Dossey luptă pentru viață

Laurentiu Batranu 13 Sep. 2008, 20:57 Liga 2
Dossey luptă pentru viață

Fost portar la FC Brașov, Rapid și Pandurii, Dossey se află în comă după ce ieri a fost implicat într-un grav accident de mașină. Ghanezul Ibrahim Dossey, fostul portar al echipei Pandurii Târgu Jiu, a fost grav rănit în accidentul petrecut ieri-dimineață pe DN 1, în apropierea localității Breaza. Conform martorilor, Dossey, care se afla în mașină cu familia sa, a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens și s-a izbit de un Logan care circula regulamentar. El a fost scos de către o echipă de descarcerare dintre fiarele contorsionate ale mașinii în care se afla în momentul producerii accidentului.

Ibrahim Dossey, în vârstă de 36 de ani, are cele mai grave răni, aflându-se în comă după ce a suferit un traumatism cranio-cerebral grav și o fractură craniană cu înfundare. Fotbalistul a fost transportat cu o ambulanță la Spitalul Universitar București și după-amiază a fost operat. Soția lui Dossey, în vârstă de 30 de ani, și copilul acestora în vârstă de 9 ani, care a avut nevoie de îngrijiri medicale, sunt în afara oricărui pericol, cei doi rămânând internați în spitalul din Ploiești. Dossey a devenit jucător liber în vară, când și-a încheiat înțelegerea cu Pandurii Târgu Jiu, echipă la care a evoluat două sezoane. Din cauza vârstei înaintate, dar și a deselor probleme medicale, conducerea grupării gorjene nu a mai dorit prelungirea contractului portarului ghanez.

„Vom învinge pentru Dossey”
Tehnicianul Pandurilor, Eugen Neagoe, s-a arătat șocat la aflarea veștii accidentului fostului portar al gorjenilor. „Noi suntem la Sibiu, ne apropiem de Mediaș și am aflat de la radio, dar nu știam că starea lui Dossey este atât de gravă. El nu a supărat pe nimeni niciodată. Era un model de profesionalism pentru orice fotbalist din Liga I. Îi vom dedica victoria, mâine (n.r. – azi), la Mediaș, și sperăm cu toții să își revină. Suntem răvășiți și parcă nici nu ne vine a crede că fostul nostru coleg, Dossey, este în comă”, a spus Neagoe.

În 2001, Dossey a refuzat blatul!
În etapa a 24-a a sezonului 2000-2001, la Brașov sosea FCM Bacău. Băcăuanii aveau nevoie mare de puncte fiind într-o situație disperată în zona retrogradării, iar brașovenii se aflau la mijlocul plutonului. Deși brașovenii erau deciși să dea meciul FCM-ului, Dossey s-a opus, a făcut un meci mare, iar FC Brașov a învins cu 2-0. La cinci luni după meci, Dossey declara la PRO TV că cineva din conducere i-ar fi cerut să se dea la o parte contra băcăuanilor. FC Brașov a negat orice aranjament și l-a amendat pe Dossey pentru că a dat interviu fără acordul clubului.

"Este teribil ce s-a întâmplat. Clubul Pandurii va fi alături de el și de familia lui în aceste momente. Ne vom ruga toți ca Dossey să își revină cât mai repede." – Marin Condescu, președinte Pandurii

Laurentiu Batranu 13 Sep. 2008, 20:57 Liga 2
Pe aceeași temă