Exclus din lot, „Gogoașă” întoarce armele: „Am jucat fără a avea un contract semnat. În situația mea sunt mai mulți jucători”

Marius ANGHEL 24 Apr. 2013, 18:11 Liga 2
Exclus din lot,

Astăzi va avea loc un nou termen în litigiul dintre dintre grupările de Liga a II-a Rapid Suceava și FC Botoșani. Conflictul dintre cele două formații a plecat de la sesizarea depusă de botoșăneni la Federația Română de Fotbal încă din luna noiembrie a anului trecut, prin care aceștia solicitau omologarea partidei din tur cu scorul de 3-0, deși în teren câștig de cauză au avut sucevenii, cu 2-1.

Cei de la FC Botoșani reclamă că în partida respectivă pentru formația Rapid CFR Suceava au evoluat opt jucători care nu aveau convenții civile înregistrate la FRF. Până acum, atât Camera Națională de Soluționare a Litigiilor (CNSL) cât și Comisia de Recurs din cadrul FRF au judecat contestația în favoarea FC Botoșani, însă verdictul final în acest caz urmează să fie dat de Comisia de Disciplină a FRF, poate chiar în cursul zilei de astăzi. După luni întregi de luptă pe la comisiile Federației Române de Fotbal, strategia de apărarea sucevenilor este gata să fie dată peste cap într-un mod cât se poate de neașteptat.

Preda:  „Am jucat la Suceava fără a avea un contract semnat”

Un fotbalist legitimat la Rapid, este vorba de portarul Andrei Preda, s-a decis să iasă în față cu o declarație năucitoare, care-i poate înfunda definitiv pe suceveni. „Până acum am jucat la Suceava fără a avea un contract semnat. În Liga a III-a am evoluat în baza unei convenții civile valabile pe șase luni. După promovarea în Liga a II-a nu am mai semnat nicio altă înțelegere. În eșalonul secund poți evolua însă doar dacă ai semnat un contract, însă eu nu mi-am pus iscălitura pe niciun astfel de document. În situația mea sunt mai mulți jucători de la Rapid, însă ei se tem să vorbească. Le invit să depună contestație pe toate echipele care au jucat în acest sezon împotriva Sucevei. Oricum, din câte am înțeles, dacă nu se câștigă următoarele două meciuri de campionat cu Buftea și Târgoviște, sunt șanse ca Primăria să nu mai dea bani, iar echipa să se desființeze”, a declarat Andrei Preda.

Surprinzător sau nu, aceste declarații vin în contextul în care Preda a fost scos din lotul grupării sucevene chiar la începutul acestei săptămâni. „N-am nimic cu conducerea Rapidului, mie să-mi achite restanțele financiare și putem să ne despărțim fără regrete”, a precizat cel poreclit „Gogoașă”.

Contactat telefonic, președintele Rapidului, Gabriel Clim a ținut să infirme cu tărie afirmațiile goal-keeperului în vârstă de 24 de ani. „Preda nu știe ce-i cu el, dacă nu mai ține minte, să vină la mine să-i arăt ce a semnat. Face aceste declarații abia acum, ca să se răzbune, supărat fiind că l-am exclus din lot după ultimul meci de campionat, cu Dinamo II”, a ripostat conducătorul Rapidului.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Foto: Alexandru RAITA

Marius ANGHEL 24 Apr. 2013, 18:11 Liga 2
Pe aceeași temă