EXCLUSIV | Mesaj din China, exact din locul de unde a început pandemia COVID-19, al ”pandurului” Lu Yuefeng: ”Wuhan a învins virusul! Sper ca prietenii din România să fie în siguranță”

Mircea OGLINDOIU 07 Apr. 2020, 21:17 Liga 2

Adus în România, în vara anului 2017, de CFR Cluj, pentru care n-a apucat să joace decât la echipa-satelit din Liga 3, mijlocașul chinez Lu Yuefeng (24 de ani) a rămas, în iarnă, blocat în țara sa natală. Chiar în Wuhan, orașul din care a izbucnit pandemia COVID-19, care acum numără peste 1 milion de cazuri în toată lumea și aproximativ 76,5 mii de decese, iar în România încă nu și-a atins vârful și va genera încă o lună de stare de urgență.

Jucătorul se afla sub contract cu Pandurii Târgu Jiu, iar la mijlocul lunii decembrie a plecat, acasă, în vacanță. N-a mai putut reveni la jumătatea lunii ianuarie la reunirea echipei gorjene, deoarece orașul său natal, Wuhan, era deja în carantină.

Ușor reticent în declarații, Lu Yuefeng a acceptat să ofere câteva detalii, pentru Liga2.ro, despre situația din țara sa!

Salut! Ce mai faci?
Sunt bine, mulțumesc! Tu?

Și eu! Voiam să te întreb care e situația ta! La profilul tău de Facebook scrie că ești născut chiar în Wuhan! Acolo ești și acum?
Da, sunt în Wuhan! Acum e ok! Am terminat cu virusul!

Ce ai făcut în această perioadă?
Am stat mai mult în casă! Nu am prea putut ieși!

Când revii la Pandurii?
Mi-am reziliat între timp contractul, dacă nu am mai putut reveni în România.

Și ai semnat cu vreo echipă?
Nu încă!

Nu ți-e dor de fotbal?
Ba da, normal! Abia aștept să pot juca din nou!

În China când se vor relua competițiile?
Nu se știe!

În perioada asta, ai avut amici sau rude care au decedat din cauza COVID-19?
Nu!

Cam câți oameni au murit în Wuhan?
Nu știu.

Ți-a fost frică în această perioadă?
Da, normal!

Între timp, până la publicarea articolului, Lu nu a mai răspuns. A justificat ulterior că a ieșit din casă să facă un filmuleț, intitulat „Jurnal în perioada de Virus”, pe care l-a distribuit pe pagina sa de Facebook. ”Orașul meu, Wuhan, a învins virusul! Ușor, lucrurile revin la normal! Sunt foarte fericit că am putut să înregistrez acest video, în timp ce am ieșit să alerg. E o zi magnifică! Sper ca prietenii mei din România și Europa să fie în siguranță!”, a scris Lu pe imaginile care se derulau în slice, sub forma unui video.

Lu Yuefeng marcat un gol la Pandurii

În prima parte a actualului sezon de Liga2, Lu Yuefeng a jucat 1163 de minute, în 16 partide, și a marcat un gol, în jocul pierdut de Pandurii cu Sportul Snagov, scor 3-2, în data de 19 octombrie 2019. A fost partida care a dus la despărțirea echipei gorjene de antrenorul Adrian Bogoi.

Lu Yuefeng a mai evoluat, în România, sub formă de împrumut de la CFR Cluj, la Dacia Unirea Brăila și Luceafărul Oradea, ambele pe când evoluat în Liga 2. Vara trecută și-a reziliat contractul cu CFR Cluj și a semnat, pentru un sezon, cu Pandurii, club de care susține că s-a despărțit.

În țara sa natală, Lu Yuefeng jucase ultima dată la divizionara secundă Zhejiang Yiteng. Lu a fost primul chinez care a jucat în România, fiind adus la CFR la solicitarea lui Dan Petrescu.

  • Cât privește pandemia COVID-19, China, locul de unde a pornit acest coronavirus, a declarat până acum 81.740 de cazuri de îmbolnăviri și 3.331 de decese. Cele mai multe cazuri sunt acum în SUA (369.522), iar cele mai multe decese sunt înregistrate în Italia (16.523). România are 4.417 persoane depistate pozitiv, în creștere cu 360 decât ieri, și 197 de morți, cu 21 înregistrați în ultimele ore.
Mircea OGLINDOIU 07 Apr. 2020, 21:17 Liga 2
Pe aceeași temă