Eugen Voicu a anunțat ce buget va avea Dinamo în sezonul următor și când poate ieși din insolvență! Ce se întâmplă cu interdicția la transferuri și asocierea cu CS Dinamo

Robert JUGRAVU 09 May. 2023, 23:31 Liga 2
Eugen Voicu a anunțat ce buget va avea Dinamo în sezonul următor și când poate ieși din insolvență! Ce se întâmplă cu interdicția la transferuri și asocierea cu CS Dinamo

Eugen Voicu, unul dintre investitorii de la Dinamo, a anunțat ce urmează să se întâmple la clubul alb-roșu, indiferent dată reușește sau nu să promoveze în această vară în SuperLigă.

Eugen Voicu a anunțat ce buget va avea Dinamo în sezonul următor

Dinamo, preluată de curând de Eugen Voicu și Andrei Nicolescu, are în continuare probleme, însă acestea sunt în curs de rezolvare, potrivit spuselor primului dintre ei.

Acesta a anunțat că, indiferent dacă echipa antrenată de Ovidiu Burcă va reuși sau nu să promoveze în SuperLigă la finalul acestui sezon, lucrurile vor continua să meargă în direcția bună.

Bugetul, însă, ar urma să fie diferit. Dacă roș-albii nu vor urca în prima ligă, suma banilor alocați sezonului viitor va fi de aproximativ două treimi din cea care ar intra în conturi în cazul în care se va reuși obiectivul suprem al acestei stagiuni.

”Bugetele sunt diferite, în funcție de liga în care va evolua clubul. Dacă nu reușește promovarea, bugetul va fi undeva la două treimi din bugetul de Liga 1. Pot să vă spun că acționarii vor finanța clubul în acest an cu 4-5 milioane de euro, cel puțin, tocmai ca să tragem niște linii și să închidem niște restanțe pe care le are clubul în momentul de față. Bugetul clubului este mult mai mare. Ce v-am spus eu nu ia în considerare și veniturile generate de club. Putem vorbi de un buget de cinci milioane. Și mai mult, spre șase.

Noi vrem să dezvoltăm partea aceasta de marketing și să avem venituri foarte consistente și pe partea aceasta de merchandising. Dacă reușim lucrul acesta, va fi tot în beneficiul clubului la final”, a declarat Eugen Voicu, la Radio Dinamo.

Când se rezolvă interdiția la transferuri dictată de FIFA și când poate ieși Dinamo din insolvență

Finanțatorul de la Dinamo este convins că ”Planul de reorganizare modificat” care așteaptă OK-ul instanței este simplu și bine întocmit, astfel că nu are emoții privind aprobarea acestuia.

După acel moment, cei din acționariat vor porni lupta pentru ieșirea din insolvență, care ar urma să se petreacă, cel mai târziu, la finalul lui 2024.

”E un răspuns care depinde de mai mulți factori, dar dacă e să vă dau totuși o estimare, probabil anul viitor, în a doua jumătate, poate mai repede. În orice caz, anul acesta cu siguranță nu”, a mai declarat Eugen Voicu.

Acesta a dat asigurări că, indiferent dacă echipa va promova sau nu la finalul acestui sezon, în vară se va ridica interdicția la transferuri dictată de FIFA: ”Încercăm pe căi juridice și, dacă nu vom avea succes, vom plăti restanțele pentru a debloca această situație.”

Eugen Voicu: ”Dorim să devenim parteneri cu CS Dinamo”

Eugen Voicu a transmis și ce are de gând în ceea ce privește asocierea cu CS Dinamo, echipă care activează în play-out-ul Ligii 3 și joacă pe stadionul din ”Ștefan cel Mare”. O asociere între cele două cluburi este urmărită în continuare, fiindcă își dorește reîntregirea ”marii familii Dinamo”.

”Nu știu când se va putea realiza. Dorim să devenim parteneri cu CS Dinamo, să existe o singură secție sportivă de fotbal în clubul Dinamo.

Suntem în discuții. Vrem să fim parteneri în Academia CS Dinamo și să reușim împreună să gestionăm împreună această Academie și toată legătura cu celelalte ramuri sportive. E bine să facem parte din marea familie Dinamo. Inclusiv echipa CS Dinamo, din Liga a 3-a, ar putea deveni echipa secundă a lui Dinamo”, a declarat Eugen Voicu la Radio Dinamo.

  • Dinamo ocupă locul 4 în play-off-ul Ligii 2 cu trei runde rămase până la finalul sezonului, poziție care îi asigură accederea în barajul de promovare. Echipa mai are șanse și la al doilea loc direct promovabil, însă, momentan, este la șase puncte în spatele celor de la SC Oțelul Galați. Își poate mări sau anula șansele în etapa intermediară din această săptămână, când cele două cluburi au meci direct, joi, de la ora 20:30, la Galați.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-steaua-pe-arena-nationala-pretul-biletelor-a-fost-anuntat-19270103

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-are-noi-sefi-doi-milionari-au-fost-cooptati-in-structura-redwhite-ce-spune-actionarul-cainilor-eugen-voicu-despre-negocierile-cu-sponsorul-de-la-steaua-19270096

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marturia-tulburatoare-a-lui-cornel-sfaiter-presedintele-clubului-poli-iasi-dupa-ce-si-a-pierdut-recent-sotia-am-fost-daramat-am-vrut-sa-ies-complet-din-fotbal-ce-sanse-sunt-sa-19270094

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-burca-raspuns-taios-dupa-insinuarile-lui-dorinel-munteanu-19269832

Robert JUGRAVU 09 May. 2023, 23:31 Liga 2
Pe aceeași temă