Erik Lincar, neașteptat de calm după ce ”U” Cluj a pierdut cu Astra: ”De ceea ce mi-a fost frică s-a întâmplat.” Cum a comentat penalty-ul controversat care a decis jocul

Marius ANGHEL 30 Nov. 2021, 21:49 Liga 2

Invincibilă pe teren propriu în acest sezon și cu doar două goluri primite în șapte meciuri, ”U” Cluj s-a crezut învingătoare cu Astra probabil însă din startul jocului. Fosta prim-divizionară, transformată total în Liga 2, în rău, venea după trei înfrângeri consecutive contra unor adversari din Top 6 (1-2 cu Petrolul și Concordia și 0-5 cu FC Hermannstadt), iar pe Cluj Arena se deplasa din postura de penultimă clasată.

Meciul avea să fie unul spectaculos, cu două echipe care au luptat cu garda jos, cu trei goluri și multe decizii controversate ale arbitrului Cristian Moldoveanu. Cu 2-1 s-a impus Astra, reușind, astfel, să producă Universității primul eșec în acest sezon acasă.

Erik Lincar, extrem de calm după meciul nebun cu Astra: ”Trebuie să ne uităm la jocul nostru, care nu a funcționat deloc”

Erik Lincar atenționa că ”U” Cluj va avea un meci greu cu Astra încă de la finalul partidei pe care echipa sa o câștiga în Ghencea, cu Steaua. Antrenorul susținea că trupa lui Florin Stîngă își va da viața pe Cluj Arena după ce tocmai încasase un 0-5 cu FC Hermannstadt, meci în care n-a mișcat în front la Giurgiu.

După jocul de pe Cluj Arena, în care arbitrajul a influențat rezultatul, Lincar a fost neașteptat de calm. A remarcat erorile echipei sale, iar despre faza penalty-ului din repriza a doua, care a adus golul decisiv, antrenorul bihorean s-a limitat să spună doar că a văzut că faultul s-a produs cu doi metri în afara careului.

”Din păcate, de ceea ce mi-a fost frică s-a întâmplat. Nu am avut un joc defensiv prea bun. Am dat șansă adversarului să ajungă de foarte multe ori la poartă, chiar și-au creat, din punctul meu de vedere, multe ocazii de a marca. Până la urmă, trebuie să ne uităm la jocul nostru, care nu a funcționat deloc, mai ales în prima repriză, și în a doua, dar, totuși, am avut câteva situații bune de a marca. Eficiența nu a fost la cel mai înalt nivel. Sincer, sunt foarte dezamăgit, dar, ce să facem, nu putem să dăm vina pe arbitraj, care, eu știu, poate a greșit la acea fază, deși a fost, mai ales în fața mea, și era cu vreo doi metri în afara careului. Dar ce poți să faci, ăsta e arbitrajul! Până la urmă, trebuia să marcăm noi mai multe goluri”, a comentat Erik Lincar la flash-interviu.

  • ”U” Cluj în meciul cu Astra: Gorcea – Alarcon (Rob. Răducanu 77′), Dican, Gugu (cpt.), Taub (Mitrea 46′) – Tescan (Ribeiro 46′), Balgiu – Hofman (M. Ciobanu 77′), Haită, Blejdea (Nic. Pîrvulescu 65′) – Boiciuc. Rezerve neutilizate: Micle – Gîț, Acolatse, D. Ispas.

Lincar, reproșuri pentru că ”U” Cluj joacă mai mereu în finalul etapei: ”Am avut presiune tot timpul”

Astra a avut două penalty-uri neacordate în prima repriză, în minutele 4 (henț Gugu) și 23 (Balgiu l-a călcat pe Dragu), a marcat prin Claudiu Dragu în minutul 13 și a ratat un penalty prin Gabriel Șerban (32), iar în partea secundă a înscris pentru 2-1 dintr-o lovitură de pedeapsă controversată dictată de central, la un duel între Dragoș Gheorghe și Alarcon. Gabriel Șerban (71) a transformat de această dată și și-a readus echipa în avantaj, după ce Costinel Gugu egalase în minutul 36 pentru ”U” Cluj.

