Erik Lincar, după ce ”U” Cluj și-a întrerupt în Copou seria de invincibilitate: ”Iașiul a fost echipa mai determinată, mai puternică, a câștigat mai multe dueluri. A fost un joc modest de liga a doua”

Narcis POHOAȚĂ 22 Aug. 2021, 13:41 Liga 2

Universitatea Cluj a bifat la Iași, sâmbătă, primul eșec din actualul sezon, 0-2 cu Politehnica, înfrângerea venind după o serie de trei victorii consecutive în care nu primiseră gol.

Erik Lincar, după meciul de la Iași: ”A fost un joc modest de liga a doua, un meci de luptă”

La final, antrenorul Erik Lincar a admis că Poli Iași a fost echipa mai bună, mai determinată, mai puternică.

”A fost un joc modest de liga a doua, un meci de luptă. E adevărat că Iașiul a fost echipa mai determinată, a fost echipa mai puternică, a câștigat mai multe dueluri în aproape toate zonele terenului. Un meci cu ocazii puține, nici noi nu ne-am creat prea multe situații, dar la Liga 2 așa se întâmplă. Cine are mai multă ambiție, cine este mai puternic reușește să câștige punctele. Nu a fost cazul nostru azi, am avut un joc destul de slab, dar ne dorim ca pe viitor să nu mai trecem prin astfel de momente”, a declarat Erik Lincar, care în continuare are probleme la piciorul stâng, pe care îl are în ghips, iar la meci a stat și în scaun cu rotile, pe care l-a împins Zsolt Szilagyi.

”Se întâmplă în viața unei echipe să mai apară și asemenea momente”

Antrenorul ”studenților” nu dă vina pe lipsa de omogenitate a echipei sale și îl laudă pe atacantul Sekou Camara (foto sus), pe care Poli Iași l-a împrumutat de la FC Botoșani.

”Sunt 19 etape într-un campionat, dacă am fi perfecți în cele 19 etape cred că am promova, nici nu ar mai trebui să jucăm în play-off sau play-out. Se întâmplă în viața unei echipe să mai apară și asemenea momente. Știam că echipa Iașiului are jucători cu experiență și chiar pot să îl remarc pe Camara, de la Liga 1, care face diferența. Și chiar așa s-a întâmplat. Omogenitatea până la urmă ți-o oferă rezultatele. În ziua de azi e greu să vorbești despre omogenitate, pentru că sunt multe schimbări la echipe în fiecare an și atunci toată lumea trebuie să se adapteze și să găsească soluțiile optime cât mai repede. Cu siguranță ne dorim promovarea. Poate nu avem bugetul lui Poli Iași din câte am înțeles, dar încercăm să fim o echipă care să își dorească promovarea”, a spus Lincar.

  • ”U” Cluj în meciul cu Poli Iași: Micle – Gîț (Laur. Rus 46′), Gugu, D. Ispas, Mitrea – Balgiu, Dican (Ribeiro 46′) – Haită, Blejdea (Nic. Pîrvulescu 78′), Hofman (M. Ciobanu 46′) – Alb. Voinea (Boiciuc 62′). Rezerve neutilizate: Gorcea – Vomir, Taub, Turcan.

În precedentele trei etape, ”U” Cluj trecuse de Politehnica Timișoara (3-0, acasă), FC Buzău (1-0, deplasare) și Unirea Constanța (1-0, acasă).

Rămasă cu 9 puncte, ”U” Cluj e, momentan, pe locul 5 în Liga 2, iar runda următoare joacă acasă, la 28 august, de la ora 12:30, cu Metaloglobus. Până atunci însă joacă miercuri în Faza a III-a a Cupei României, de la ora 17:30, în deplasare la Sănătatea Cluj.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

Narcis POHOAȚĂ 22 Aug. 2021, 13:41 Liga 2
Pe aceeași temă