CFC Argeş și CSM Reșița, pentru a doua oară față în față la Mioveni, în decurs de o lună. Eugen Neagoe își dorește o nouă victorie și spune de ce nu poate îndeplini o dorință a suporterilor: ”Trebuie să forțeze acest lucru”

Marius ANGHEL 18 Apr. 2024, 12:23 Liga 2
CFC Argeş și CSM Reșița, pentru a doua oară față în față la Mioveni, în decurs de o lună. Eugen Neagoe își dorește o nouă victorie și spune de ce nu poate îndeplini o dorință a suporterilor: ”Trebuie să forțeze acest lucru”

În etapa a 4-a a play-out-ului Ligii 2, Grupa A, Campionii FC Argeș reîntâlnește, tot pe teren propriu, la Mioveni, adversarul avut în ultima rundă a sezonului regular, CSM Reșița. La acel moment, în urmă cu o lună, trupa piteșteană se impunea cu scorul de 1-0, printr-un gol marcat în prima repriză.

Partida are loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Orășenesc din Mioveni, în același timp cu celelalte cinci meciuri din această rundă.

Eugen Neagoe vrea o nouă victorie pentru CFC Argeș contra Reșiței

Eugen Neagoe se gândește tot la obținerea unui succes în fața trupei lui Flavius Stoican. Experimentatul antrenor a făcut câteva referiri la precedenta întâlnire dintre cele două echipe, despre care crede că ar fi putut fi câștigată mai clar de elevii săi.

”Sigur, încercăm să câștigăm acest joc. Nu știu dacă va fi ușor. Acum depinde de cum vor aborda jocul cei de la Reșița. Ei au o echipă bună, sunt o echipă solidă. Au avut rezultate bune în ultima perioadă, în special în finalul finalul anului trecut, noiembrie/decembrie, și începutul acestui an. Nu demult, în ultima etapă a campionatului regular, am reușit să câștigăm, dar greu, cu 1-0, după un joc echilibrat, zic eu, chiar dacă în repriza a doua am avut mai multe șanse mari de a marca. Dar am ratat și am câștigat doar cu acel 1-0 cu golul lui Dulcea. Sper să ne facem noi jocul ușor. Numai prin evoluția noastră vom reuși să câștigăm și să ne facem jocul. Mi-aș dori, în primul rând, ca toți jucătorii să fie apți”, a spus Neagoe, care a vorbit și despre problemele pe care le întâmpină la jucătorii săi.

”Avem ceva probleme în acest moment și sper ca astăzi, la antrenament, să-i avem pe toți la dispoziție. Boboc s-a accidentat la acel meci, chiar împotriva celor de la Reșița. În ultimul joc, la Turnu Măgurele, cu Alexandria, i-am schimbat pe Borța și Șerban, după lovituri, probleme mediale. Dar sper ca astăzi să intre și să reușească să termine antrenamentul, să intre în programul normal. Dar vom vedea dacă vor fi apți până la ora jocului”, a mai spus antrenorul Argeșului.

Tinerii jucători trebuie să merite să fie promovați la prima echipă a CFC Argeș. ”Nu putem să facem doar de dragul de a introduce în echipă jucători tineri”

Neagoe a fost fost întrebat apoi cât de relevante sunt aceste jocuri rămase de disputat în Liga 2 pentru a se decide asupra jucătorilor pe care îi are în lot, să-i mențină și pentru sezonul viitor sau să renunțe la cei despre care consideră că nu-l pot ajuta mai departe.

Antrenorul trupei piteștene nu a răspuns la întrebare, ci a dus discuția spre tinerii jucători din lot sau din cadrul clubului. Simte că suporterii vor tineri jucători promovați la prima echipă, însă Neagoe spune că nu vrea să forțeze acest lucru, fiindcă cei tineri trebuie să merite să primească minute în Liga 2. În plus, consideră că este nevoie și de jucători cu experiență pe teren, pentru ca cei tineri să aibă de la cine învăța, să aibă sprijin, dar și rezultatele pozitive au rolul lor, de a crește încrederea.

