Mai e mult până departe pentru FCU Craiova. Căpitanul Dragoș Albu, ”neimpresionat” de victoria cu Chindia: ”Trebuie să continuăm așa: muncă, seriozitate și disciplină”

Andrei PASCU 12 Aug. 2024, 17:20 Liga 2

FCU Craiova a trecut peste eșecul din prima etapă și a învins Chindia Târgoviște în etapa cu numărul doi din Liga 2. Pe teren propriu, oltenii au trecut cu 1-0 de adversari, dar nu se entuziasmează prea tare.

Căpitanul formației din Bănie, Dragoș Albu, a tras și el concluziile duelului de pe ”Ion Oblemenco”, după reacția lui Marius Croitoru, și nu se bucură prea tare. E convins că mai e mult de muncă până ca FCU Craiova să arate ca o echipă care merită să câștige Liga 2.

Dragoș Albu, căpitanul echipei FCU Craiova, reacție după victoria cu Chindia Târgoviște

Aparent, momentul retrogradării nu a fost uitat la FCU Craiova, chiar dacă și patronul Adrian Mititelu a vorbit încrezător și optimist despre ce va urma în acest sezon de Liga 2. Bugetul este unul consistent, iar jucătorii par și ei motivați să îndeplinească obiectivul, recent având un punct de vedere și unul din liderii echipei, căpitanul Dragoș Albu (23 de ani), chiar în urma primului succes în Liga 2.

Mijlocașul celor de la FCU Craiova a oferit un interviu, în care le-a vorbit fanilor despre planurile sale și care va fi strategia clubului în primul sezon de după retrogradarea în Liga 2. Albu are încredere că echipa poate reveni în prima divizie, dar trebuie multă muncă.

Mai e mult până departe. Dragoș Albu: ”Trebuie să muncim foarte mult”

Cert este că, după eșecul cu ACSM Reșița din prima etapă, FCU Craiova a bifat un prim succes, contra Chindiei Târgoviște, dar Dragoș Albu a declarat că acesta trebuie să fie doar începutul, că mai e mult până la promovare.

Nu prea ne-am bucurat după victorie, avem mult de muncă, dar e o victorie foarte muncită. Am arătat bine în prima repriză, în a doua repriză nu ne-a mai ieșit jocul, poate a intervenit și crisparea rezultatului, pentru că uitasem să câștigăm.

Dar, mă bucur că am câștigat, aveam nevoie de victorie, sper să o ținem pe această linie. Poate fi momentul descătușării, dar e nevoie de multă muncă. Trebuie să continuăm așa: multă muncă, seriozitate, disciplină și sperăm să promovăm!

După meciul de la Reșița a fost greu, s-au adunat multe frustrări și pentru cele întâmplate sezonul trecut, pentru cei care au fost aici sezonul trecut. Ne apasă foarte mult aceste frustrări!

E presiunea foarte mare aici, așa e la Craiova mereu! Le-am spus colegilor că dacă joci aici, nu e ușor deloc! Cine nu se adaptează și nu ține pasul… e foarte greu, asta se vede”, a spus Dragoș Albu după victoria cu Chindia Târgoviște.

FCU Craiova nu concepe să nu câștige Liga 2

Dragoș Albu este convins că va fi un sezon disputat cel care abia a debutat, pentru că echipele din orașele cu tradiție în fotbal vor neapărat să promoveze și se vor investi mulți bani. Oricum, FCU Craiova va sta bine în continuare la capitolul finanțe, având unul dintre cele mai mari bugete din Liga 2, poate chiar cel mai mare.

Strategia a fost pusă la punct, pentru că la nivel intern se discută de acum doar de revenirea rapidă în prima divizie. Dragoș Albu speră ca FCU Craiova nu doar să promoveze, ci să câștige Liga 2.

Nici nu vreau să mă gândesc la altceva, ăsta e obiectivul clar al clubului, ne dorim să câștigăm Liga 2 și să revenim în Liga 1. Sunt multe echipe grele în Liga 2 în acest sezon, dar dacă mă uit în spate, când am câștigat noi Liga 2, am câștigat-o cu foarte multe echipe de tradiție, care acum sunt în Liga 1.

Sunt echipe care au bugete foarte mari și acum, își doresc să promoveze, dar sperăm să fim noi în Liga 1. Nu pot să spun care sunt echipele cu care ne vom bate, dar sunt multe”, a mai spus Albu.

Până la etapa a 3-a din Liga 2, FCU Craiova va începe și aventura din Cupa României. Miercuri, 14 august, va întâlni, în deplasare, o formație din Liga 3, pe Petrolul Potcoava, în turul 3.

Reacția lui Dragoș Albu după partida disputată de FCU Craiova contra Chindiei Târgoviște:

Foto: Remus Badea și Cătălin Ciupureanu / Sport Pictures
Video: FCU Craiova

Andrei PASCU 12 Aug. 2024, 17:20 Liga 2
Pe aceeași temă