Eugen Trică și-a strigat nemulțumirile după eșecul cu Steaua: ”Împotriva arbitrilor, se iau măsuri? Au căști în urechi, tușierii dorm pe ei”. Dialogul cu ”centralul” Claudiu Marcu: ”O ține pe a lui”

Răzvan STÎNGĂ 11 Nov. 2022, 22:27 Liga 2

Eugen Trică nu a putut trece peste ce s-a întâmplat din perspectiva arbitrajului în partida pe care echipa sa, Concordia Chiajna, a pierdut-o cu Steaua, scor 0-1, în urma unui henț care nu a fost sancționat, nevăzut de arbitrul central. Antrenorul ilfovenilor crede că ”militarii” nu aveau nevoie de acest ”ajutor”.

Eugen Trică nu a menajat arbitrajul după Concordia Chiajna – Steaua. Discurs dur al antrenorului: ”Arbitrul trebuie să înțeleagă că mâine, poate, președintele mă va da afară”

Steaua nu a făcut cel mai bun meci cu Concordia Chiajna, dar a reușit să ia toate punctele. Chiar dacă elevii lui Trică au avut șansele importante, ocaziile mari de gol, formația lui Daniel Oprița s-a impus în urma reușitei lui Tsvetelin Chunchukov din minutul 80. A fost henț la bulgar înainte să trimită mingea în poartă, dar au fost și anumite faze în urma cărora ilfovenii au fost, aparent, dezavantajați.

În minutul 81 a avut loc un moment în care Concordia Chiajna ar fi putut primi lovitură de la 11 metri, dar Eugen Trică a afirmat la finalul confruntării că echipa sa merita, însă, cel puțin două lovituri de la punctul cu var.

Trică nu înțelege cum au loc astfel de momente în România, remarcând că și în SuperLigă sunt luate decizii controversate, chiar dacă acolo este și VAR. Ar fi fost un punct mare pentru Concordia Chiajna, în condițiile în care ”principalul” învinșilor din meciul de vineri o vede pe Steaua drept cea mai bună echipă din Liga 2.

Eugen Trică s-a descărcat la interviurile ulterioare partidei Concordia Chiajna – Steaua: ”Ce se întâmplă după greșelile astea, după greșelile mari de azi?”

Eugen Trică se teme să nu fie demis în urma celor întâmplate cu Steaua, pentru că ilfovenii mai au doar șanse teoretice la prinderea play-off-ului, cel care era obiectivul echipei în acest campionat.

Nu am ce să mai spun de arbitraj, pentru că Steaua nu avea nevoie de așa ceva. La gol a fost henț, penalty-uri cred că am avut vreo două și nu s-au dat, nu înțeleg. Arbitrul trebuie să înțeleagă că mâine, poate, președintele va veni: «Eugen, mâine, din cauza rezultatului prost…». Poate că mă va da afară, probabil! Atunci pe ei îi interesează lucrurile astea?

Ei ce fac? Împotriva arbitrilor se iau măsuri? Întreb și eu! Sunt chemați la comisii să vadă cum a fost henț la gol? Noi, dacă ne dau afară președinții, o să stăm în fața televizorului, nu avem job. Ei, cum suferă ei? Întreb! Vă întreb, pun o întrebare! Sunt greșeli și cu VAR în România.

Ce se întâmplă după greșelile astea, după greșelile mari de azi? Ce se întâmplă cu ei? Ei arbitrează etapa următoare și peste două săptămâni, nu se întâmplă nimic. Am înțeles că domnul arbitru e și investitor, dar poate că nu interesează ce se întâmplă pe acolo. E bine că a fost televizat meciul, dar cu ce mă încântă pe mine?

Le-am spus băieților la ședință că Steaua, din punctul meu de vedere, e cea mai bună echipă din Liga 2. Am spus-o de la începutul campionatului și nu era nevoie de așa ceva. Se termina 0-0, nu putem să marcăm gol, dar nu… sunt greșeli foarte mari, nu trebuie să existe în România așa ceva. Se iau măsuri împotriva arbitrilor sau nu?

Dacă se mai întâmplă arbitraje de genul acesta, mai bine stăm acasă, în fața televizorului, pentru că suferă în vestiar jucătorii, plâng. Nu meritau să piardă jocul acesta. Steaua nu merita să fie ajutată. Și unde duce Steaua? Nicăieri! Pentru ce?

