Dunărea Călărași e în sferturile Cupei României, dar Cristian Pustai are alte gânduri: calificarea în play-off-ul Ligii 2. Antrenorul își avetizează jucătorii: ”De la locul 14 toate echipele speră”

Răzvan STÎNGĂ 09 Feb. 2021, 15:30 Liga 2
Dunărea Călărași e în sferturile Cupei României, dar Cristian Pustai are alte gânduri: calificarea în play-off-ul Ligii 2. Antrenorul își avetizează jucătorii: ”De la locul 14 toate echipele speră”

Dunărea Călărași a avut șansa ca în 8-imile Cupei României să fie împerecheată cu Turris Oltul. Cum formația din Turnu Măgurele s-a retras din competiții în acest sezon, călărășenii s-au calificat automat în sferturile competiției.

Cu toate acestea antrenorul Cristian Pustai nu se entuziasmează. El se gândește mai mult la accederea în play-off-ul Ligii 2.

Cristian Pustai: ”Lupta pentru primele șase locuri o să fie la baionetă” 

Antrenorul Dunării Călărași a vorbit recent despre lupta care se va da pentru locurile care duc în grupa de campionat și a precizat că va fi foarte strânsă. Din punctul de vedere al lui Cristian Pustai, echipele clasate de la locul 14 în sus speră la play-off.

Nu avem ce să facem, iar după ce Turris s-a retras noi trebuie să mergem mai departe în Cupa României. Suntem angrenați pe două fronturi și vom vedea noi cum ne vom descurca. Însă obiectivul principal este calificarea noastră în play-off. Dar vreau să știți că lupta pentru primele șase locuri o să fie la baionetă. Eu consider că până la locul 14 toate echipele pot spera la play-off”, a spus Pustai pentru Ediție.

Cristian Pustai: ”Craiova s-a întărit în iarna asta. Am văzut că și Rapid a renunțat la niște jucătorii și i-a dus pe alții” 

Pustai nu consideră că principalele echipe care se luptă la promovarea în Liga 1 în acest sezon sunt Rapid și ”FC U” Craiova. Se așteaptă la o confruntare aprigă între mai multe formații pentru play-off, după care pentru prinderea unui loc care asigură accederea în primul eșalon.

Deși multi dau că principale favorite pentru promovare pe FC Universitatea și Rapid, totuși o să vedeți cât de dură o să fie lupta. Nu vă luați după rezultatele obținute în amicale de noi, Rapid, Petrolul, U Cluj și Craiova. Meciurile amicale sunt meciuri amicale, iar antrenorii vor să testeze unii jucători, dar și sisteme de joc. Nu puneți preț pe astfel de partide.

Meciurile oficiale sunt cele care contează. FCU s-a întărit în iarna asta. Am văzut că și Rapid a renunțat la niște jucătorii și i-a dus pe alții. Fiecare a încercat să facă tot ce a putut în perioada transferurilor. Dar vă spun sincer că eu și acum am un regret în suflet  pentu faptul că FCU ne-a batut în finalul meciului de la Severin. Cred că merităm totuși un rezultat de egalitate, dar recunosc că oltenii au fost cei mai buni din Liga 2 până în acest moment”, a mai spus Pustai.

Dunărea Călărași ocupă în acest moment un loc care la finalul sezonului regular asigură prezența în play-off, 4, cu 24 de puncte după 14 runde. Până se trage linie și echipele vor fi împărțite în grupe diferite, trupa lui Pustai va mai evolua cu: Farul (acasă), CSM Reșița (deplasare), Ripensia (acasă), FK Csikszereda (deplasare), Rapid (deplasare) și Viitorul Pandurii (acasă).

Foto: Flaviu Buboi și Leczki Jozsi/ Mediafax Foto 

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ora-de-disputare-a-meciului-petrolul-poli-iasi-a-fost-modificata-dunarea-calarasi-e-prima-calificata-in-sferturile-cupei-romaniei-dupa-abandonul-celor-de-la-turris-oltul-19168520

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-zi-de-transferuri-a-perioadei-de-iarna-clubul-din-liga-2-care-nu-a-inregistrat-la-frf-nicio-venire-dar-si-nicio-plecare-19168561

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fotbal-comuna-recea-e-invincibila-in-amicale-a-castigat-si-partida-cu-avantul-reghin-in-care-maramuresenii-au-testat-un-jucator-de-la-dunarea-calarasi-19168450

 

  

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 09 Feb. 2021, 15:30 Liga 2
Pe aceeași temă