Elevi, studenți și câțiva angajați Glovo, ”gașca nebună” a Progresului Spartac care a scos Steaua din Cupa României. Andrei Eremia: ”Cine știe? Poate ne remarcă un minister, o primărie și primim susținere”

Andrei PASCU 19 Aug. 2021, 10:39 Cupa României
Elevi, studenți și câțiva angajați Glovo, ”gașca nebună” a Progresului Spartac care a scos Steaua din Cupa României. Andrei Eremia: ”Cine știe? Poate ne remarcă un minister, o primărie și primim susținere”

Progresul Spartac a reușit surpriza în turul 2 al Cupei României și a învins Steaua cu 2-1. Nu este prima dată când formația din Liga 3 reușește să dea peste cap calculele hârtiei, pentru că sezonul trecut a scos din competiție Rapid.

La finalul partidei cu echipa din Ghencea, antrenorul Răzvan Erimia a vorbit despre cum a reușit, cu jucători extrem de tineri, să învingă o formație experimentată și mult mai bine cotată.

Răzvan Erimia: ”Azi au fost mulți copii de 16-17 ani titulari, care sunt produsul muncii noastre” 

Erimia a trimis pe teren mulți tineri lansați în fotbal chiar de Progresul Spartac. Echipa este recunoscută pentru faptul că își orientează activitatea către academie, iar apoi îi promovează. Mulți dintre ei sunt elevi, alții studenți, iar câțiva, până să devină fotbaliști consacrați, lucrează la companii precum Glovo, care livrează mâncare.

Suntem bucuroși, există o satisfacție enormă atât pentru mine, cât și pentru tot clubul, în special pentru că azi au fost mulți copii de 16-17 ani titulari, care sunt produsul muncii noastre și al academiei noastre, în care s-a investit mult nu doar financiar, ci și sentimental.

Nu știu cu ce jucători au jucat, nici nu mă interesează, dar merită felicitări băieții mei, care mai fac și Glovo în timpul liber. Am mulți băieți tineri pe la liceu, alții sunt pe la facultate, iar noi suntem un club care am arătat, în decursul timpului, că putem face astfel de surprize, indiferent de schimbările produse”, a declarat Răzvan Erimia pentru DigiSport.

Răzvan Erimia: ”Cine știe? Poate ne remarcă și pe noi un minister sau o primărie în așa fel încât să fim susținuți” 

Antrenorul Progresului Spartac a afirmat că echipa încearcă să trăiască de pe urma transferurilor de jucători. Tinerii pe care îi crește pot fi vânduți pe sume destul de importante pentru o formație de Liga 3, dacă le crește cota.

Una peste alta, aceasta este politica principală a Progresului Spartac, să formeze tineri.

Pentru că, atunci când un jucător are o anumită valoare și îi crește cota, bineînțeles că îl ajutăm să-l propulsăm. Cine știe? Poate ne remarcă și pe noi un minister sau o primărie în așa fel încât să fim susținuți.

Noi avem o strategie clară, stabilită acum 5 ani, în care ne-am propus să practicăm un anumit tip de fotbal și să dezvoltăm copii și juniori pe care să-i propulsăm către echipa mare sau către fotbalul de performanță, după posibilitățile noastre, iar atunci când ne iese, ca și astăzi, e o satisfacție enormă. Acum cred că avem o medie de vârstă de juniori”, a mai spus antrenorul Răzvan Erimia.

Progresul Spartac a marcat golul victoriei în minutul 89 

Progresul Spartac a deschis scorul în partida cu Steaua în minutul 57, prin Eugen Lixandru. Echipa lui Daniel Oprița a revenit apoi și a restabilit egalitatea prin Remus Chipirliu, în minutul 65, dar Progresul Spartac a dat lovitura pe final, în minutul 89, prin Andrei Ohaci.

În turul 3 al Cupei României, Progresul Spartac va juca tot acasă, cu Concordia Chiajna.

Progresul Spartac în partida cu Steaua: Mihai Ciontoș – Vlad Petruț, Vlad Alexandrescu, Dănilă Parfeon, Eduard Radu, Eugen Lixandru (cpt.), Silvian Matei, Giovanni Petcu (Ionuț Constantin 90+4′), Ionuț Costea (Andrei Ohaci 69′), Marius Dițu (Andrei Grigore 69′), Ionuț Tudorache (Nicolas Tong 90+6′).
Rezerve neutilizate: Enrico Moro – Mario Dumitru, Andrei Purice, Andrei Matei, Bălăceanu.

Progresul Spartac, debut cu Dinamo 2 în Liga 3 

Progresul Spartac face parte din Seria 4 a Ligii a 3-a și va începe noul sezon cu un meci în deplasare cu ”satelitul” lui Dinamo. În Seria 4 se mai regăsesc echipele FCSB 2, Unirea Bascov, CS Tunari, Flacăra Moreni, Rapid 2, Academica Clinceni 2, Real Bradu și Campionii FC Argeș 2.

Foto: Progresul Spartac și Răzvan Păsărică/ Sport Pictures 

 

Andrei PASCU 19 Aug. 2021, 10:39 Cupa României
Pe aceeași temă