Steaua are cea mai bună echipă din Liga 2, trebuie să fie în Liga 1, dar nu are nevoie de așa ceva. Nu are nevoie!”, a spus Eugen Trică la microfonul Digi Sport, la finalul partidei, vizibil supărat pe cele întâmplate.

Eugen Trică a încercat să discute cu ”centralul” Claudiu Marcu după meci: ”O ține pe a lui”

Claudiu Marcu (Constanţa) a fost arbitrul central al partidei dintre Concordia Chiajna și Steaua, Florian Alexandru Vişan (Galaţi) și Iulian Cătălin Brînză (Botoşani) au fost asistenți, iar arbitru de rezervă a fost Marius Naidin (Piteşti).

Eugen Trică a încercat să discute cu Claudiu Marcu după meci, doar că a primit un răspuns ferm, anume că golul validat al lui Chunchukov a fost unul corect și că nu a fost henț. Trică a discutat și cu Marius Naidin, pe parcursul partidei.

Degeaba vorbești cu el, o ține pe a lui. Au căști în urechi, tușierii dorm pe ei. Îi spuneam celui de rezervă dacă primește și Steaua un galben în meciul ăsta. A primit un galben prin tușă, prin minutul 70 și ceva și a făcut 10 faulturi. La noi, imediat, fault, galben, fault, galben, la faulturi de joc normale”, a continuat Eugen Trică, antrenorul remarcând și faptul că obiectivul calificării în play-off e compromis.

Eugen Trică nu mai crede în calificarea echipei Concordia Chiajna în play-off, după 0-1 cu Steaua

Trică nu mai crede în ideea că echipa lui poate merge în grupa pentru promovare și că la Concordia Chiajna trebuie să se urmărească de acum înainte salvarea de la retrogradare și formarea unui lot solid pentru sezonul următor:

Obiectivul e compromis, la revedere! Rămâne să jucăm, să construim, să ne salvăm în primul rând. Să facem ceva pentru la anul. Să rămânem în Liga 2, așa văd eu lucrurile de acum înainte”.

Concordia Chiajna, trei meciuri la rând fără victorie în Liga 2

Concordia Chiajna a ajuns la trei meciuri fără victorie în Liga 2. După 2-0 cu Viitorul Pandurii, ilfovenii au mai strâns doar un punct, în urma unui egal, 1-1 cu Unirea Dej, și a două eșecuri, 0-1 cu FC Brașov și 0-1 cu Steaua.

Echipa lui Trică este pe locul 11, cu 17 puncte, iar etapa următoare va întâlni Gloria Buzău, la Buzău.

Reacția lui Eugen Trică, despre fiul său, Atanas Trică, jucător care a intrat pe teren în partida Concordia Chiajna – Steaua în minutul 56:

Mă bucur mereu pentru băiatul meu, dar nu voiam să marcheze împotriva mea.

 

El trebuie să câștige meciurile, la fel și eu ca antrenor. Nu am vorbit cu el toată săptămâna. Sunt mândru de el, am vorbit și cu Daniel Oprița. E mulțumit de el, cât joacă, 20-30 de minute, trebuie să aibă realizări, să prindă echipa”

Foto: George Ilinca / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-castigatoare-la-bufa-bufa-in-fata-concordiei-pe-terenul-dezastruos-de-la-chiajna-oprita-eram-multumit-si-cu-un-egal-antrenorul-propune-o-cale-de-mijloc-19253398

https://liga2.prosport.ro/seria-1/raul-rusescu-transant-dupa-ce-concordia-a-pierdut-cu-steaua-e-momentul-sa-facem-o-analiza-concreta-in-proportie-de-99-la-suta-cred-ca-s-a-ratat-sezonul-ce-spune-despre-revenirea-19253406

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-steaua-deschide-etapa-a-14-a-a-ligii-2-meciul-incepe-de-la-ora-1800-iar-echipa-lui-oprita-are-locul-1-asigurat-19253328

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-in-fata-debutului-la-selimbar-am-incredere-ca-baietii-mei-vor-face-tot-ce-depinde-de-ei-pentru-a-castiga-cele-trei-puncte-cu-slatina-19253343

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/jandarmeria-galati-explicatii-despre-ce-s-a-intamplat-pe-finalul-jocului-sc-otelul-fcsb-cand-pe-stadion-s-a-dat-cu-gaze-lacrimogene-partida-a-fost-oprita-minute-bune-19253294

Răzvan STÎNGĂ 11 Nov. 2022, 22:27 Liga 2
Pe aceeași temă