Erik Lincar, discurs-manifest față de suporterii Universității Cluj, cu cinci etape înainte de finalul play-off-ului: ”Eu îmi doresc să promovez, jucătorii își doresc. Își dorește și Clujul și suporterii ei să promoveze, să vină la stadion, să-și susțină echipa? E foarte sensibilă lumea aici”

Marius ANGHEL 20 Apr. 2022, 16:58 Liga 2
Erik Lincar, discurs-manifest față de suporterii Universității Cluj, cu cinci etape înainte de finalul play-off-ului: ”Eu îmi doresc să promovez, jucătorii își doresc. Își dorește și Clujul și suporterii ei să promoveze, să vină la stadion, să-și susțină echipa? E foarte sensibilă lumea aici”

Erik Lincar (43 de ani) este unul dintre cei mai buni antrenori care activează în acest moment în Liga 2. Fostul mijlocaș stelist este antrenorul complet. Are rezultate, deci își face bine treaba pe partea sportivă, demonstrată nu o singură dată, acum, la Universitatea Cluj, însă plusează și la un capitol cum rar întâlnești și în Liga 1. Are discurs public! Excelează în a vorbi la conferințe sau după meciuri, în special când are ceva expres de comunicat, fie că e vorba de arbitraj, diverse probleme la echipa sa sau adversari, regulamente ori pentru a încerca să capaciteze, jucătorii săi sau publicul.

De multe ori, sinceritatea lui Lincar supără! Poate și aceasta este o explicație pentru care până acum nu a reușit să fie antrenor principal la Liga 1 ori să rămâne prea mult timp pe banca unei echipe.

Erik Lincar, mesaj public către suporterii Universității Cluj: ”Își doresc echipă la Liga 1! De ce n-am venit să ne susținem echipa?”

Ultimul meci al Universității Cluj a scos în evidență din nou un Erik Lincar care știe ce vrea și să facă orice pentru a-și îndeplini scopul. La finalul partidei cu Concordia Chiajna, câștigată de ”U” cu 3-1 după ce a fost condusă pe teren propriu, antrenorul originar din Oradea a avut un mesaj asumat către suporterii echipei sale.

Într-un discurs-manifest, Lincar a îndemnat clujenii, suporterii Universității Cluj, să ia cu asalt stadionul Cluj Arena la ultimele trei meciuri ale echipei în acest play-off al Ligii 2. Antrenorul spune că el și jucătorii își doresc promovarea în Liga 1 la finalul acestui sezon, însă nu vede aceeași dorință și din partea fanilor. Lincar îi întreabă public pe zecii, sutele de mii de pretinși fani ai Universității Cluj dacă își doresc cu adevărat promovarea, fiindcă pe stadion, la meciuri, nu vede acest lucru.

Lincar aproape că îi ceartă pe fani pentru că nu vin să susțină Universitatea pe stadion. Își dorește atât de mult un public numeros la jocurile de acasă, care să împingă echipa de la spate și astfel să o ajute să promoveze în Liga 1, încât spune că își asumă și prezența fanilor care critică orice și îl înjură.

”Vor veni jocurile de acasă, unde sper eu să vină mai mulți spectatori, nu doar la meciul cu Steaua, când au fost 10 mii și ceva de oameni. Eu chiar îmi doresc și speram ca în aceste etape de acasă toți clujenii, suporterii numeroși ai Universității Cluj să vină la stadion. Toată lumea își dorește să promovăm, dar, ați văzut și astăzi, din păcate, asistența a fost destul de redusă. Am așteptări mai mari, le e mulțumesc celor care au venit astăzi la joc (n.r. – la meciul de luni seară cu Concordia Chiajna, la care au asistat circa 3.000 de spectatori), deși a fost foarte frig, dar să nu uităm că mai sunt doar trei etape (n.r. – se referă la trei meciuri pe teren propriu, fiindcă, altfel, ”U” Cluj mai are de disputat cinci etape în play-off) și să vină alături de noi. Ok, dacă vor să vină, să vină, să mă înjure pe mine, să facă ce vor, doar să vină la stadion, că-și doresc echipă la Liga 1!

Diferența e prea mare, nu s-a terminat nimic! S-a terminat play-off-ul? Suntem acolo, suntem în cărți! E foarte sensibilă lumea aici, foarte sensibilă! Astăzi, de ce n-am venit să ne susținem echipa? Toată lumea spune că suntem 50 de mii, 100 de mii de fani ai Universității Cluj. Astăzi n-am vrut să venim la joc? Ok, știu, îmi asum chestia asta. Abia așteaptă toată lumea să fie o înfrângere sau un semi-eșec să înceapă să mă înjure. Ok, eu îmi asum, dar eu îmi doresc să promovez. Își dorește și Clujul și suporterii ei să promoveze, să vină la stadion, să-și susțină echipa? Avem nevoie de ei!”, a spus Erik Lincar la microfonul DigiSport, la interviul acordat imediat după jocul cu Concordia.

