Echipele constănțene, situații problematice

18 Jul. 2012, 15:12 Liga 2
Echipele constănțene,** situații problematice

Cele trei formații ale județului care vor evolua în Liga a II-a întâmpină probleme dintre cele mai diverse. Farul nu are bani, Săgeata e acuzată de blat, iar Callatis are un lot de doar 14 jucători.

Considerată de mulți echipa-fanion a județului, F.C. Farul Constanța trece prin momente delicate. Chiar dacă are probleme financiare, gruparea constănțeană s-a reunit și se pregătește pentru noul sezon competițional, unul care se anunță mai dificil ca oricând. Nu doar problemele financiare dau emoții marinarilor, ci și modificarea sistemului competițional, care face ca, la finalul sezonului, nu mai puțin de trei echipe să retrogradeze în eșalonul inferior. „Va fi un campionat dur, o luptă crâncenă pentru evitarea retrogradării, pentru că se schimbă sistemul competițional și vor merge în Liga a III-a șase echipe. Totul este posibil în Seria I, pentru că nu sunt diferențe mari de valoare între echipe. Avem un lot bun, care sper să devină foarte bun, după perioada de pregătire”, spune tehnicianul formației de pe litoral, Ion Barbu.

Antrenorul marinarilor are la dispoziție majoritatea jucătorilor care au îmbrăcat tricoul Farului și sezonul trecut. Acest aspect este unul pozitiv, capitolul omogenitate urmând a fi unul foarte bine pus la punct față de alte echipe, care au efectuat mai multe transferuri.

Pentru că nu dispun de bani, constănțenii au decis să se antreneze la baza proprie, unde vor perfecta o serie de partide amicale. Ion Barbu a declarat că este în căutarea unui adversar pentru un joc amical, care ar urma să se dispute vineri.

Năvodărenii se disculpă

Un material apărut în Prosport semnalează un eventual aranjament la meciul dintre Viitorul Constanța și Săgeata Năvodari, partidă ce a avut loc în ultima etapă a ediției trecute a Ligii a II-a. Mai multe persoane au declarat, sub protecția anonimatului, că Viitorul Constanța le-a oferit celor de la Săgeata o sumă de bani pentru a-și asigura punctul necesar. Oficialii echipei năvodărene au ieșit, însă, cu declarații care să dezmintă toate zvonurile menționate. Directorul general al formației, Mihai Terzi, a recunoscut că s-au împărțit 10.000 la finalul meciului cu Viitorul, dar acei bani au fost prime de joc, în niciun caz bani primiți pentru „trântirea” partidei. „Nici vorbă de ceva necurat! Oamenii care declară diverse lucruri sunt niște frustrați care vor să lovească în echipa noastră și în Viitorul. Suntem două echipe intrate de patru ani în fotbal, cu realizări destul de importante și, normal, nu le convine celorlalți că noi avem rezultate”, a spus Mihai Terzi.

Callatis a plecat la munte

Formația Callatis Mangalia a surprins prin evoluțiile sale, mai ales în returul sezonului trecut. Formația pregătită de către Mugurel Cornățeanu vrea să facă o figură cel puțin la fel de frumoasă și în stagiunea viitoare a competiției. Până în acest moment, însă, tehnicianul are doar o înțelegere verbală și nu a semnat prelungirea contractului, iar la antrenamente are doar 14 jucători, cu care a plecat la Sinaia pentru un stagiu de pregătire. Șansele ca lotul să se completeze sunt destul de mari. Cornățeanu vizează mai mulți jucători tineri de la Viitorul Constanța, el trimițând, deja, o listă cu fotbaliștii pe care îi dorește la echipă.

Articol scris de Cristian BANCIU

18 Jul. 2012, 15:12 Liga 2
Pe aceeași temă