VIDEO | Dragan Paulevici a marcat golul etapei în Liga 2, la jocul dintre Dumbrăvița și Reșița. Atacantul inginer IT explică modul în care a înscris aproape de la centrul terenului

Anda DELIU 07 Apr. 2024, 15:09 Liga 2
VIDEO | Dragan Paulevici a marcat golul etapei în Liga 2, la jocul dintre Dumbrăvița și Reșița. Atacantul inginer IT explică modul în care a înscris aproape de la centrul terenului

Soarta partidei dintre CSC Dumbrăvița și CSM Reșița, din etapa a 2-a a play-out-ului Ligii 2, a fost decisă de super-execuția din minutul 48 a lui Dragan Paulevici, lob de la peste 40 de metri.

Atacantul în vârstă de 29 de ani, aflat la al doilea sezon în Liga 2, a mai dat două astfel de goluri, dar nu la nivelul eșalonului secund.

În viața de zi cu zi, Paulevici, care a jucat și minifotbal, este inginer IT și vine la antrenamente după muncă.

Dragan Paulevici are curaj să tragă când portarul e ieșit

Jucătorul Dumbrăviței explică cum abordează astfel de faze, precum cea din care a înscris sâmbătă, contra Reșiței, cu Ionuț Rus în poartă.

Paulevici a spus că nu se consideră eroul partidei. ”Nu consider chiar că sunt eroul. Sincer, băieții, nu pot să spun decât că și-au dat viața pe teren. Orice minge simțeam că noi suntem primii la ea. Am avut atitudine foarte bună, agresivitate, și mă bucură lucrul acesta. Despre gol: în momentul în care intru în controlul balonului, mereu ridic privirea să văd cum e plasat portarul. Dacă e pe la 11 metri sau 16 metri, nu ezit să dau la poartă. Într-adevăr, e al treilea gol de genul acesta și, de ce nu, atât timp timp cât pot să dau pe poartă și simt că e gol, o să fac mereu lucrul acesta”, a declarat Paulevici, într-un interviu acordat după jocul cu Reșița și distribuit pe Facebook de clubul său.

Timișoreanul a mai dat astfel de goluri în barajul pentru Liga 3, cu Deva, dar și într-un amical cu Szeged. Evident, golul din Liga 2 a fost cel mai important. ”Cel mai frumos, din punctul meu de vedere, a fost acesta. Au fost trei puncte mari, care oarecum iau așa presiunea de pe echipă. O să fie o altfel de atmosferă. Pentru acest meci am simțit așa o descătușare în rândul colegilor. Și eu pot să spun că mă bucură enorm reușita de astăzi, pentru că am adus cele 3 puncte care, în proporție de 90 la sută ne mențin în Liga 2”, a mai adăugat fotbalistul.

Dragan Paulevici e golgheterul echipei CSC Dumbrăvița

Dacă sezonul trecut, primul în care a evoluat în Liga 2, a marcat 6 goluri în 19 meciuri pentru CSC Dumbrăvița, Paulevici a ajuns acum la 8 reușite în 19 partide și vrea să mai marcheze în cele patru partide rămase de jucat de echipa sa în play-out.

”Sper la cât mai multe și mereu când intru pe teren mă gândesc să marchez, să fructific fiecare ocazie pe care o am. Aș vrea să mai înscriu până la sfârșit. Mai sunt meciuri de jucat. Aș vrea să trec de borna cu numărul 10 în acest sezon”, a mai spus atacantul.

Golgheterul Dumbrăviței lucrează în IT

În cariera sa, Paulevici a trecut pe la cluburi precum SSU Poli, Voința Biled, Fortuna Becicherecu Mic, Avântul Periam sau Șoimii Lipova. El a jucat și minifotbal.

Spune că nu-i pare rău că nu a ajuns la nivelul marii performanțe. ”Nu pot să zic că regret. Toată viața mi-am dorit să merg și la școală, să am o carieră. Pot să spun că gândul îmi stătea la fotbal mereu, dar, totodată, voiam să am o carieră, ceva pe care să mă bazez. La fotbal e o loterie, nu poți să fii sigur că poți să trăiești din fotbal. Viața de fotbalist e scurtă. Apoi stai și te gândești ce faci apoi. Nu pot să spun că m-am focusat doar pe fotbal. A fost o întâmplare. De la Periam, din Liga 3, am mers doar că a fost pandemie în acel an și situația cu lucrul nu era atât de grea. Ne-au lăsat să lucrăm de acasă și am zis hai să fac și pasul către Liga 3. Dar niciodată nu m-am gândit că o să ajung să joc în Liga 2”, a mai zis Paulevici.

El a precizat că doar în modul de lucru de la Dumbrăvița, unde și antrenorul lucrează ca profesor, poate juca la acest nivel. ”E foarte dificil. Trebuie să fiu foarte bine organizat, ca să pot, în timpul care mai îmi rămâne, să fiu și acasă cu familia, să-mi fac și taskurile la serviciu, să vin și la antrenamente în formă bună. E foarte dificil, dar am învățat să mă organizez foarte bine și așa cum se vede, pot să dau randament. Consider că dacă ar fi fost un alt antrenor care să nu mă susțină… De multe ori ajung în întârziere sau la fix și niciodată nu s-a pus problema de înțelegere. Dar mereu am intrat 100 la sută și oricât de obosit aș fi, când vin aici las toate problemele deoparte, sunt motivat și mă pregătesc pentru fiecare meci”, a mai explicat jucătorul, care după promovarea în Liga 2, reușită în vara anului 2022, chiar în fața Reșiței, a renunțat la naționala de minifotbal, unde regula impune ca jucătorii să nu joace la teren mare în primele două ligi.

Toamna trecută, România a luat titlul mondial la minifotbal, cu foști colegi de generație cu Paulevici.

”O execuție senzațională. Vreau să-l felicit pe jucătorul gazdelor. Astfel de execuții vezi mai rar”
Flavius Stoican, antrenorul echipei CSM Reșița, referindu-se la Dragan Paulevici

”El e de trei ani cu mine, aici. Cred că e al cincilea gol pe care îl dă de la mijlocul terenului sau de la distanță foarte mare, execuție cu șiretul plin, portarul ieșit din poartă. Foarte inspirat!”
Cosmin Stan, antrenorul echipei CSC Dumbrăvița, vorbind despre Dragan Paulevici

Golul reușit de Dragan Paulevici în CSC Dumbrăvița – CSM Reșița 1-0:

Interviul cu Dragan Paulevici după CSC Dumbrăvița – CSM Reșița 1-0:

Foto: Andrei Ursache / CSC Dumbrăvița
Video: CSM Reșița și CSC Dumbrăvița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-flavius-stoican-dupa-csc-dumbravita-csm-resita-1-0-19305421

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-castigat-meciul-din-play-out-cu-csm-resita-19305353

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-2-din-play-out-toate-jocurile-incep-la-ora-1100-inca-doua-echipe-isi-pot-asigura-matematic-mentinerea-in-esalon-19305216

Anda DELIU 07 Apr. 2024, 15:09 Liga 2
Pe aceeași temă