Dragoș Albu se pregătește de primul său joc pe ”Ion Oblemenco”: ”FC U” Craiova – ASU Poli: ”Va fi un meci aparte.” Ce a spus titularul oltenilor despre victoria cu Metaloglobus

Mircea OGLINDOIU 25 Nov. 2020, 08:11 Liga 2
Dragoș Albu se pregătește de primul său joc pe ”Ion Oblemenco”: ”FC U” Craiova - ASU Poli: ”Va fi un meci aparte.” Ce a spus titularul oltenilor despre victoria cu Metaloglobus

După ce a pus capăt seriei de patru remize, prin victoria de marți seara, scor 1-0 cu Metaloglobus București, ”FC U” Craiova se pregătește pentru meciul din 16-mile Cupei României, cu ASU Politehnica Timișoara. Partida eliminatorie se joacă sâmbătă, cu începere de la ora 13:15, pe stadionul ”Ion Oblemenco” din Craiova. Va fi al doilea joc din istorie disputat de echipa lui Adrian Mititelu pe noua arenă din Bănie, unde mai jucase și anul trecut, în cadrul aceleiași faze a competiției.

Pe 24.09.2019, U Craiova 1948 SA întâlnea Universitatea Cluj. Pe atunci, echipa activa în Liga 3 și era antrenată de Eugen Trică. Încurajați de 10.000 de spectatori, oltenii aveau 2-0 în minutul 14, după dubla lui Claudiu Bălan, golgheterul și din prezent al echipei, dar ardelenii au întors rezultatul, prin Telcean (41) și Rafa Miranda (51, 95).

Dragoș Albu va juca pentru prima dată pe ”Ion Oblemenco”, vechi sau nou

În prezent, puțini dintre jucătorii care jucau în urmă cu un an pe ”Oblemenco” se mai află în lotul echipei craiovene, Bălan, Răducanu, Gugu, Raicea, Stoenac, Negru sau Zimța sunt printre ”supraviețuitori”.

Printre cei care se vor afla la debutul pe arena de 30.000 de locuri se regăsește și Dragoș Albu (19 ani), jucător adus, în vară, de la Utrecht. Acesta a fost intregralist în meciul din campionat, cu Metaloglobus București, câștigat de ”FC U” Craiova cu 1-0, rezultat în urma căruia echipa din Bănie și-a consolidat prima poziție în clasamentul Ligii 2.

”A fost un meci foarte greu. O victorie muncită. Ne bucurăm că am reușit să spargem gheața, după patru meciuri de egalitate. Cele trei puncte sunt cele mai importante și plecăm fericiți acasă. Suntem bucuroși de victorie. Nu contează că marcăm un gol sau trei, important e să câștigăm. Sper s-o facem și în Cupă. Pentru mine va fi prima dată când joc pe Oblemenco. Nu am jucat nici pe vechiul stadion. Va fi un meci aparte”, a spus mijlocașul la închidere Dragoș Albu, la finalul partidei cu Metaloglobus București.

Dragoș Albu (foto, în dreapta) va întâlni din nou ASU Politehnica Timisoara cu U Craiova 1948, după ce în etapa a 11-a a Ligii 2 cele două echipe au remizat la scorul de 0-0. Acum se vor întâlni în 16-imile Cupei României. Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Dragoș Albu a lăsat Utrecht pentru ”FC U” Craiova pentru a reintra în circuitul naționalei

Originar din comuna mehedințeană Oprișor, Dragoș Albu, născut la data de 15.03.2001, a evoluat la Unirea Tricolor Drobeta Turnu Severin, Știința Craiova, CSS Craiova, Școala de Fotbal “Gheorghe Popescu” Craiova și Utrecht.

La olandezi a ajuns la sfârșitul anului 2017, din postura de căpitan al echipei naționale U17 a României. După un început promițător la echipa U19 de la Utrecht, Albu a jucat chiar și la seniori, pentru Utrecht II, în eșalonul secund, dar, ușor-ușor, n-a mai intrat în vederile antrenorilor. A jucat din ce în ce mai puțin și a pierdut contactul cu echipa națională.

În vară a acceptat să revină în România, tocmai în ideea de a reveni în circuitul naționalei. A debutat în Liga 2 în meciul cu Ripensia Timișoara, scor 4-1 în prima etapă, când a și deschis scorul în minutul 10.

A bifat de fapt toate cele 12 jocuri disputate de echipa craioveană, până acum, în Liga 2, toate ca titular, și doar într-un joc a fost schimbat, cu Ripensia (). Per total, a jucat 1045 minute.

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

Mircea OGLINDOIU 25 Nov. 2020, 08:11 Liga 2
Pe aceeași temă