Dunărea Călărași nu renunță! Cristian Pustai ”amenință” adversarele din față, după 1-1 cu ”FC U” Craiova: ”Lupta e în desfășurare, avem șansa noastră”. Antrenorul a vorbit pentru a ”n”-a oară despre situația financiară

Andrei PASCU 26 Apr. 2021, 20:34 Liga 2

Dunărea Călărași a scos un punct pe teren propriu în etapa a 5-a a play-off-ului Ligii 2, cu U Craiova 1948 SA. Meciul s-a terminat 1-1 și poate fi catalogat drept o semi surpriză. Cristian Pustai declara înaintea confruntării că oltenii au arătat cel mai bine până acum, din cele șase echipe.

Totuși, el și-a schimbat discursul la interviuri, la finalul confruntării de la Călărași, considerând că Dunărea putea să ia chiar cele trei puncte cu puțin noroc. Din punctul său de vedere, ținând cont de nota în care s-a jucat partida, echipa sa putea să termine în avantaj pe tabelă, mai ales că a condus pe tabelă pentru o bună perioadă din meci.

Cristian Pustai: ”Am fi meritat mai mult, să zicem, am avut două situații bune” 

Cu toate acestea, Cristian Pustai a recunoscut că rezultatul este unul echitabil, dar Dunărea Călărași a suferit pe final. După golul de 1-1 al celor de la U Craiova 1948 SA, jucătorii săi au stat mai mult în apărare.

Antrenorul nu pare decis să renunțe la gândul promovării, fie și dacă Dunărea Călărași va prinde doar locurile de baraj și trebuie să joace o dublă cu o echipă din Liga 1. Așteaptă acum returul, considerând că își poate motiva jucătorii să dea un randament mai bun.

”A fost un meci destul de frumos, intens. Ambele echipe au vrut să ia cele trei puncte, dar nu știu dacă au fost multe faze de poartă. Oricum, s-a jucat încrâncenat și într-un ritm bun. Eu zic mereu că rezultatul e corect, pentru că el rămâne pe tabelă, el se pune în clasament. Am fi meritat mai mult, să zicem, am avut două situații bune. Alami, singur cu portarul, și apoi acea încercare de la distanță de lob. Știam că e o echipă puternică la fazele fixe, noi am remediat din greșelile făcute în celelalte jocuri.

Am fost mai puternici în defensivă, dar am luat din nou gol la un corner, la o fază fixă. E un punct, lupta merge mai departe, s-a terminat un tur, pot să spun că e bine că mai avem doar două jocuri acasă, pentru că se pare că jucăm mai bine în deplasare. În retur ne gândim că putem face mai multe puncte, dar nu s-a desprins nimeni.

Lupta e în desfășurare și Dunărea Călărași are încă șansele ei. Dacă era victorie, am fi fost toate echipele la o distanță de patru puncte, dar și așa noi ne gândim chiar și la locul de baraj, ne menținem la câteva puncte de Csikszereda, dar nu am depus armele. Urmează returul și sperăm să facem mai mult”, a declarat Cristian Pustai, la microfonul DigiSport.

Cristian Pustari primește promisiuni de la conducere că situația financiară se va regla 

Dunărea Călărași este una dintre cele mai încercate echipe din punct de vedere financiar, dintre cluburile de Liga 2. De la începutul campionatului situația a fost una complicată și pare că agonia se prelungește. Pustai a vorbit de ”n” ori de faptul că are speranțe că situația se va regla, dar se pare că oamenii care trebuie să aducă bani în club nu au trecut de stadiul promisiunilor.

”E foarte greu să ne motivăm mai departe. Noi încercăm să ne atingem obiectivul nostru, personal, pe urmă sperăm că se vor rezolva și problemele. Deocamdată, motivația interioară și grupul. Grupul e unul bun, pentru că nu am cedat, chiar dacă ne-am așteptat la o situație mai bună, după ce am ajuns în play-off. Însă mergem mai departe, luptăm până la ultima etapă. Să vedem ce va fi la Craiova, pe 22 mai”, a încheiat Cristian Pustai discursul.

Dunărea Călărași termină pe 4 turul play-off-ului 

Dunărea Călărași a deschis scorul în partida cu U Craiova 1948 SA prin Ariel Lopez, care a marcat cu o execuție de la aproximativ 30 de metri. 1-1 a făcut Andrea Compagno, în minutul 80, în urma unui corner, grație unei lovituri de cap.

Cele două s-au întâlnit în ultimul meci al turului play-off-ului. U Craiova 1948 SA termină prima parte a competiției pe primul loc, cu 46 de puncte, în timp ce Dunărea Călărași pe 4, cu 39 de puncte.

În prima etapă din retur, Dunărea Călărași va juca pe terenul celor de la ASU Poli, cu care a remizat în tur, 0-0.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

 

 

 

 

Andrei PASCU 26 Apr. 2021, 20:34 Liga 2
Pe aceeași temă