Marius Croitoru speră ca victoria cu Chindia să-i ajute mental pe jucătorii săi: ”Își cunosc valoarea și s-au trezit neputincioși în Liga 2. E greu să te resetezi”

Marius ANGHEL 12 Aug. 2024, 12:28 Liga 2

FCU Craiova a reușit în a doua etapă a Ligii 2 să bifeze prima victorie în noul sezon, 1-0 pe teren propriu contra Chindia Târgoviște. A fost un succes obținut la limită, cu un gol controversat marcat în prima repriză de Sekou Sidibe, după ce a lovit mingea când portarul Mario Contra o avea între palme.

Nu a fost un meci deloc dificil pentru Craiova în fața unui adversar modest, drept dovadă că acesta nu a avut niciun șut pe spațiul porții sau vreo acțiune periculoasă pe toată durata partidei.

După meci, antrenorul Marius Croitoru a spus că jucătorii săi încep să-și recâștige încrederea în ei, după ce au trăit un șoc în urma retrogradării din prima ligă.

FCU Craiova a trecut lejer de Chindia, dar doar la un gol diferență. Croitoru a fost mulțumit în special de jocul din prima repriză

Unicul gol al meciului desfășurat pe stadionul ”Ion Oblemenco”, într-o atmosferă de amical, fără susținere din partea spectatorilor, a fost reușit de ivoriano-belgianul Sekou Sidibe în minutul 25, când a profitat de o minge trimisă în față, de neînțelegerea dintre fundașul Ioniță și portarul Contra, dar a și lovit balonul, în alunecare, când acesta se afla în mâinile goalkeeperului. Cum meciurile din Liga 2 nu au arbitraj VAR, iar arbitrul central Cristian Moldoveanu și asistentul din apropiere, Daniel Călin, nu au remarcat neregula, golul a fost validat.

Marius Croitoru a spus, după joc, că este important faptul că s-a obținut victoria, indiferent de modul în care a fost ea reușită.

”Greu. O primă repriză bună, o primă repriză în care am dominat jocul fără niciun fel de probleme. O repriză a doua mai echilibrată, dar și aici cred că am fi putut încheia jocul. Până la urmă, cred că cel mai important este că am câștigat cele trei puncte și băieții trebuie să se învețe din nou să se bucure. Au trecut peste o perioadă foarte grea și mental au avut de suferit foarte mult, pentru că sunt conștienți că valoarea lor nu este aceasta, de Liga a 2-a, și este foarte important să conștientizeze că meciurile din Liga a 2-a au altă intensitate, alt ritm. E cu totul diferit de prima ligă. Până la urmă, e numai meritul băieților, pentru că au făcut un efort deosebit, pe o căldură incredibilă.

Nu am avut niciun fel de probleme defensiv, să spunem că au avut ocazii. Dar e clar că lumea își dorește mult mai mult și așteaptă mult mai mult de la noi”, a declarat Marius Croitoru, care și-a lăudat jucătorii, dar nu a spus și faptul că aceste realizări ale echipei sale, în special în defensivă, unde nu au fost niciun fel de probleme, au venit contra unui adversar extrem de modest, chiar dacă în atac a avut jucători precum Daniel Florea sau Ante Zivkovic.

Mario Contra are mingea în palme, Sekou Sidibe va lovi balonul în alunecare, cu piciorul stâng, iar apoi înscrie. Golul este neregulamentar, dar validat de arbitrul Cristian Moldovean.

Marius Croitoru: ”A fost un blocaj mental, care, prin această victorie, sper să îi deblocheze și să le dea încredere”

Față de meciul trecut, 0-2 la ACSM Reșița, Marius Croitoru a început jocul cu Chindia cu trei modificări în primul 11. Au ieșit Oltean (eliminat), Ilie și Bălan și au intrat Lumbu, Cătălin Albu și Dragu. Antrenorul echipei oltene ar vrea ca jocul bun arătat în prima repriză contra dâmbovițenilor să se întindă cât mai mult și în partea a doua a.

Victoria speră să îi deblocheze mental pe jucători.

