Erik Lincar, în fața promovării ce i-a fost interzisă la ultima fază, când antrena Turris: ”Îmi doresc să câștigăm, nu îmi doresc să fac spectacol.” Avantajul pe care se bazează antrenorul Universității Cluj în fața celor de la FC Hermannstadt

Vlad MĂCICĂȘAN 10 May. 2022, 08:32 Liga 2

Universitatea Cluj – FC Hermannstadt se joacă astăzi, de la ora 19:30, pe Cluj Arena, iar calculele promovării în Liga 1 sunt simple, chiar dacă ambele echipe sunt acum la egalitate de puncte, pe treptele inferioare ale podiumului Ligii 2.

”U” Cluj a avut probleme în acest an doar cu echipele mai slab cotate

Înaintea jocului retur din play-off cu FC Hermannstadt, Erik Lincar se bazează pe faptul că echipa sa a arătat foarte bine în 2022, când a jucat derby-uri cu primele patru clasate din Liga 2.

Patru victorii și două egaluri a bifat ”U” Cluj în acest an, la confruntările cu Petrolul (0-0, 3-1), Hermannstadt (0-0) și Steaua (1-0, 2-0). Doar în play-off, fiindcă tot în acest an a mai întâlnit o dată FC Hermannstadt, în sezonul regular, când a învins-o cu 2-0 chiar la Mediaș.

”Dacă o luăm statistic și ne uităm în urmă, la U Cluj am avut probleme când am jucat cu echipele mai slab cotate și avem nenumărate exemple”, a spus Lincar, înainte de meci.

Promovarea visată de ”șepcile roșii” de la reînființarea echipei

Antrenorul Universității își dorește un meci prudent și care să îndeplinească obiectivul ”șepcilor roșii”. Ar fi promovarea la care clujenii visează încă de la reînființarea echipei, din 2016.

Nu cred că va fi un joc foarte spectaculos. Cred că fiecare echipă va fi interesată de rezultat. Mâine chiar îmi doresc să câștigăm, nu îmi doresc să fac spectacol, cum în general lumea asta își dorește. Noi avem un obiectiv de îndeplinit. Suntem aproape de a reuși acest lucru, dar vom putea doar dacă vom fi foarte concentrați, foarte serioși, dispuși la efort. Atunci cred eu că avem șanse foarte mari să câștigăm jocul de mâine. Jucăm pentru cariera noastră, pentru performanța de a promova această minunantă echipă la Liga 1 și cred eu că toată lumea va aprecia și va respecta acest lucru, a spus antrenorul Universității.

Lincar are o promovare ratată în ultima fază: ”Factorul mental este decisiv”

Promovarea în Liga 1 este și visul antrenorului Erik Lincar. Ar fi prima sa izbândă la acest nivel, după ce a reușit trei în Liga 2, cu Callatis Mangalia, Damila Măciuca și Turris Oltul Turnu Măgurele.

Fostul mijlocaș a ratat promovarea în Liga 1 în urmă cu două sezoane, la ultima fază a ultimului meci. Atunci, echipa sa, Turris Oltul Turnu Măgurele, a fost egalată de Rapid.

”Datorită meciurilor am ajuns în această situație. Am trecut și noi prin multe momente complicate, nu este un meci special. Este un meci de campionat. Este adevărat că joacă echipele de pe locurile 2 și 3. Va fi un derby pentru Liga a 2-a în acest moment. Factorul mental cred că va fi decisiv”, a spus Lincar.

”U” Cluj promovează în Liga 1 dacă va câștiga, nu se întâmplă la fel și în cazul celor de la FC Hermannstadt

Cu un singur loc rămas disponibil pentru promovarea directă în Liga 1, după ce ieri Petrolul a câștigat cu Concordia Chiajna și a făcut pasul în prima ligă, acesta poate fi obținut încă din această seară de ”U” Cluj. Cu o victorie, echipa lui Erik Lincar este matematic în Liga 1, chiar dacă în ultima rundă ar pierde. Nu același lucru s-ar întâmpla și în cazul în care ar câștiga FC Hermannstadt pe Cluj Arena, tot pentru ultima etapă urmând să se amâne deznodământul în cazul unul rezultat de egal.

În eventualitatea unei egalități la final de play-off, ”U” Cluj este avantajată de primul criteriu de departajare, numărul de puncte avute la finalul sezonului regular. Echipa lui Lincar a terminat atunci cu 42 de puncte, pe locul 2, iar cea a lui Mariu Măldărășanu a avut 41 de puncte, fiind pe locul 3. Din acest motiv FC Hermannstadt nu va fi matematic în Liga 1 dacă ar câștiga pe Cluj Arena, fiindcă în ultima rundă ar putea fi egalată din nou la puncte și depășită de această degulă a departajarii.

În acest sezon de Liga 2, cele două echipe s-au mai întâlnit de două ori, de fiecare dată la Mediaș, chiar în acest an. În sezonul regular, în etapa a 18-a, la 8 martie, ”U” Cluj câștiga cu 2-0 prin golurile marcate de Dragoș Tescan (8) și Ely Fernandes (73). În play-off, în etapaa 4-a, la 12 aprilie, s-a înregistrat o remiză la scorul de 0-0.

Declarațiile date de Erik Lincar și Roberto Romeo înainte de ”U” Cluj – FC Hermannstadt:

https://www.youtube.com/watch?v=yjOW3GKDlQ0

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto
Video: Universitatea Cluj

https://liga2.prosport.ro/seria-1/brigada-exclusiv-din-liga-1-la-meciul-u-cluj-fc-hermannstadt-extrem-de-important-in-lupta-la-promovare-din-liga-2-arbitrii-delegati-la-jocul-de-pe-cluj-arena-19230614

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marius-maldarasanu-inaintea-derby-ului-cu-u-cluj-aproape-decisiv-pentru-promovarea-directa-cel-mai-important-meci-uiti-de-probleme-de-durere-dai-totul-pe-teren-19230745

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-la-un-meci-de-promovarea-directa-in-liga-1-suporterii-au-impanzit-orasul-cu-mesaje-inainte-de-jocul-cu-fc-hermannstadt-pentru-a-umple-stadionul-amu-ii-amu-19230602

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lupta-pentru-promovarea-directa-in-liga-1-se-poate-incheia-in-etapa-a-9-a-a-play-off-ului-ligii-2-penultima-petrolul-si-u-cluj-sunt-la-mana-lor-pentru-a-obtine-biletele-19230140

Vlad MĂCICĂȘAN 10 May. 2022, 08:32 Liga 2
Pe aceeași temă