CSC Dumbrăvița primește vizita Gloriei Buzău la ultimul meci de acasă din acest an. Cosmin Stan: ”În momentul de față, ne uităm în sus, nu în jos”

Anda DELIU 22 Nov. 2023, 18:12 Liga 2
CSC Dumbrăvița primește vizita Gloriei Buzău la ultimul meci de acasă din acest an. Cosmin Stan: ”În momentul de față, ne uităm în sus, nu în jos”

CSC Dumbrăvița va juca vineri, 24 noiembrie, ultimul meci acasă din 2023, cu Gloria Buzău, în etapa a 14-a a Ligii 2, penultima programată în acest an.

În acest moment, trupa timișeană este în prima jumătate a clasamentului, speră la un rezultat bun contra formației lui Andrei Prepeliță și mai visează să urce în ierarhie.

Cosmin Stan, înaintea meciului cu Gloria Buzău: ”Ne-am dori să rămânem acolo în zona de play-off”

Pentru a urca mai sus în clasament, pe poziții pe care le-au parcurs în ultimele runde, dar în sens descendent, dumbrăvițenii au nevoie de un succes vineri, contra unei formații aflate pe poziție calificabilă în play-off și care țintește promovarea directă în SuperLigă.

CSC Dumbrăvița a ocupat poziție calificabilă în play-off în opt etape din cele 13 desfășurate până acum, cel mai sus terminând în etapele 1 și 2, pe locul 2, iar în runda a 10-a a fost pe locul 3. De două etape a căzut în afara Topului 6.

”Nu e ultimul tren pentru play-off meciul cu Buzău. E adevărat, noi suntem într-o poziție foarte bună în clasament în momentul de față, având în vedere lotul și bugetul de care dispunem. Obiectivul nostru, cu care am plecat la drum, a fost menținerea în Liga 2. Dar noi vrem mai mult, iar asta cred că e foarte bine și chiar am arătat că putem mai mult. Ne-am dori să rămânem acolo, în zona play-off, și peste iarnă, dar pentru a reuși acest lucru e obligatoriu să facem puncte în cele două meciuri rămase, cu Gloria Buzău și FC Argeș. Ne agățăm de meciul cu Buzău, în momentul de față clasamentul ne arată că dacă reușim să îi învingem trecem peste ei. În momentul de față, ne uităm în sus, nu în jos”, a declarat Cosmin Stan despre ultimele două meciuri din 2023.

  • Marți, echipa din Timiș s-a deplasat pe stadionul Banatul din Sânnicolau Mic pentru un amical cu prim-divizionara UTA. A condus cu 1-0, însă a pierdut cu scorul de 1-3.

CSC Dumbrăvița n-a înscris în ultimele trei meciuri

Cosmin Stan are aproape tot lotul la dispoziție, cu excepția tânărului Vlad Băluțoiu, care s-a accidentat și nu se va mai reface în 2023. În rest, pentru compartimentul ofensiv nu sunt probleme.

Marea întrebare e dacă echipa va da gol sau nu în acest meci, căci de la partida din 21 octombrie, câștigată la scorul de 2-0 cu CSM Alexandria, nu a mai trimis mingea în plasele adversarilor, trei la număr (0-1 la Șelimbăr, 0-0 cu Steaua și 0-3 la Slatina).

Despre adversarul de vineri, Cosmin Stan spune că valoric, luați individual, sunt peste echipa sa. ”I-am studiat pe cei de la Buzău, am avut timp suficient să-i urmărim cu atenție. E o echipă care schimbă foarte mult de la o etapă la alta, care schimbă și în timpul jocurilor sistemul de foarte multe ori. Au jucători cu experiență, ca valoare sunt clar peste noi, dar nu întotdeauna câștigă valoarea”, a mai adăugat Stan.

  • 16-14 este golaverajul Dumbrăviței după 13 meciuri disputate în acest sezon de Liga 2, iar adversarul din această etapă, Gloria Buzău, are 18-15.

Trei puncte între Gloria Buzău și CSC Dumbrăvița

În 13 runde, CSC Dumbrăvița a strâns 19 puncte, se află pe locul 9 în Liga 2, la un singur punct de un loc de play-off. Este la egalitate cu Steaua și Ceahlăul, care au golaveraj mai bun.

Adversarul de vineri, Gloria Buzău, se află pe locul 5, cu 22 de puncte acumulate.

Meciul dintre CSC Dumbrăvița și Gloria Buzău este programat pe stadionul ”Ştefan Dobay” din Dumbrăvița, vineri, de la ora 14:30, o oră prin care deținătorii de drepturi TV și FRF au dorit, probabil, ca jocul să se dispute cu tribunele goale. Partida este televizată și va putea fi urmărită în format LIVE-TEXT pe Liga2.ro.

  • Cele două echipe s-au mai întâlnit o singură dată într-un meci oficial până acum, în sezonul trecut, în luna septembrie 2022, când Gloria Buzău câștigat pe teren propriu cu scorul de 2-1. Au înscris atunci Dinko Trebotic (25), Valentin Alexandru (56 – penalty), pentru gazde, respectiv Adrian Ungureanu (63 – penalty), pentru CSC Dumbrăvița.

Foto: Sebastian Tătaru / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cosmin-stan-analiza-celor-patru-jucatori-imprumutati-de-uta-la-csc-dumbravita-19293652

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-condus-si-a-pierdut-in-amicalul-cu-uta-19293625

https://liga2.prosport.ro/seria-1/amicalul-dintre-gloria-buzau-si-sc-otelul-galati-a-fost-anulat-19293416

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-a-vorbit-din-nou-despre-lupta-pentru-play-off-ul-ligii-2-19292930

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapei-a-14-a-a-ligii-2-19293186

Anda DELIU 22 Nov. 2023, 18:12 Liga 2
Pe aceeași temă