Ardelenii au ratat nu numai șansa de a reveni pe locul 2 în clasament, ci și de a se apropia la trei puncte de liderul Petrolul, pe care urmează să-l întâlnească în ultima etapă din acest an, săptămâna viitoare.

Lincar nu crede că jucătorii săi au cedat presiunii la care au fost supuși, însă a avut un discurs prin care a reproșat indirect programările meciurilor echipei sale.

”Noi am avut presiune tot timpul, că tot am jucat lunea și marțea, tot timpul jucăm ultimii și avem presiune. Astăzi a fost un joc mai special, știind că întâlnim un adversar foarte motivat, iar, din păcate, jucătorii mei nu au reușit să se ridice la cel mai înalt nivel”, a spus Lincar la microfonul DigiSport.

  • În opt etape din 15, ”U” Cluj a jucat în ultimul sau în penultimul meci al rundei. În același interval, din Top 6, Steaua a evoluat în șapte etape în ultimul sau penultimul meci al rundei, FC Hermannstadt în patru, iar Petrolul și Concordia au prins câte trei astfel de jocuri.

Tensiune ridicată la Cluj pentru că se așteptau ca Astra să facă ”tot posibilul să ne încurce”

La faza penalty-ului din repriza a doua, antrenorul secund al Universității Cluj, Viorel Domocoș, a izbucnic și s-a dus până aproape de careu pentru a protesta și a-i adresa cuvinte dure arbitrului. Pentru acest lucru a și fost eliminat.

Și din tribune s-au trimis multe injurii, iar banca clujenilor a fost mai mereu ca pe ace.

Întrebat de ce a fost atâta tensiune la acest meci, Lincar a vorbit despre ceea ce spunea și la finalul partidei cu Steaua, că Astra va veni la Cluj să încerce să îi încurce echipa, după ce cu FC Hermannstadt a avut mai multe absențe.

Știam foarte bine că revin cei patru-cinci jucători care n-au evoluat în meciul cu Hermannstadt, știam că vor face tot posibilul să ne încurce și uite că, până la urmă, din lipsa noastră de lucidicate, de eficiență, s-a întâmplat acest lucru”, a explicat Lincar, care singur a ridicat miza acestui joc prin cuvintele spune în Ghencea la adresa Astrei.

”U” Cluj merge la victorie la Ploiești

În ultima etapă programată în acest an, a 16-a, ”U” Cluj urmează să joace la Ploiești cu Petrolul, liderul clasamentului, rămas la șase puncte în față. Partida încheie etapa și este programat tocmai marți, 7 decembrie, de la ora 17:00, pe ”Ilie Oană”.

Lincar vrea o victorie la Ploiești.

”Mergem să jucăm cu echipa de pe primul loc. Sper eu să avem o evoluție mult mai bună, o concentrare la un nivel mai mare și, bineînțeles, ne dorim foarte mult să obținem puncte de la Ploiești”, a mai spus Erik Lincar.

În acest moment, după 15 etape, cu patru runde rămase de jucat în sezonul regular, podiumul Ligii 2 este ocupat pe Petrolul (39 puncte), FC Hermannstadt (34 puncte) și ”U” Cluj (33 puncte). Pe locurile care duc în play-off se mai află Concordia Chiajna (31 puncte), FC Buzău (28 puncte) și Steaua (25 puncte).

Declarațiile date de Erik Lincar după meciul ”U” Cluj – Astra 1-2:

Rezumatul meciul ”U” Cluj – Astra 1-2:

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Flaviu Buboi (Mediafax Foto)
Video: Universitatea Cluj și LookSport

Marius ANGHEL 30 Nov. 2021, 21:49 Liga 2
Pe aceeași temă