EXCLUSIV | Petrolul, pe ultima sută pentru numirea noului antrenor. Negocierile cu Viorel Moldovan sunt avansate

Marius ANGHEL, Răzvan STÎNGĂ 09 Aug. 2020, 14:17 Liga 2
EXCLUSIV | Petrolul, pe ultima sută pentru numirea noului antrenor. Negocierile cu Viorel Moldovan sunt avansate

Petrolul este foarte aproape de numirea unui nou antrenor, după ce înțelegerea cu Costel Enache (47 de ani) a fost întreruptă, în urma ratării promovării în Liga 1. Potrivit surselor Liga2.ro, fostul internațional Viorel Moldovan (48 de ani) este principalul candidat de pe lista ploieștenilor și cu care în acest moment conducerea se află în discuții destul de avansate.

Moldovan este liber de contract după despărțirea de Chindia Târgoviște, iar după ce Petrolul a ratat orice șansă la accederea în primul eșalon, numele său a fost intens vehiculat pentru preluarea poziției de antrenor principal.

Viorel Moldovan este văzut omul potrivit să ducă Petrolul în Liga 1 

Liga2.ro l-a anunțat pe Viorel Moldovan în capul listei de trei tehnicieni cu care Petrolul discută, alături de Liviu Ciobotariu și Mihai Teja, iar sâmbătă a scris că este candidatul numărul unu în birourile echipei ploieștene, fiind considerat cea mai bună variantă pentru îndeplinirea obiectivului, promovarea în Liga 1 la finele sezonului următor de Liga 2.

Fostul atacant al naționalei este un obișnuit al luptei la promovare în Liga 1. A antrenat Chindia în perioada iunie 2018 – iunie 2020, ducând echipa târgovișteană în Liga 1 după două decenii. În urmă cu șase ani a promovat și Rapidul.

În cariera sa de antrenor a mai pregătit echipele FC Vaslui, FC Brașov, Sportul Studențesc, Rapid și Auxerre (Franța), dar a fost și selecționer al naționalei U21 a României, cât și antrenor secund al lui Anghel Iordănescu la naționala de seniori. Cele mai importante borne ale carierei de antrenor sunt promovările în Liga 1 cu Rapid (2014) și Chindia (2019).

Viorel Moldovan susține campionatul cu 16 echipe în Liga 1 și vrea ca fosta lui echipă să se salveze 

Până să semneze un nou contract de antrenor, Viorel Moldovan și-a spus opinia cu privire la formatul sub care va debuta următorul sezon din Liga 1, dar a declarat și că le ține pumnii celor de la Chindia Târgoviște în barajul de menținere – promovare cu CS Mioveni. Chiar dacă nu mai antrenează acolo, vrea ca fosta lui echipă să rămână în prima ligă.

”Este bun campionatul cu 16 echipe, deși eu sunt adeptul a celui cu 18, dar nu e rău nici cu 16. Formatul e important acum, dar din toată situația aceasta confuză, decizia luată de Comitetul Executiv este una pozitivă și un pas înainte să revenim la normal, la un campionat cu 18 echipe. Acum s-a găsit o soluție pentru toată lumea, nu doar pentru Dinamo, că era greu să își mai recupereze și ei meciurile restante. Chiar dacă unele cluburi vor plânge acum că vor fi bani mai puțini, toți trebuie să fie uniți și solidari pe timp de criză. Trebuie să se gândească la binele tuturor și să înțeleagă că este mai bine așa.

Faptul că se va disputa barajul în dublă manșă e mult mai ok, pentru că se gestionează mai ușor situația decât dintr-un singur meci. Barajul e baraj oricum și nu știi niciodată ce se poate întâmpla, dar e mai greu pentru echipele din Liga 2 în astfel de momente, de aceea o văd și eu favorită tot pe Chindia și m-aș bucura din tot sufletul să rămână în Liga 1”, a declarat Moldovan pentru ProSport.

 

 

 

Marius ANGHEL, Răzvan STÎNGĂ 09 Aug. 2020, 14:17 Liga 2
Pe aceeași temă