Dan Alexa răsuflă ușurat după succesul cu Metaloglobus: ”Era singura variantă.” Eugen Trică, fără reacție și după eșecul de la Brașov: ”Nu comentez!”

Adi MARICA 10 Sep. 2022, 18:33 Liga 2
Dan Alexa răsuflă ușurat după succesul cu Metaloglobus: ”Era singura variantă.” Eugen Trică, fără reacție și după eșecul de la Brașov: ”Nu comentez!”

Dan Alexa a trăit la intensitate maximă meciul cu Metaloglobus, câștigat cu 1-0 de echipa sa, FC Brașov, pe teren propriu, în etapa a 6-a a Ligii 2.

A fost al doilea succes consecutiv acasă pentru brașoveni, tot al doilea în acest sezon, pe lângă două egaluri și două eșecuri.

Dan Alexa, după victoria cu Metaloglobus: ”Apare și teama de rezultat în subconștient”

Antrenorul spune că jucătorii săi au căzut fizic în partea secundă a întâlnirii cu Metaloglobus, iar în subconsștientul jucătorilor, pe final, a apărut și teama de rezultat.

”A fost greu, în special în repriza a doua. Prima repriză a fost foarte bună, dar în partea secundă ne-am apărat, bine că nu am făcut greșeli mari. Am început bine meciul, pe undeva sunt conștient că este greu să menținem ritmul pe care l-am avut în prima repriză. Suntem pățiți și cu Ripensia… Cu cât treceau minutele nu mai puteam să punem presiune pe ei. Eu niciodată nu le spun jucătorilor să se apere. Am văzut că a căzut fizic Lambrinoc, apoi Vasile Constantin, Angelov, Saim Tudor. Variantele de înlocuire erau, în primul rând de juniori, astfel că am făcut schimbări post pe post.

E foarte greu atunci când nu legi două-trei victorii, să ai încredere pe tot parcursul meciului, apare și teama de rezultat în subconștient, preferi să nu mai riști. Este o victorie importantă, care ne menține la mijllocul clasamentului și rămânem aproape de echipele din partea superioară.

Sunt bucuros pentru cele trei puncte. După meciul cu Progresul Spartac am primit multe mesaje că am jucat foarte bine și am pierdut. Prefer să câștigăm puncte, nu stăm bine în clasament, nu avem atâtea puncte pe cât ne-am fi dorit. Victoria era azi singura variantă”, a spus Alexa.

Cu 8 puncte și golaveraj 4-4, FC Brașov se află pe locul 12 în clasament. În etapa a 7-a joacă în deplasare la Galați, marți, 20 septembrie, de la ora 18:00, cu SC Oțelul, dar, până atunci va evolua în Turul 3 al Cupei României, miercuri, 14 septembrie, de la ora 16:30, la KSE Târgu Secuiesc.

Eugen Trică: ”Nu comentez! Sănătate!”

De cealată parte, Eugen Trică, antrenorul echipei Metalogobus, nu a dorit să comenteze înfrângerea cu FC Brașov, cum nu a vorbit nici după eșecul din runda trecută, 1-2 la Timișoara cu Ripensia.

”Nu comentez! Sănătate!”, a spus Trică, aflat în pericol să fie demis. Deși nu-și mai poate îndeplini obiectivul intermediar și i s-a propus rezilierea, Eugen Trică nu vrea să audă de așa ceva și se cramponează de scaun.

”Îmi pare rău pentru Trică, el este un antrenor pe care eu îl apreciez foarte mult. Are nerv, știe fotbal, a pierdut două jocuri total nemeritat în primele etape. Eu îmi doresc să reușească pentru îmi este drag, a fost adversarul meu pe teren atâta timp”, l-a compătimit Alexa.

Metaloglobus are doar un 1 punct câștigat în șase meciuri și e tot pe ultimul loc în Liga 2, 20, pentru a treia etapă la rând. În etapa a 7-a, echipa bucureșteană are meci pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, cu CSM Slatina, însă, până atunci, va evolua în Turul 3 al Cupei României, miercuri, 14 septembrie, de la ora 16:30, la CS Afumați.

Concluziile lui Dan Alexa după FC Brașov – Metaloglobus 1-0:

https://www.youtube.com/watch?v=6j9Dr-9GfbE

Foto: Alex Nicodim / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-mai-si-castiga-victorie-la-limita-cu-metaloglobus-eduard-lambrinoc-decisiv-sunt-mandru-ca-am-marcat-din-nou-19244892

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-6-astazi-se-joaca-doar-de-la-ora-1100-poli-iasi-gloria-buzau-si-selimbar-dej-cele-mai-importante-meciuri-din-cele-sapte-19244807

Adi MARICA 10 Sep. 2022, 18:33 Liga 2
Pe aceeași temă