Poli Iași a câștigat la Timișoara cu un gol ca o minune a Sfintei Parascheva! Costel Enache: ”Cred că ar trebui făcut mai mult pentru echipele de tradiție”

Anda DELIU 27 Aug. 2021, 00:39 Liga 2

Nu a fost cel mai antrenant derby polist la Timișoara, dar Iașiul a reușit să câștige cu 1-0 cu un gol marcat în minutul 90+2 de Sekou Camara, la o fază la care defensiva a trădat-o pe formația bănățeană.

Înainte de pauza pentru jocurile echipei naționale, moldovenii au luat o veritabilă gură de oxigen, cu încă trei puncte prețioase, având în vedere startul slab de sezon, cu trei eșecuri la rând. De altfel, și Costel Enache a recunoscut că ghinionul echipei pe care o antrenează pare că s-a risipit.

Costel Enache, după victoria de la Timișoara: ”Rezultatul de egalitate era corect cu jocul, dar cum am avut altă dată ghinion, azi am avut noroc”

Antrenorul ieșenilor a recunoscut că timișorenii au fost mai buni la capitolul de dominare a jocului, dar sorții au ținut cu Politehnica moldavă.

”Suntem bucuroși, fericiți și chiar ne pică bine victoria, pentru că avem un drum foarte lung spre casă. Avem o perioadă în care se întrerupe campionatul și voiam să o gestionăm bine cu energii pozitive și bucurie. Avem nevoie de puncte și victoria de azi ne ajută în toate lucrurile acestea. La fel de bine trebuie să felicit și adversarul, pentru că a făcut un joc bun în care a construit, a încercat să ducă posesia, să țină mingea controlat spre poartă noastră. Jocul a fost unul echilibrat. Cred că rezultatul de egalitate era corect cu jocul, dar cum am avut altă dată ghinion, azi am avut noroc și sunt mulțumit de atitudinea jucătorilor”, a declarat Costel Enache despre meci.

Moldovenii își știu limitele

Nu a fost deloc un joc fantastic de privit, căci niciuna dintre echipe nu a jucat curajos cartea atacului. Chiar și gazdele au fost nepermis de timide, ținând cont că jucau acasă cu galeria în spate.

În ceea ce-i privește pe ieșeni, Costel Enache a explicat că nu e stilul Iașiului să joace foarte ofensiv. ”Fiecare echipă are o strategie de a gestiona anumite arme cu care vrea să obțină ce-și propune. Atacul nu e una din armele noastre”, a mai spus Enache.

  • Poli Iași în meciul cu Poli Timișoara: Laur. Popescu – Onea, Cană, Fl. Plămadă, Tib. Serediuc – Al. Stan (Iurașcu 70′), Ov. Mihalache (cpt.), Chatziterzoglu (Andr. Istrate 60′), Pelivan (Torres 70′) – F. Cristea (Târșa 90+4′), S. Camara. Rezerve neutilizate: T. Axinte – Corobuță, Aftanache, Asăvoaei, Al. Zaharia.

Nu au lipsit nici nervii pe ”Dan Păltinișanu”

La finalul meciului, suporterii timișoreni au fost extrem de nemulțumiți de propria echipă. Reproșurile s-au auzit pe stadion și, pe acest fond de supărare, Andrei Istrate a venit și i-a incitat pe fanii bănățeni.

S-a lăsat cu îmbrânceli între jucători, chiar și membri staffurilor, și a fost nevoia de intervenția stewarzilor.

Enache a recunoscut că e o problemă de gestionare a furiei în anumite momente. ”Gestionăm prost câteodată emoțiile, bucuria. Sentimentele astea de frustrare fac parte din viața noastră sportivă. Nu suntem nici primii, nici ultimii care să facem greșeli în a gestiona trăiri”, a punctat Enache.

Hrană spirituală pentru suporteri

Întrebat dacă un derby între Timișoara și Iași lipsește primului eșalon fotbalistic românesc, Enache a punctat că pentru acest gen de echipe ar trebui să se facă mult mai mult decât în prezent.

”Lipsește, numai că cred că ar trebui făcut mai mult pentru toate echipele de tradiție. Echipele care au în spate un spirit și au încă sușținători. Fotbalul e pentru suporteri, pentru fani, și cred că ar trebui să le dăm ceva, o hrană spirituală. Cred că ar trebui făcut mai mult pentru echipele de tradiție”, a conchis antrenorul moldovenilor.

Poli Iași a urcat momentan pe locul 10 în Liga 2, cu 6 puncte. Moldovenii vor primi în etapa următoare vizita celor de la FC Buzău, în jurul datei de 11 septembrie, după un weekend în care campionatul va fi oprit pentru că naționalele României au meciuri.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/plictiseala-unei-nopti-de-vara-poli-iasi-s-a-impus-in-prelungiri-pe-dan-paltinisanu-dupa-un-meci-anemic-cu-poli-timisoara-doar-galeria-banatenilor-a-incins-atmosfera-19197903

https://liga2.prosport.ro/seria-1/duelul-politehnicilor-din-liga-2-timisoara-iasi-se-joaca-de-la-ora-2000-pe-dan-paltinisanu-19197832

 

Anda DELIU 27 Aug. 2021, 00:39 Liga 2
Pe aceeași temă