Dragoș Militaru și Unirea Dej au plecat din Ghencea fără gol și fără punct și după al doilea joc cu Steaua din acest sezon. ”Poate meritam și noi să dăm un gol, măcar”

Marius ANGHEL 16 Mar. 2023, 21:47 Liga 2

Unirea Dej pare că încă sărbătorește accederea în premieră în play-off-ul Ligii 2, fiindcă la primul joc din această fază a campionatului a fost devansată clar de Steaua, liderul clasamentului și echipă împotriva căreia, pe același stadion, în sezonul regular, dădea o replică mult mai puternică.

În etapa a 13-a a sezonului regular, în noiembrie, anul trecut, Steaua câștiga cu 2-0 cu ambele goluri marcate pe final. Acum, când Unirea Dej joacă în play-off fără să aibă nicio presiune, obiectivul ei de salvare de la retrogradare fiind îndeplinit, a cedat clar în Ghencea, cu scorul de 3-0, după o prestație modestă. O singură ocazie de gol a avut trupa lui Dragoș Militaru, când tabela arăta deja 2-0, însă transversala s-a opus la șutul frumos al lui Alex Pop.

Gabriel Buta (41′ – autogol), Tsvetelin Chunchukov (49′) și Atanas Trică (73′) au înscris pentru Steaua în jocul care a deschis play-off-ul acestei ediții a Ligii 2, 2022-2023.

Unirea Dej, abia la al doilea joc din acest sezon de Liga 2 în care nu înscrie, tot contra Stelei, tot în Ghencea

La finalul partidei desfășurate joi seară în Ghencea, Dragoș Militaru a evidențiat faptul că echipa sa s-a aflat la al doilea joc din acest întreg sezonul în care nu a înscris. Prima a fost tot împotriva Stelei, acel 0-2 din noiembrie. În rest, Unirea a marcat de cel puțin o dată în celelelalte 18 partide. În total a înscris de 30 de ori și a încasat 25 de goluri. Acum raportul este de 30-28.

Cu toate că Unirea Dej a fost depășită clar de Steaua și a trecut de jumătatea terenului abia după ce adversarii au redus din turație, singura mare ocazie venind la acel șut al lui Alex Pop din minutul 65, când a șters transversala, Militaru consideră de echipa sa ar fi meritat și ea un gol, iar diferența de scor este prea mare!

”La fel ca în sezonul regular, nu reușim să înscriem. E al doilea meci din tot anul în care nu reușim să înscriem. Indiferența cred că a fost destul de relevantă azi. Scorul nu știu dacă e neapărat cel mai corect, poate meritam și noi să dăm un gol, măcar. Am avut acea bară și câteva situații imediat după 2-0, dar, până la urmă, tot înfrângere era și tot fără niciun punct plecăm acasă. O să ne luptăm până la final, asta e concluzia. Așa cum suntem noi, puțini, tineri, o să ne luptăm până la final pentru șansa noastră”, a comentat Militaru la microfonul DigiSport, la finalul jocului.

Dragoș Militaru a găsit rapid explicații după cel mai dur eșec al echipei sale de când a revenit în Liga 2

Cel care de curând a fost premiat de AFAN drept cel mai bun antrenor de Liga 2 în sezonul trecut, în opinia celor puși să voteze de forul condus de Emilian Hulubei, cu toate că Unirea Dej a evoluat în play-out, a găsit rapid și explicații pentru acest joc în care Daniel Oprița i-a dat șah mat.

Dragoș Militaru spune că jucătorii absenți, subțirimea lotului, greșelile din meci și improvizațiile au determinat acest eșec, chiar cel mai dur de când Unirea Dej a revenit în Liga 2, de aproape două sezoane.

”Erorile sunt mari, pentru că suntem puțini și, după ce că suntem puțini, avem și absenți. Dar improvizăm la fiecare meci, nu știu dacă am avut două-trei meciuri la rând cu aceeași linie de apărare. Schimbăm sisteme, schimbăm jucătorii de pe o poziție pe alta, pentru că suntem foarte-foarte puțini și nu avem alte soluții și încercăm să facem tot ce putem noi mai bine din lotul pe care îl avem la dispoziție”, a spus Militaru, cel mai tânăr antrenor cel puțin din primele două ligi, la 33 de ani împliniți pe 2 martie.

Unirea Dej în eșecul cu Steaua: Railean – Dav. Maftei (Călugăr 82′), Burdeț, Buta, Gîț – Ad. Pop, Cătinean (Fulga 55′), Al. Militaru (Frăsineanu 55′) – Blaj (Andr. Pop 55′), Al. Pop (cpt.), Cocian (Vl. Bogdan 82′). Rezerve neutilizate: Cl. Chindriș, Checicheș – Roș, D. Șuteu.

Jucătorii Unirii Dej ”luptă până la final” să devină mai buni!

Întrebat de șansele la promovare ale Unirii Dej, Militaru a dat un răspuns bizar: echipa să lupte până la final să fie mai bună!

”Șansele noastre sunt să ne luptăm până la final! Asta e șansa noastră, să ne luptăm în fiecare meci, să încercăm să devenim mai buni. Din meciurile acestea pe care le avem să corectăm erorile pe care le facem. Asta e rolul nostru. Și să vedem ce se poate întâmpla. Sunt încă 27 de puncte puse în joc. Nu se știe niciodată ce se poate întâmpla până la final. Jucătorii sunt obligați să muncească și să se pregătească foarte bine și să joace foarte bine la fiecare meci, ca să aibă șansă de a merge spre Liga 1 sau și la loturile naționale”, a declarat Militaru.

Unirea Dej poate pierde locul 4 din play-off-ul Ligii 2 până la finalul primei etape

Unirea Dej a rămas cu 32 de puncte și momentan încă este pe locul 4 în play-off-ul Ligii 2, poziție de participare la baraj de promovare, dar ar putea fi depășită de cel puțin o echipă dintre Gloria Buzău și Dinamo, care duminică au meci direct.

În etapa a 2-a a play-off-ului, programată peste două săptămâni, fiindcă urmează o pauză pe perioada meciurilor echipelor naționale, Unirea Dej primește vizita echipei Dinamo.

Până atunci, Unirea Dej îi dă pe David Maftei la naționala U19 a României, participantă la Turul de Elită din Franța, iar Dorian Railean a fost convocat la naționala de seniori a Moldovei.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

Foto: George Flușter / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-victorie-la-scor-cu-unirea-dej-19263444

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-unirea-dej-deschid-play-off-ul-ligii-2-meciul-incepe-de-la-ora-1800-19263405

https://liga2.prosport.ro/seria-1/astazi-se-trage-la-sorti-programul-play-off-ului-si-play-out-ului-din-liga-2-componenta-grupelor-si-numarul-de-puncte-cu-care-echipele-incep-noua-faza-a-campionatului-19263138

Marius ANGHEL 16 Mar. 2023, 21:47 Liga 2
Pe aceeași temă