”De prima repriză sunt mulțumit. Trebuie să ducem cu același joc și să creștem valoric și pe tabela de marcaj de la meci la meci, să ajungem până la 70-80-90 de minute de la meci la meci, exact cum am făcut-o în prima repriză. Am spus, poate greșesc, dar nu cred, prima repriză ne-a aparținut în totalitate. Trebuie să ajungem să jucăm la același nivel de intensitate din ce în ce mai mult. Până acum, din tot ceea ce am simțit în această perioadă de când sunt aici, chiar și în această săptămână după ce s-a întâmplat la Reșița, a fost un blocaj mental, care, prin această victorie, sper să îi deblocheze și să le dea încredere că valoarea lor este mult mai mare, nu de Liga a 2-a”, a mai spus Croitoru.

FCU Craiova, în victoria cu Chindia: C. Sandu – R. Negru, Lekiatas, Lumbu (Blidar 89′), Padula – Vl. Pop, Dr. Albu (cpt.)(Kvakic 80′), Ct. Albu (Tr. Ciubotaru 63′) – Sidibe (Ghindovean 63′), Ibrahim (Cl. Bălan 80′), Andr. Dragu. Rezerve neutilizate: Gurău – Bounaas, M. Ilie, Abbey.

Jucătorii Craiovei, ”neputincioși”: ”Când tu știi că ai valoare, că meriți să fii în Liga 1, e greu să te resetezi”

Sekou Sidibe este primul marcator al Craiovei și singurul, momentan, în acest sezon de Liga 2, din care au trecut două etape.

Antrenorul Croitoru își dorește goluri din partea mai multor jucători ai săi, pentru a le da încredere. Totodată, acesta a vorbit și despre suporteri, pe care îi așteaptă alături de echipă în meciurile viitoare.

”Important este să creștem ca echipă de la meci la meci. Este important că a dat gol, dar îmi doresc să marcheze mai mulți jucători, pentru a prinde încredere în ei. Sunt jucători care își cunosc valoarea și trezindu-se neputincioși, practic, în Liga a 2-a, când tu știi că ai valoare, că meriți să fii în Liga 1, e greu să te resetezi. Dar era nevoie de o victorie, cu orice preț, ceea ce au realizat.

Suporterii… și trebuie să ne obișnuim că suntem la Craiova și au cu ce ne compara. Din fericire pentru ei, din nefericire pentru noi, pentru că, vrei, nu vrei, amintirile sunt mult mai dulci decât prezentul întotdeauna. Au cu cine să ne compare, este și normal, și noi vom face tot posibilul să ne ridicăm la nivelul așteptărilor. Nu este ușor, trebuie să înțeleagă că această echipă nu a mai câștigat de foarte mult timp și avem nevoie de suportul lor. Așa cum au făcut-o astăzi, le mulțumesc din suflet și îi aștept pe toți să vină lângă noi, pentru că împreună sunt ferm convins că vom fi mai puternici”, a comentat antrenorul FCU.

Urmează două deplasări pentru FCU, la Potcoava, în Cupa României, și la Dumbrăvița, în campionat

În etapa a 3-a a Ligii 2, FCU Craiova joacă sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare la CSC Dumbrăvița, echipă care are patru puncte acumulate în primele două etape și care vine după un 0-0 la Reșița, unde oltenii au cedat cu scorul de 0-2.

Până atunci, echipele din Liga 2 vor juca și în Turul 3 al Cupei României. FCU Craiova are meci miercuri, de la ora 17:30, în deplasare la Petrolul Potcoava (Liga 3), în timp ce CSC Dumbrăvița se deplasează la Timișoara, pentru întâlnirea cu SSU Politehnica.

”Avem un program greu, în care jucăm miercuri-sâmbătă, cu o deplasare. Îmi doresc să câștig, să merg mai departe și e clar că trebuie să țin cont și de anumite lucruri, să dăm minute și altor jucători, dar e clar că în mare parte va fi cam aceeași echipă. Îmi doresc foarte mult să câștig și Craiova are nevoie de victorie, pentru că doar așa putem să printem încredere în valoarea noastră”, a comentat Marius Croitoru despre modul cum va aborda următorul meci, cel din Cupă.

Declarațiile lui Marius Croitoru și Dragoș Albu după FCU Craiova – Chindia Târgoviște 1-0:

Foto: Remus Badea și Cătălin Ciupureanu / Sport Pictures

 

Marius ANGHEL 12 Aug. 2024, 12:28 Liga 2
Pe aceeași temă