Viorel Moldovan salută decizia trecerii Ligii 1 la 16 competitoare și ține pumnii fostei sale echipe la barajul cu CS Mioveni: ”O văd favorită pe Chindia.” Mesajul pentru Rapid și Petrolul după ratarea promovării | EXCLUSIV

Carmen MANDIȘ 07 Aug. 2020, 11:26 Liga 2

Viorel Moldovan (48 de ani) a luat o vacanță după despărțirea de Chindia Târgoviște, echipă pe care a promovat-o în Liga 1 și a condus-o în mare parte și în sezonul recent încheiat, dar a urmărit schimbările din fotbalul românesc cu interes.

Liber de contract, Moldovan aplaudă decizia FRF și LPF de a trece Liga 1 la un sistem cu 16 în loc de 14 echipe și le ține pumnii foștilor săi elevi de la Chindia în barajul de menținere în prima ligă cu CS Mioveni, ocupanta locului 3 în play-off-ul Ligii 2.

”Este bun campionatul cu 16 echipe, deși eu sunt adeptul a celui cu 18, dar nu e rău nici cu 16. Formatul e important acum, dar din toată situația aceasta confuză, decizia luată de Comitetul Executiv este una pozitivă și un pas înainte să revenim la normal, la un campionat cu 18 echipe.

Acum s-a găsit o soluție pentru toată lumea, nu doar pentru Dinamo, că era greu să își mai recupereze și ei meciurile restante. Chiar dacă unele cluburi vor plânge acum că vor fi bani mai puțini, toți trebuie să fie uniți și solidari pe timp de criză. Trebuie să se gândească la binele tuturor și să înțeleagă că este mai bine așa”, a declarat Moldovan pentru ProSport.

Viorel Moldovan și-ar dori o Liga 1 cu 18 echipe, iar trecere la 16 crede că e primul pas. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Viorel Moldovan ține cu Chindia la barajul cu CS Mioveni

După schimbările produse pentru viitorul sezon de Liga 1, barajul de menținere/promovare în Liga 1, ediția 2020-2021, se va desfășura în această vară între echipa clasată pe locul 8, ultimul în loc de antepenultimul, în play-out Ligii 1, adică Chindia Târgoviște, și echipa clasată pe locul 3 în play-off-ul Liga 2, adică CS Mioveni.

În urma tragerii la sorți care a avut loc miercuri, 5 august, reprezentanta Ligii 1, Chindia Târgoviște, va găzdui manșa tur a barajului, în data de 9 august. Returul va avea loc trei zile mai târziu, la Mioveni, pe 12 august. Orele de start vor fi comunicate ulterior.

Viorel Moldovan îi ține pumnii Chindiei la acest baraj. ”Faptul că se va disputa barajul în dublă manșă e mult mai ok, pentru că se gestionează mai ușor situația decât dintr-un singur meci. Barajul e baraj oricum și nu știi niciodată ce se poate întâmpla, dar e mai greu pentru echipele din Liga 2 în astfel de momente, de aceea o văd și eu favorită tot pe Chindia și m-aș bucura din tot sufletul să rămână în Liga 1”, a spus Viorel Moldovan.

Viorel Moldovan o vrea pe Chindia în continuare în Liga 1, în urma barajului de menținere/promovare cu CS Mioveni, chiar dacă a fost îndepărtat de la trupa din Târgoviște. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Suferă pentru Rapid, echipă pe care a promovat-o în 2014 în Liga 1. Îi pare rău și de Petrolul că nu a promovat

Fostul antrenor al Chindiei regretă că în această vară nu au promovat Rapid și Petrolul.

”Îmi pare rău pentru ambele. Și pentru Rapid și pentru Petrolul, pentru tradiția și mai ales pentru suporterii celor două. Nu au ce face decât să mai încerce la anul din nou.

Pentru Rapid, dacă ne uităm de unde au venit, putem spune că acum s-au călit, au acumulat experiență și trebuie pe lângă acești tineri de la echipă încadrați niște jucători cu experiență, ca să forțeze promovarea în Liga 1.

Și la Petrolul, pentru al doilea an la rând să ratezi promovarea, nu e ușor, dar sunt sigur că și ei vor găsi forța necesară să urce în prima ligă sezonul viitor. Să nu uităm însă de meritul celor care au muncit și au promovat din Liga 2 acum”, a adăugat Moldovan.

În Liga 1 au promovat direct în această vară echipele UTA Arad și Campionii FC Argeș.

Viorel Moldovan a antrenat Chindia în perioada iunie 2018 – iunie 2020, promovând echipa târgovișteană în Liga 1 după două decenii. În cariera sa de antrenor a mai pregătit echipele FC Vaslui, FC Brașov, Sportul Studențesc, Rapid și Auxerre (Franța), dar a fost și selecționer al naționalei U21 a României, cât și antrenor secund al lui Anghel Iordănescu la naționala de seniori. Cele mai importante borne ale carierei de antrenor sunt promovările în Liga 1 cu Rapid (2014) și Chindia (2019).

Carmen MANDIȘ 07 Aug. 2020, 11:26 Liga 2
Pe aceeași temă