EXCLUSIV | Au început să intre banii la Pandurii! Peste 7 milioane lei au fost virați în conturile clubului gorjean, după ce doi dintre membrii-asociați au fost executați silit. ”Am spus că nu ne vom desființa”, jubilează Condescu

Mircea OGLINDOIU 27 May. 2021, 12:57 Liga 2
EXCLUSIV | Au început să intre banii la Pandurii! Peste 7 milioane lei au fost virați în conturile clubului gorjean, după ce doi dintre membrii-asociați au fost executați silit. ”Am spus că nu ne vom desființa”, jubilează Condescu

Deși a retrogradat din Liga 2, fosta vicecampioană a României din 2013, Pandurii Târgu Jiu, are și motive de bucurie. Peste 7 milioane de lei au intrat zilele trecute în conturi, după ce clubul gorjean a executat silit doi dintre membrii-asociați.

Astfel, Complexul Energetic Oltenia și Consiliul Județean Gorj au fost nevoite să vireze 6.5 milioane, respectiv 730.000 lei. O parte din bani au fost deja folosiți pentru plata restantelor către angajați și jucători, aferente anului 2020.

Ceilalți doi membri-asociați, SC Artego SA, care are de plătit 4.898.219,86 lei și Consiliul Local Târgu Jiu – 2.861.747,68 lei au făcut recurs la decizia executorului judecătoresc, iar Judecătoria Târgu Jiu se va pronunța în acest proces în data de 7 iunie.

Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia, care avea de virat 516.983,76 lei, a donat hotelul de la Rânca și alte bunuri către CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu.

Pandurii nu renunță la ideea de a juca în Liga 2

Deși a retrogradat, Pandurii încă mai speră să joace sezonul viitor în Liga 2.

”Am încercat să facem o reeșalonare cu CEO, dar nu ne-am înțeles și i-am executat silit. Ne-au virat vreo 6,5 milioane lei. La fel am procedat și cu Consiliul Județean Gorj. După 7 iunie, vor intra și banii de la Artego și Consiliul Local Târgu Jiu. Nu-și avea rost acest recurs, atâta timp cât noi avem o decizie definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Deja am achitat restanțele către angajați și jucători pentru anul 2020. Urmează să plătim și banii restanți pentru anii 2017-2019. Așteptăm acum să vedem în ce ligă vom juca, ca să știm pe ce lot vom miza. Mulți dintre jucători nu vor continua la Pandurii, dacă vom juca în Liga 3. Dacă se va reorganiza Liga 2, așa cum se aude, cu siguranță ne vom înscrie în eșalonul secund. Dacă nu, vom juca în Liga 3 și vom avea ca obiectiv promovarea. După cum am zis mereu, Pandurii nu se va desființa, așa cum și-au dorit cei care au falimentat acest club”, a declarat, pentru Liga2.ro, Marin Condescu, fost președinte al clubului în perioada 2005-2014 și, din 2017, principal creditor al CS Pandurii Târgu Jiu.

Conform decizie de luni a Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal, Liga 2 se va relua pe 31 iulie, iar Liga 3 pe 28 august.

Clubul din Târgu Jiu a retrogradat în Liga 3 după 30 de ani

Pandurii a retrogradat ultima dată în Liga 3 (Divizia C) în sezonul 1991, an în care, din seria gorjenilor, Electroputere Craiova promova în Divizia A (Liga 1).

Sezonul următor, Pandurii retrograda și din Liga 3 și a zăbovit în campionatul județean Gorj până în 1998, când a fuzionat cu nou-promovata din Liga 4 Gorj Mine-Ral Roșia Rovinari și astfel a revenit în Liga 3. După doar un sezon, Pandurii Târgu Jiu a promovat în Liga 2, iar în 2005 a acces, în premieră, pe prima scenă. În 2013 a devenit vicecampioană națională și a jucat în grupele Europa League.

În 2017, Pandurii a retrogradat din Liga 1 și a intrat în insolvență. Ulterior, clubul a dat în judecată membrii-asociați, care nu au mai virat cotizațiile aferente anilor 2014-2017, în valoare de peste 3,3 milioane de euro. După un lung proces, Pandurii a primit, la sfârșitul lunii martie, câștig de cauză, de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Foto: Bogdan Craioveanu (Radio Accent)

Mircea OGLINDOIU 27 May. 2021, 12:57 Liga 2
Pe aceeași temă