EXCLUSIV | Dorinel Munteanu, pe lista celor de la Metaloglobus! De ce nu a prelungit Marius Măldărășanu: ”O virgulă ne-a despărțit”

Andreea VISU 22 Jul. 2020, 17:11 Liga 2
EXCLUSIV | Dorinel Munteanu, pe lista celor de la Metaloglobus! De ce nu a prelungit Marius Măldărășanu: ”O virgulă ne-a despărțit”

Marius Burcă, președintele echipei Metaloglobus București, a oferit detalii despre despărțirea de antrenorul Marius Măldărășanu și a creionat profilul perfect al înlocuitorului său. Dorinel Munteanu, ultima dată la CSM Reșița, e o variantă luată în calcul de trupa bucureșteană.

Marius Burcă: „Eu am insistat ca Marius Măldărășanu să rămână”

După cum Liga2.ro a anunțat în exclusivitate în cursul zilei de miercuri, 22 iulie, Metaloglobus a rămas fără antrenor, dar clubul din Capitală a lăsat o ușă deschisă pentru Marius Măldărășanu.

„Nu am avut discuții cu niciun antrenor până la acest moment. Urmează. Am luat în calcul de la început varianta ca Marius să rămână, chiar mi-am dorit să continue. Am fost aproape să batem palma, o virgulă ne-a despărțit. Ușa a fost întotdeauna deschisă, am avut o colaborare bună timp de un an cu Marius Măldărășanu, este un antrenor bun și eu am și insistat către patronat să prelungim, deci ușa a rămas deschisă, ca dovadă că nu am numit un nou antrenor”, a spus Marius Burcă pentru Liga2.ro.

  • Marius Măldărășanu a fost instalat pe banca tehnică a echipei Metaloglobus în luna iunie a anului 2019, la începutul sezonul. A condus echipa în 23 de meciuri de Liga 2 și a înregistrat zece victorii, șapte egaluri și șase înfrângeri, totalizând 37 de puncte.
  • Cu Marius Măldărășanu antrenor, Metaloglobus București a obținut cea mai bună clasare din istoria sa: locul 7 în Liga 2. În ediția trecută a eșalonului secund, când în partea a doua campionatului pe bancă s-a aflat actualul utist Laszlo Balint, echipa a terminat pe locul 9.
Marius Măldărășanu și Marius Burcă, președintele Metaloglobusului, în momentul semnării contractului dintre cele două părți, la începutul sezonului 2019/2020.

Dorinel Munteanu, variantă pentru Metaloglobus

Președintele echipei Metaloglobus a anunțat că își dorește un antrenor cu experiență, în cazul în care nu reușește să îl întoarcă din drum pe Marius Măldărășanu. Unul dintre favoriți este Dorinel Munteanu, antrenor care s-a despărțit recent de CSM Reșița.

„Îl știu de ceva vreme, am stat ceva mai mult de vorbă cu el în această iarnă, în perioada precompetițională, pentru că am făcut cantonament în Antalya și noi și Reșița și am stat în același hotel. Și Dorinel Munteanu ar fi o variantă bună. Fiind o echipă 100 la sută privată, noi nu ne putem scălda în mediocritate și atunci să știți că obiectivul nostru este o clasare mai bună decât în sezonul trecut, în locurile 1-6. 100 la sută ne dorim un antrenor cu experiență, dar ce ne dorim noi versus ce găsim sau cu cine reușim să batem palma… Când ai 7-8 jucători care au fost în prima ligă, e nevoie de un antrenor care să se impună în fața lor, un antrenor care a avut rezultate”, a mai spus Marius Burcă.

Deadline pentru numirea antrenorului

Metaloglobus își va testa jucătorii pentru coronavirus în următoarele zile, iar Marius Burcă speră să bată palma în cel mai scurt timp cu un antrenor.

„Am început antrenamentele în grupe de câte zece, jucătorii se pregătesc cu Gigel Coman. Urmează ca mâine sau poimâine să facem testele pentru COVID-19 și vom intra, poate, în linie dreaptă. Doamne ajută să găsim și antrenor și atunci toate lucrurile sunt ok. Deadline-ul era acum trei zile. Teoretic, ar trebui până la sfârșitul săptămânii să batem palma cu noul antrenor, pentru că suntem la limită. Am o echipă profesionistă, foarte frumoasă, care se pregătește și fără antrenor, însă ai nevoie de el”, a mai spus președintele de la Metaloglobus.

Metaloglobus, care era la egalitate cu Rapid, se situa în Liga 2 pe locul 7, primul sub formațiile care au mers în turneul de promovare: UTA, CS Mioveni, Turris Oltul, Campionii FC Argeș, Petrolul și Rapid. Fiindcă bucureștenii nu și-au depus licența pentru Liga 1, echipa nu a mers în play-off, deși avea același punctaj ca Rapid.

Metaloglobus este unul dintre cele șapte cluburi din 20 care au obținut din prima certificarea pentru noul sezon de Liga 2, ediția 2020/2021.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-marius-maldarasanu-a-plecat-de-la-metaloglobus-au-fost-anumite-aspecte-asupra-carora-n-am-mai-cazut-de-acord-in-ce-termeni-s-ar-intoarce-si-cine-pregateste-echipa-in-ace-19140166

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-doar-7-cluburi-din-20-au-obtinut-din-prima-certificarea-pentru-noul-sezon-de-liga-2-printre-echipele-cu-probleme-se-numara-u-cluj-asu-poli-sau-fc-u-cra-19139868

https://liga2.prosport.ro/liga-3/metaloglobus-s-a-despartit-de-doi-dintre-cei-mai-vechi-jucatori-din-lot-ambii-merg-la-csm-focsani-echipa-care-face-schimbari-majore-in-lot-pentru-a-ataca-promovarea-in-liga-2-ciprian-petre-e-unul-d-19134631

Andreea VISU 22 Jul. 2020, 17:11 Liga 2
Pe aceeași temă