Dumbrăvițenii, optimiști înainte de debutul în al treilea lor sezon de Liga 2, contra Metalul Buzău: ”Faptul că jucăm cu o nouă-promovată nu ne adoarme”

Anda DELIU 02 Aug. 2024, 12:38 Liga 2
Dumbrăvițenii, optimiști înainte de debutul în al treilea lor sezon de Liga 2, contra Metalul Buzău: ”Faptul că jucăm cu o nouă-promovată nu ne adoarme”

CSC Dumbrăvița debutează în al treilea sezon de Liga 2 al său cu un meci pe teren propriu, cu partida cu Metalul Buzău, prezență nouă la nivelul acestui eșalon.

În tabără bănățeană e foarte mult optimism pentru noul sezon, cu toate că, în ediția trecută, echipa a fost cât pe ce să retrogradeze, după un final parcurs în genunchi, și probabil ar fi făcut-o dacă s-ar fi jucat baraj, având în vedere forma sportivă avută în primăvară.

Înaintea meciului cu Metalul Buzău, Cosmin Stan și-a amintit de debutul în Liga 2 al echipei sale, Dumbrăvița

Alb-verzii timișeni au lotul aproape apt în totalitate, singurul care are probleme medicale este Cibi. Cosmin Stan a vizualizat și analizat jocul adversarului de sâmbătă.

”Faptul că jucăm cu o nou-promovată nu ne adoarme, nu suntem noi o echipă atât de valoroasă încât să ne permitem să tratăm ușor anumiți adversari sau să spunem că sunt inferiori. Pe cei de la Metalul Buzău îi tratăm ca pe o echipă care poate produce surprize. Din ce am văzut, au o echipă cu mulți jucători care luptă pentru fiecare minge, care își doresc foarte mult. E o echipă cu foarte multă ambiție și, cu atât mai mult, trebuie să fim foarte atenți la meciul de sâmbătă. Noi am câștigat acum doi ani ca nou-promovată, la Târgu Jiu, și sperăm să nu se repete istoria. Ce mult a trecut parcă de atunci! Oricum, sperăm să fim noi cei care se impun sâmbătă”, a declarat antrenorul principal al Dumbrăviței.

Cosmin Stan și-a depășit recordul privind perioada petrecută ca antrenor la o echipă

Stan s-a lăudat puțin și singur, despre cât i-ar lăuda urmăritorii fotbalului echipa, dar și despre permanența lui la club, unde este antrenor din mai 2021.

”Mi-am bătut recordul, cel mai mult am stat doi ani și jumătate la o echipă ca antrenor. Am trecut deja de trei ani la Dumbrăvița. Începe un nou campionat și, ca la fiecare început, avem gânduri mărețe și mult entuziasm. Sperăm să nu ne pierdem entuziasmul, să ne rămână cât mai mult timp. Mi-aș dori să fie un campionat reușit. Lucrul acesta mă bucură cel mai mult, faptul că multă lume de fotbal spune că suntem deja o echipă cu experiență la nivelul Ligii 2. Cu acest lucru ar trebui să ne mândrim, înseamnă că suntem apreciați. Legat de lot, am adus jucători serioși, care au mai evoluat în Liga 2. Nu sunt valori deosebite, dar au valoare umană, iar acest lucru cred că e mai important. De când antrenez eu Dumbrăvița, cred că acesta e lotul cel mai valoros și mai echilibrat pe posturi pe care l-am avut”, a mai precizat Stan.

Costel Zurbagiu, optimist și el pentru debutul în cel de-al treilea sezon de Liga 2

De mai multe sezoane nu e doar Cosmin Stan la CSC Dumbrăvița, ci și Costel Zurbagiu, de exemplu. Și el este optimist pentru noul sezon.

”Lucrul acesta mă bucură cel mai mult, faptul că multă lume de fotbal spune că suntem deja o echipă cu experiență la nivelul Ligii 2. Cu acest lucru ar trebui să ne mândrim, înseamnă că suntem apreciați. Legat de lot, am adus jucători serioși, care au mai evoluat în Liga 2. Nu sunt valori deosebite, dar au valoare umană, iar acest lucru cred că e mai important. De când antrenez eu Dumbrăvița, cred că acesta e lotul cel mai valoros și mai echilibrat pe posturi pe care l-am avut. Echipa actuală o văd mai puternică, mai bună. Au venit jucători experimentați, cu valoare, care s-au și integrat foarte bine. Eu unul îi și cunoșteam pe toți, poate mai puțin pe juniorii de la UTA. Sper să-și demonstreze valoarea, să fim cu toții sănătoși și să nu mai avem problemele cu accidentările din sezonul trecut. Din punctul meu de vedere, faptul că începem sezonul cu un meci acasă e foarte important. Sezonul trecut am pierdut foarte greu pe teren propriu și, mai ales că jucăm cu o nou-promovată, avem speranțe mari să câștigăm și să facem un joc bun. Sper să fim în formă maximă la meci. Avem nevoie de o victorie care să ne dea elan, pentru că apoi avem un parcurs destul de dificil, cu echipe care trag la promovare”, a declarat fundașul, căpitanul Dumbrăviței.

Locuri în tribune mai multe, echipa își dorește un sprijin mai mare din partea suporterilor

Dumbrăvițenii continuă să vorbească de numărul lor mare de suporteri, cu toată ca la amicale nu s-a ocupat mai mult de jumătate din capacitatea arenei ”Ștefan Dobay”, una care avea 600 de locuri până la ultimul joc test.

Între timp s-au finalizat tribune noi, astfel că vor fi ceva mai multe locuri. Echipa nu are însă o galerie mare, ci una formată din câteva persoane și arareori la Dumbrăvița sezoanele trecute stadionul a fost plin.

”Am observat că și la meciurile amicale de acasă a fost multă lume alături de noi. Pe noi ne motivează acest lucru și le mulțumim pentru susținere. Sperăm ca suporterii să fie alături de noi pe tot parcursul campionatului, să ne susțină indiferent de rezultate și… poate să ne critice mai puțin. Poate că nu suntem tot timpul la nivelul așteptărilor lor, dar noi îi putem asigura că dăm maximum de fiecare dată”, mai spune Costel Zurbagiu.

Meciul dintre CSC Dumbrăvița și Metalul Buzău este programat sâmbătă, 3 august, de la ora 11:00, pe stadionul ”Ștefan Dobay” din Dumbrăvița.

Foto și video: CSC Dumbrăvița

Anda DELIU 02 Aug. 2024, 12:38 Liga 2
Pe aceeași temă