EXCLUSIV | Adrian Mihalcea, prima reacție după ce a semnat cu Gloria Buzău: ”Poate a fost semn de la Dumnezeu și lucrurile se pot îndrepta în cariera mea”. A discutat cu Cristi Pustai în ziua prezentării

Andrei PASCU 06 Oct. 2022, 18:31 Liga 2
EXCLUSIV | Adrian Mihalcea, prima reacție după ce a semnat cu Gloria Buzău: ”Poate a fost semn de la Dumnezeu și lucrurile se pot îndrepta în cariera mea”. A discutat cu Cristi Pustai în ziua prezentării

Adrian Mihalcea (46 de ani) a vorbit pentru Liga2.ro despre contractul pe care l-a semnat miercuri cu Gloria Buzău. Antrenorul a povestit cum au decurs negocierile cu conducerea formației din Liga 2, dar și care este obiectivul și durata înțelegerii.

Adrian Mihalcea, prima reacție după ce a semnat cu Gloria Buzău

Adrian Mihalcea a fost convins destul de ușor să vină la Gloria Buzău, pentru preluarea postului de antrenor lăsat liber în urma rezilierii înțelegerii cu Cristian Pustai. Marți seară au avut loc primele discuții, iar miercuri, ziua în care a și fost consemnată semnarea contractului, Mihalcea a mers la Buzău pentru discuțiile finale.

Adrian Mihalcea, contract până la finalul sezonului cu Gloria Buzău. Obiectivul: promovarea!

A dialogat cu conducerea, iar acordul a fost semnat în urma trasării obiectivului, unul asumat de Adrian Mihalcea în ciuda situației din clasamentul Ligii 2 a Gloriei Buzău, promovarea în SuperLigă. De altfel, contractul dintre părți este valabil chiar până la finalul actualului campionat, cu opțiune de prelungire în cazul în care buzoienii vor urca în prima divizie.

Nu au durat deloc mult negocierile, primul contact l-am avut marți seară. Ziua următoare, miercuri dimineață, am plecat la Buzău, am discutat, iar apoi am semnat. La discuții au participat oficiali ai părții private, dar și ai Consiliului Local și Consiliului Județean.

Ne-am înțeles perfect, nu au fost lucruri complicate, au fost încrezători în mine de la început. Am găsit la Buzău totul bine, pentru că echipa vrea promovarea.

Am semnat până la finalul sezonului, prelungirea e automată dacă se obține promovarea în Liga 1. Obiectivul e promovarea, sper să îl îndeplinim. Important e ca în primă fază să intrăm în play-off, iar apoi să analizăm altfel situația.

(N.r. – Despre perioada mai puțin bună, de la Chindia Târgoviște) Mă bucur că am revenit repede la treabă, pentru că la Chindia nu am avut cele mai bune rezultate. Totuși, multă lume a apreciat jocul pe care îl practicam acolo și poate ghinionul a fost problema în anumite momente.

(N.r. – Despre faptul că s-a întors repede în antrenorat) Dacă a fost să vin la Buzău, poate a fost un semn de la Dumnezeu și lucrurile se pot îndrepta în cariera mea, dar nu sunt primul antrenor care a preluat o echipă atât de repede, nici ultimul. E vorba de șansă până la urmă”, a început Adrian Mihalcea dialogul cu reporterul Liga2.ro.

Adrian Mihalcea a discutat cu Cristian Pustai despre problemele de la Gloria Buzău 

Adrian Mihalcea a luat primele păreri cu privire la echipă, la jucători, chiar de la omul pe care l-a înlocuit, Cristian Pustai, cu care a purtat o discuție. Oricum, noul ”principal” al Gloriei Buzău are încredere că se va obișnui repede cu lotul și tot ce ține de fotbaliști, întrucât cu mulți dintre ei se cunoaște.

Mihalcea speră să regleze cât poate din jocul nu foarte convingător al Gloriei Buzău cât mai repede, până la partida care vine, din etapa a 9-a a Ligii 2, cu CS Comunal Șelimbăr, una deloc ușoară.

Am vorbit cu jucătorii, dar e un lucru normal această acomodare. Mulți dintre ei mă cunoșteau ca foști elevi sau foști adversari, presupun că și ei au luat date despre mine, așa cum am luat și eu. În câteva zile avem primul meci, sper să fim ok, să intrăm în pregătirea jocului următor cât mai repede.

Avem un meci greu, cu o echipă bună, cu un grup omogen și cu experiență. Acum, trebuie să fim noi cei determinați și să avem altă atitudine față de meciul trecut, la jucători mă refer. Trebuie să câștigăm! Încerc să le transmit jucătorilor că au nevoie de altă atitudine.

E un lot numeric destul de bun la Buzău, competitiv, cu jucători care au jucat și în Liga 1, jucători care au promovat sezonul trecut, deci sper că putem realiza promovarea. Altfel, nu aș fi venit sau nu aș fi luat o echipă care nu are șanse la promovare.

M-am întâlnit și cu domnul Pustai când am ajuns aici, am schimbat câteva vorbe despre echipă”, a mai declarat Adrian Mihalcea pentru Liga2.ro.

Foto: Gloria Buzău

https://liga2.prosport.ro/seria-1/auras-brasoveanu-explica-decizia-rezilierii-cu-cristian-pustai-am-fost-constienti-ca-suntem-datori-atat-publicului-spectator-cat-si-celor-care-finanteaza-acest-proiect-cine-sunt-p-19248359

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-foarte-aproape-de-revenirea-in-liga-2-la-gloria-buzau-antrenorul-a-ajuns-in-oras-pentru-discutii-cu-conducerea-19248302

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-cristian-pustai-a-fost-demis-de-la-gloria-buzau-finantatorul-privat-al-clubului-spune-cine-este-cel-mai-probabil-noul-antrenor-19248241

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pustii-unirii-constanta-au-facut-meciul-sezonului-si-au-invins-gloria-buzau-dacian-nastai-a-pregatit-temeinic-partida-am-avut-cateva-saptamani-la-dispozitie-comentariu-sincer-fata-19248185

 

Andrei PASCU 06 Oct. 2022, 18:31 Liga 2
Pe aceeași temă