Erik Lincar, surprinzător după victoria obținută de ”U” Cluj cu Petrolul: ”Murim pe margine, albim și o să facem infarct”. Cum vede acum lupta la promovare, discursul despre Dragoș Tescan și mesajul pentru fani

Andrei PASCU 26 Apr. 2022, 22:43 Liga 2

Universitatea Cluj a făcut un meci foarte bun cu liderul Petrolul, de care a trecut, în runda a 6-a a play-off-ului Ligii 2, pe Cluj Arena, cu scorul de 3-1. Ardelenii au urcat, momentan, pe locul 2 în clasament, poziție care asigură, la finalul grupei de promovare, accederea în Liga 1.

Erik Lincar, reacție după ”U” Cluj – Petrolul 3-1

”U” Cluj a avut o prestație solidă, mai ales în prima repriză, în care a reușit să marcheze toate golurile. A început ofensiv, a surprins Petrolul și a bifat un succes extrem de important. Dragoș Tescan (minutele 6 și 26) și Florin Ilie (minutul 18) au adus victoria pentru gazde, în timp ce golul de onoare pentru Petrolul l-a reușit Sory Diarra (minutul 64 – penalty).

Erik Lincar și-a lăudat jucătorii, în special pentru prestația din prima repriză, dar derby-ul de pe Cluj Arena l-a consumat serios. Antrenorul a venit mai mult fără voce, răgușit, la interviuri, iar totul s-a tras de la indicațiile date jucătorilor în partea a doua, când a simțit, după cum a declarat, că Petrolul putea intra în joc într-un moment, când același Diarra a trecut pe lângă golul doi al liderului campionatului.

Erik Lincar, stors de putere: ”Murim pe margine, albim și o să facem și infarct”

Mai în glumă, mai în serios, Lincar a declarat că antrenorii vor face în curând infarct pe banca de rezerve în astfel de meciuri, atât de puternice din punct de vedere emoțional.

O primă repriză în care ne-am creat foarte multe ocazii. E adevărat că terenul a fost destul de greu și am depus foarte mult efort, dar nu le-am dat șanse să aibă numeroase ocazii în prima repriză, dar repriza a doua a fost începută ezitant de noi. Apoi au avut și ei momente bune, în care puteau să revină în joc, să marcheze golul doi.

E o meteahnă a fotbalului românesc, relaxarea asta (n.r. – se referă la repriza a doua). Preluarea lui Ely și iese mingea afară, dar ce să facem? Murim pe margine, albim și o să facem și infarct, că nu avem ce face.

Sunt meciuri cu tensiune, cu presiune. Felicit jucătorii, le-am zis înainte de meci că trebuie să joace ca niște campioni. Pentru mine sunt campioni! Trebuie să facă asta meci de meci”, și-a început Erik Lincar discursul de la finalul partidei cu Petrolul.

  • ”U” Cluj, cu Petrolul : Gorcea – Romeo (Ribeiro 85′), Fl. Ilie, D. Ispas, P. Pîrvulescu – Balgiu, Romario Pires (cpt.), Ely Fernandes (I. Filip 75′) – Tescan (Haită 56′), Hofman (M. Ciobanu 75′), Boiciuc (Val. Alexandru 85′). Rezerve neutilizate: Aur. Păun – Dobrescu, Remacle, Gugu.

Erik Lincar, analiza lui Dragoș Tescan

Laude suplimentare a primit Dragoș Tescan, care a marcat două dintre golurile Universității Cluj și a fost, poate, cel mai bun om al partidei. Erik Lincar vrea ca jucătorul său să dea același randament și în meciurile rămase de jucat din play-off.

Pentru el, mai ales, e important. Nu a jucat de câteva meciuri, iar azi a fost titular și a marcat două goluri. Până la urmă, e un marcator. Ne bucurăm pentru el, pentru toți jucătorii care au jucat foarte bine”, a caracterizat Lincar evoluția lui Tescan.

Erik Lincar, mesaj pentru fani și analizele luptei la titlu și meciului cu Unirea Slobozia

Lincar a vorbit, apoi, și despre meciul următor, cu Unirea Slobozia, dar și despre aportul fanilor în acest final de Liga 2. În plus, speră ca prin această victorie cu Petrolul, ”U” Cluj să aibă mai multă încredere și să spere cât de mult posibil că poate să termine play-off-ul pe unul din locurile direct promovabile în Liga 1, acolo unde vrea să ajungă de ani buni.

