Poli Timișoara, tot mai la pământ în sezonul în care s-a pomenit despre transformarea în societate pe acțiuni. Nicolae Croitoru, cu corăbiile înecate după înfrângerea cu Șelimbărul

Anda DELIU 16 Apr. 2022, 21:47 Liga 2

Poli Timișoara a terminat, și la propriu și la figurat, în genunchi meciul cu CS Comunal Șelimbăr, echipă ce s-a impus pe arena Știința cu 2-1, în etapa a 4-a a play-out-ului Ligii 2.

La final, galeria echipei bănățene a fost din nou furioasă, iar Nicolae Croitoru și-a găsit cu greu cuvintele, nevrând să vorbească la cald despre o despărțire sau despre gafele făcute în campania de transferuri din iarnă.

Poli a început meciul cu Șelimbăr de la 0-1

Alb-violeții au avut un start infernal de meci. După 40 de secunde au luat deja gol de la Alexandru Ciocâlteu, care a tras de la 30 de metri și, deși mingea a lovit pământul, australianul Devenish-Meares, nu a putut face nimic. Într-un meci în care Ursu a fost din nou aproape invizibil, semn că atacantul rupe norii doar cu adversari de tip Dunărea Călărași, Poli nu a putut pune probleme ofensive toata prima repriză, la finalul căreia a venit alt gol, marcat de Alexandru Curtean, fost polist pe vremea clubului lui Marian Iancu. El a marcat cu capul după un corner, peste Devenish-Meares, a doua soluție de portar la un club ce se vrea a fi, totuși, cu pretenții, în condițiile exilării lui Murariu în afara lotului.

Golul lui Doru Andrei, insuficient. Tensiuni tot meciul

Cele două echipe au terminat prima repriză cu îmbrânceli, semn al tensiunii partidei, în special pentru timișoreni. Poli a încercat să revină în meci în a doua parte a jocului, dar fără succes.

În minutul 69, Sofran a nimerit bara transversală la un șut, iar peste șase minute, în replică, Yameogo a trimis cu capul spre poartă, dar portarul australian a intervenit, de data aceasta.

Golul timișorenilor a picat în minutul 79, din piciorul lui Doru Andrei, care șutase și anterior, iar apoi a fost pe direcția respingerii lui Curtean, balonul ricoșând în poarta uni Gal visător. Au urmat momente tensionate la final, atât la ieșirea lui Yazalde, dar și între Rotar și Mera, care a vrut să dea cu pumnul și a scăpat și nesancționat de arbitrul Cristian Codrea.

  • Poli Timișoara în eșecul cu CS Comunal Șelimbăr: Devenish-Meares – Sofran, Mera (cpt.), Bocșan, Pamfile – D. Radu (Gerbi 46’), R. Lazăr, Ignea (Zaluschi 64’, Sîntean 82’), D. Andrei – Oct. Ursu, Rogosic (Bîrnoi 76’). Rezerve neutilizate: R. Motariu – Oanea, Plumbuitu, Bakoș, Huminic.

Nicolae Croitoru: ”Șansele de a evita locul de baraj sunt nule”

Nicolae Croitoru a fost, din nou, supărat după meci. Poli mai poate evita barajul doar dacă trece peste Poli Iași în clasament, cu care are meci direct în ultima etapă.

”Avem obiectiv să câștigăm acest joc, era foarte important să o facem. Din păcate, n-am reușit nici măcar un egal, ceea ce înseamnă că șansele de a evita locul de baraj sunt aproape nule. Cred că acesta este singurul lucru care contează, rezultatul. Restul, ce s-a întâmplat în teren, nu mai are niciun fel de importață. Din păcate, am început foarte greu jocul. Am început de la 0-1. Am avut o perioadă destul de grea, până pe la jumătatea primei reprize, după care, în final, am primit iarăși un gol foarte ușor și cam așa s-a scris istoria jocului. Este dureros că nu am reușit să câștigăm. Este dureros că nu am găsit cele mai bune mijloace să ne apropiem victoria. Cred că acesta era lucrul cel mai important. Ca noi să demonstrăm că facem ceea ce trebuie și să ne impune în terenul de joc”, a spus Croitoru, despre meci.

”Rezultatele sunt ale antrenorului”. Croitoru nu se gândește la demisie

Croitoru a spus că-și asumă rezultatul. ”Sigur, rezultatele sunt ale antrenorului în primul rând. Dacă echipa nu a reușit să câștige, înseamnă că n-am găsit cele mai bune mijloace și metode să-i determin să câștige”, a spus Croitoru.

Întrebat ce va face dacă i se cere demisia, antrenorul a spus că nu se gândește la asta după meci. ”Nu știu, nu la asta stau să mă gândesc acum”, a mai spus Croitoru.

Transferuri dezastruoase în iarnă

Antrenorul dâmbovițean a fost întrebat și despre campania de transferuri din iarnă, care a însemnat aducerea unor nume precum Iamandache, Plumbuitu (nici măcar nu e folosit), Rogosic, Vukoje sau Sîntean, toți, care mai degrabă trag echipa în jos decât să o ajute. Întrebarea a fost dacă nu cumva campania a fost un eșec complet.

”La cald m-aș feri să trag concluzii, poate n-ar fi cele mai potrivite”, a spus Croitoru despre acest aspect. Toate acestea, în contextul în care în club, devenit societate pe acțiuni, se vorbește că ar fi mai mulți bani ca oricând!

Antrenorul a mai spus că echipa e în continuare datoare față de suporteri. ”Eu cred că noi suntem cei care suntem datori. Și, din păcate, am rămas datori în continuare”, a punctat Croitoru.

Cu 24 de puncte, Poli Timișoara e tot pe locul 5 în Grupa A de play-out a Ligii 2, poziție care duce la baraj de menținere. Runda viitoare se va deplasa la Dacia Unirea Brăila, la 22 aprilie, de la ora 11:00 fiind meciul din etapa a 5-a. Poli Iași are 30 de puncte.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-4-play-out-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-cele-in-care-joaca-ripensia-si-fc-brasov-fiind-importante-in-lupta-pentru-evitarea-locului-de-baraj-poli-timisoara-selimbar-incepe-de-19227442

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-invinsa-de-fc-buzau-dupa-ce-a-inceput-repriza-a-doua-cu-un-jucator-uitat-la-vestiar-calin-mada-preocupat-de-semnalele-de-alarma-19227595

Anda DELIU 16 Apr. 2022, 21:47 Liga 2
Pe aceeași temă