Lincar invidiază Petrolul: ”Ați văzut ce a fost în prima etapă la Petrolul? Oameni buni, câștigăm trei jocuri acasă, avem o șansă să promovăm direct la Liga 1”

În acest moment, la jumătatea play-off-ului Ligii 2, ”U” Cluj se află pe locul 3 în clasament, de baraj de promovare cu Dinamo (locul 8 în play-out-ul Ligii 1), cu un total de 51 de puncte, fiind la un punct de FC Hermannstadt (52 puncte) și șase de liderul Petrolul Ploiești (57 puncte). Primele două poziții asigură promovarea directă în Liga 1 la finalul sezonului.

”U” Cluj este avantajată de program în ultimele cinci etape din play-off. Va întâlni pe teren propriu primele două clasate și poate depăși cel puțin una dintre el, deci să urce pe loc direct promovabil.

În următorul joc, ”U” Cluj întâlnește pe Cluj Arena Petrolul, adversar ai cărui suporteri l-au impresionat la meciul tur din play-off. Pe ”Ilie Oană”, în acel joc terminat la egalitate, scor 0-0, au asistat, susține Lincar, circa 12.000 de spectatori, aceștia făcând o presiune care a fost resimțită din plin de jucătorii săi. Așa își dorește și antrenorul la partida retur cu trupa ploieșteană.

”Ați văzut ce a fost în prima etapă la Petrolul? 12 mii de spectatori. Și eu mi-aș dori să am 15 mii – 20 de mii de spectatori. Mai sunt trei etape. O putem face? Haideți să o facem împreună!

Un singur lucru îmi doresc din acest moment. Să am la meciul cu Petrolul 15-20 de mii de spectatori. La meciul cu Slobozia, 30 de mii de spectatori. Ok, capacitatea este de 30 de mii. Dar mai sunt trei meciuri acasă. Oameni buni, câștigăm trei jocuri acasă, avem o șansă să promovăm direct la Liga 1. Ne dorim? Eu îmi doresc! Jucătorii își doresc! Deși de anul trecut tot timpul am fost criticați. În fiecare secundă suntem criticați. Știu, suntem mercenari, suntem veniți de nu știu unde, dar, zic eu, în acest moment Clujul nu a fost niciodată așa de aproape de a promova! (n.r. – a fost mult mai aproape decât acum, în sezonul 2018-2019, când a jucat baraj de promovare cu FC Hermannstadt, pierdut după ce a înregistrat un 0-2 pe Cluj Arena și un 1-0 la Sibiu), a mai spus Erik Lincar.

În cariera sa de antrenor, orădeanul Erik Lincar a condus ca ”principal” echipele Inter Olt Slatina, Viitorul Toporu, Callatis Mangalia, FC Hunedoara, Damila Măciuca, Delta Tulcea, CS U Craiova, CSM Râmnicu Vâlcea, Luceafărul Oradea, Academica Clinceni, Turris Oltul Turnu Măgurele și Concordia Chiajna. Cu Callatis și Damila a reușit promovări în Liga 2, iar cu Turris Oltul a fost aproape de promovarea în Liga 1 în 2020, însă egalul smuls de Rapid în prelungirile jocului din Regie a lăsat echipa din Turnu Măgurele pe locul 4 în acel play-off de Liga 2, ratând inclusiv accederea la baraj. Ca antrenor secund a activat în Liga 1 la Concordia Chiajna, în stafful lui Marius Baciu.

  • ”U” Cluj mai are meciuri în acest final de sezon de Liga 2, în play-off, cu Petrolul Ploiești (acasă, 26 aprilie, ora 19:00), Unirea Slobozia (acasă, 20 aprilie, ora 15:00), Steaua (deplasare, 4 mai, ora 19:00), FC Hermannstadt (acasă) și Concordia Chiajna (deplasare).

Foto: Flaviu Buboi și George Filip / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-6-a-a-play-off-ului-ligii-2-are-programate-doua-meciuri-inainte-de-paste-derby-ul-rundei-u-cluj-petrolul-se-disputa-intr-o-seara-de-marti-19228081

https://liga2.prosport.ro/seria-1/denis-ispas-s-a-descatusat-dupa-golul-cu-concordia-si-si-a-indreptat-tirul-catre-unirea-slobozia-si-a-menajat-jucatorii-pentru-cine-ne-asteapta-tot-pe-noi-se-vede-din-avion-petr-19228027

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-dupa-ce-u-cluj-a-intors-rezultatul-cu-concordia-si-a-castigat-la-scor-este-foarte-bine-ca-am-avut-reactie-sincer-am-asteptari-mai-mari-de-la-jucatorii-mei-19228006

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-concordia-chiajna-se-joaca-de-la-ora-1730-in-primul-lor-meci-oficial-din-2022-clujenii-ii-spulberau-pe-ilfoveni-pe-cluj-arena-19227952

Marius ANGHEL 20 Apr. 2022, 16:58 Liga 2
Pe aceeași temă