(N.r. – Despre jocul cu Unirea Slobozia) ”Ne așteaptă un joc extrem de dificil peste câteva zile, cu Slobozia acasă. A fost un efort mare azi și va trebui să vedem cum vom gestiona aceste momente. Îmi doresc ca aceia care vor intra să joace bine cu Slobozia, să continue treaba bună de astăzi, a celor care au fost titulari.

(N.r. – Despre prezența numeroasă a fanilor la partida cu Petrolul) Nu știu dacă au fost mai mulți ca la meciul cu Steaua, dar au fost numeroși. Le mulțumim, le mulțumesc eu în mod special, chiar dacă multă lume a zis că eu am certat fanii. Nu! A fost o mobilizare, am încercat să îi aduc la stadion, pentru că îmi doresc ca această echipă să fie în Liga 1 și doar cu aportul lor putem face acest lucru.

(N.r. – Despre lupta la promovare) Mai avem două meciuri acasă, îi așteptăm în continuare, în număr și mai mare. Dacă vom reuși să câștigăm cu Slobozia, vom lua o opțiune serioasă pentru cel puțin locul 2.

Noi suntem printre favoriții la primele două locuri. Mai sunt patru etape, 12 puncte puse în joc. Eu am spus tot timpul că avem asigurat locul de baraj, dar nu acesta e scopul. Nu trebuie să avem presiune, să avem ocazii, să încercăm să jucăm mai mult. Azi am avut multe ocazii”, a mai spus Erik Lincar.

”U” Cluj – Petrolul, meci cu 14.000 de spectatori în tribune

”U” Cluj a anunțat că la partida cu Petrolul au fost 14.000 de suporteri, un număr foarte mare în contextul în care vorbim despre Liga 2. Aportul fanilor s-a simțit din plin, dar derby-ul de pe Cluj Arena nu a fost lipsit de incidente.

Am fost 14.100 în această seară pe Cluj Arena. Victoria asta e a voastră!

Ne vedem CU TOȚII sâmbătă, de la 15:00. Promovăm împreună”, a scris ”U” Cluj pe pagina de Facebook.

”U” Cluj așteaptă vizita Unirii Slobozia acum

Când mai sunt trei etape din play-off, ”U” Cluj ocupă locul 2, cu 54 de puncte, cu unul mai mult decât FC Hermannstadt, ocupanta poziției a 3-a. În același timp, ardelenii s-au apropiat la trei puncte de liderul Petrolul.

Duelul dintre ”U” Cluj și Unirea Slobozia, din etapa a 7-a a play-off-ului Ligii 2, este programat pentru sâmbătă, 30 aprilie, de la ora 15:00.

Foto: Flaviu Buboi (Sport Pictures și Mediafax Foto) și Universitatea Cluj
Video: Universitatea Cluj

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-nae-constantin-dupa-esecul-petrolului-pe-cluj-arena-am-avut-un-inceput-de-meci-mizerabil-inexplicabil-antrenorul-echipei-ploiestene-inca-e-optimist-in-privinta-pr-19228794

https://liga2.prosport.ro/seria-1/universitatea-cluj-petrolul-ploiesti-se-joaca-de-la-ora-1900-intre-a-treia-clasata-si-liderul-din-play-off-ul-ligii-2-sunt-sase-puncte-19228736

https://liga2.prosport.ro/seria-1/incidente-intre-suporteri-la-pauza-meciului-u-cluj-petrolul-jandarmeria-a-intervenit-in-forta-19228788

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ce-buget-are-steaua-in-actualul-sezon-de-liga-2-de-cati-bani-dispune-in-raport-cu-principala-adversara-la-locul-4-concordia-chiajna-si-precizarile-lui-stefan-bichir-in-privinta-dreptului-de-promova-19228733

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doua-meciuri-in-maximum-o-saptamana-pentru-echipele-participante-in-play-off-ul-ligii-2-programul-etapelor-7-si-8-petrolul-steaua-se-joaca-duminica-19228730

Andrei PASCU 26 Apr. 2022, 22:43 Liga 2
Pe aceeași temă