Neagoe a reamintit că pe unde a antrenat mereu a promovat tineri jucători.

”Știu că și suporterii noștri își doresc foarte mult să ajungă jucătorii tineri la prima echipă sau chiar în primul 11. S-a întâmplat acest lucru. Am debutat jucători, am adus jucători de la centrul nostru. Unul dintre ei este Adelin. Voi încerca în continuare să debutăm jucători tineri, de perspectivă, dar e foarte important ca ei să se impună, ei să forțeze acest debut, nu eu și stafful meu să-i forțăm să ajungă la prima echipă. Chiar dacă în această perioadă trebuie să jucăm cu doi juniori. Indiferent dacă era această regulă sau nu era, întotdeauna am promovat jucători la echipa la care am antrenat. Același lucru îl vom face și aici. Dar nu vom face întâmplător lucruri, pentru că nu este normal să jucăm cu zece copii. Este, totuși, Liga a 2-a, ne dorim ca ei să crească într-un mediu sănătos, să-și dorească să câștige în permanență. Contează foarte mult și experiența. Nu putem să facem doar de dragul de a introduce în echipă jucători tineri. La ultimul meci, am terminat jocul cu cinci copii sub vârstă, 2003 și mai tineri, inclusiv 2007. Același lucru îl vom face în continuare. Dar, sigur, ne dorim să câștigăm jocurile, ne dorim ca în urma unor evoluții bune să și câștigăm, să avem încredere de la meci la meci, o încredere mult mai mare, care ne-a lipsit foarte mult din mai multe motive. Dar le acordăm mare atenție și jucătorilor tineri. Avem în acest moment nouă jucători tineri în lot, aproape jumătate din echipa noastră și, ușor-ușor, vor juca toți”, a răspuns Eugen Neagoe, al cărui întreg discursul îl puteți asculta mai jos.

CFC Argeș are un punct mai puțin decât CSM Reșița, dar și un meci în minus

După acel 1-0 cu CSM Reșița, din ultima etapă a sezonului regular, CFC Argeș a legat încă două victorii în campionat, ambele în play-out, 4-1 acasă cu Ceahlăul și 2-0 în deplasare la CSM Alexandria.

Cu un total de 30 de puncte acumulate în acest sezon, echipa piteșteană ocupă locul 3 în Grupa A a play-out-ului, fiind la egalitate cu Metaloglobus (locul 4) și la un punct în spatele celor de la CSM Reșița și Ceahlăul, ambele cu câte 31 de puncte.

În schimb, CSM Reșița a jucat trei meciuri până acum în play-out și doar pe ultimul l-a câștigat. A început cu un 1-1 acasă cu Unirea Dej, a urmat un eșec la CSC Dumbrăvița, scor 0-1, și apoi s-a câștigat cu 2-1 întâlnirea de acasă cu Metaloglobus.

Conferința de presă în care au vorbit Eugen Neagoe și Adelin Mircea înainte de CFC Argeș – CSM Reșița:

https://www.youtube.com/watch?v=jBHQAFiP1kU

Foto și video: Campionii FC Argeș

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bogdan-bacalu-s-a-accidentat-grav-si-are-nevoie-de-operatie-19312580

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-etapa-a-turului-play-off-ului-ligii-2-se-desfasoara-pe-durata-a-doua-zile-iar-corvinul-joaca-in-deschidere-cu-toate-ca-e-singura-care-are-meci-si-in-cupa-romaniei-etapa-a-4-a-din-play-out-t-19308161

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-neagoe-impresiile-partidei-csm-alexandria-cfc-arges-scor-0-2-19307775

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-trei-echipe-si-au-asigurat-mentinerea-matematica-in-liga-2-19307472

Marius ANGHEL 18 Apr. 2024, 12:23 Liga 2
Pe aceeași temă