-verzii s-au apărat însă bine la Buftea, aspect remarcat de antrenorul Cosmin Stan, care a recunoscut că echipa lui Andrei Erimia merita victoria, în condițiile în care a ratat un penalty pe final de joc.

Timișenii, inexistenți ofensiv la Buftea

Progresul Spartac a controlat tot meciul. În prima repriză, Leafu și Tudorache nu au prins spațiul porții la acțiunile lor, la fel ca și Stanciu, la un șut ce s-a dus puțin peste poartă în minutul 32. La patru minute de la ocazie, căpitanul bucureștenilor a nimerit spațiul porții, dar nu l-a putut învinge pe Trifon.

În repriza a doua, nici Lixandru nu a prins cadrul buturilor timișenilor. În minutul 83, Gîsă l-a faultat în careu pe Radu și s-a dat penalty. Ciprian Stanciu a fost executantul, dar a trimis în bara laterală. Același căpitan al gazdelor a încercat ulterior să-și repare greșeala, dar degeaba, căci a trimis pe lângă.

Cosmin Stan a recunoscut că Dumbrăvița nu merita egalul cu Progresul Spartac

Antrenorul Cosmin Stan a punctat că echipa s-a prezentat bine doar defensiv, și că Progresul Spartac ar fi meritat victoria în acest joc din etapa a 18-a.

”Trebuie să fiu corect și să recunosc că nu a fost un rezultat echitabil, gazdele au jucat mai bine decât noi. Dar pe fază defensivă cred că ne-am achitat bine de sarcini. A fost un meci greu de pregătit, nu numai prin faptul că s-a jucat pe un teren sintetic, iar ei sunt mai obișnuiți cu această suprafață. Progresul e o echipă care schimbă foarte des sistemele de joc, atât de la un meci la altul, cât și în timpul partidelor. Cum spuneam, din punct de vedere defensiv am făcut un meci bun. Pe atac, însă, nu am contat, am avut dramul de șansă care ne-a adus acest punct, dar pentru munca depusă de jucători în cele 90 de minute, cred că am meritat acest punct. Ca fotbal, la ceea ce au arătat cele două echipe astăzi, cei de la Progresul Spartac ar fi trebuit să câștige. Penalty-ul ratat e doar o fază, însă per ansamblu a fost echipa mai bună. Pe atac nu am fost deloc inspirați astăzi. Chiar vorbeam acum cu băieții în vestiar că trebuie să ne chinuim să ne aducem aminte de o fază mai periculoasă a noastră. Nu am contat pe atac astăzi… Nu ne-a ieșit pur și simplu, am făcut un joc ofensiv slab. Dar și cei care au jucat în atac au depus foarte mult efort, au ajutat defensiva și am reușit astfel să obținem acest punct foarte important pentru noi. Contează mult că am reușit să îi ținem pe cei de la Progresul la șase puncte în spatele nostru”, a spus Stan despre meci.

Dumbrăvița a început repriza a doua în inferioritate

Altfel, trebui menționat și un amănunt de culoare. În repriza a doua, CSC Dumbrăvița a intrat doar cu zece jucători pe teren, deoarece Adrian Zalushci a fost trimis de către antrenor să-și schimbe încălțămintea.

De la sine putere, el își dăduse ghetele jos, iar Stan nu l-a lăsat să joace așa. ”El și-a schimbat ghetele în timpul primei reprize, pentru că nu s-a adaptat la suprafața de joc. Și-a luat o pereche de adidași. La pauză, înainte de a ieși, i-am spus eu să își ia înapoi ghetele, pentru cu suprafața e afânată, iar în adidași putea să alunece. De aceea am început în 10 repriza a doua”, a explicat Stan situația.

CSC Dumbrăvița în meciul cu Progresul Spartac: Trifon – Gîsă, Zurbagiu (cpt.), C. Toma – Amariei (Moțiu 71’), Curea, Martinov (Ghinescu 85’), I. Tănase, Salhi (Niakate 76’) – Zaluschi (Capătă 85’), Piftor (Simon 71’). Rezerve neutilizate: Mikloș – Toroc, Andr. Olaru, Bura-Koț.

CSC Dumbrăvița e pe locul 12 în Liga 2, cu 23 de puncte acumulate în 18 etape. Runda viitoare, ultima a sezonului regular, va primi vizita echipei SC Oțelul Galați, deja calificată matematic în play-off.

Foto: CSC Dumbrăvița

Anda DELIU 04 Mar. 2023, 20:44 Liga 2
Pe aceeași temă