Dorinel Munteanu vrea să facă din SC Oțelul o surpriză a Ligii 2: ”Vrem să prindem play-off-ul”. Ce le lipsește gălățenilor în opinia ”Neamțului”

Autor: Andrei PASCU Publicat: 05 Jul. 2022, 18:17 Actualizat: 05 Jul. 2022, 19:09 Liga 2
Dorinel Munteanu vrea să facă din SC Oțelul o surpriză a Ligii 2: ”Vrem să prindem play-off-ul”. Ce le lipsește gălățenilor în opinia ”Neamțului”

Dorinel Munteanu a venit cu un scop clar la SC Oțelul, acela de a duce cât mai repede echipa în Liga 1. Într-un singur sezon a reușit promovarea în Liga 2, iar stagiunea care vine nu dorește a fi una pierdută, de tranziție. Chiar dacă gălățenii vor juca pentru prima dată în divizia a doua, Munteanu vrea play-off-ul.

Dorinel Munteanu vrea să facă din SC Oțelul o surpriză a Ligii 2

Dorinel Munteanu mizează, în primul rând, pe faptul că există stabilitate financiară, dar și pentru că jucătorii au tot ce le trebuie. Pe lângă faptul că salariile le sunt plătite la zi, fotbaliștii au și condiții foarte bune la Galați, condiții chiar de Liga 1 după cum a declarat Munteanu.

Cel mai selecționat fotbalist din istoria naționalei României speră însă ca anumiți sponsori să vină lângă SC Oțelul în această vară, pentru că este nevoie de mai multe surse de finanțare, nefiind suficient sprijinul primit de la autoritățile locale.

Dorinel Munteanu: ”Sunt convins că vor veni și oameni puternici financiar să ne susțină”

Oricum, chiar dacă Munteanu este foarte încrezător în sezonul următor, chiar dacă SC Oțelul a adus nu mai puțin de 10 jucători până acum, nu sunt nume foarte importante sau mai cunoscute decât anumiți fotbaliști care deja fac parte din lotul echipei din Galați, precum Cosmin Dur-Bozoancă, Cristian Sîrghi sau Ionuț Neagu.

Când am preluat echipa (n.r. – în vara lui 2021) am propus un proiect în care am spus că îmi doresc ca în 3 ani să promovez în Liga 1, să readuc Oțelul în Liga 1. Am reușit să părăsim Liga 3 și a promova în Liga 2, un pas foarte greu și important.

Sigur, obiectivul meu și al echipei este ca în acest an să prindem play-off-ul. Astfel, este clar că mă gândesc și mai departe, dar mergem cu pași mărunți. Sperăm să se îndeplinească ceea ce ne propunem.

Nu am avut probleme cu banii, deși am preluat clubul când avea foarte multe datorii. Am ajuns la o stabilitate importantă. Jucătorii sunt plătiți la zi, ceea ce îmi doresc și în acest an, în Liga 2.

În Liga 3, singurul sprijin a fost primăria, dar acum sunt convins că vor veni și oameni puternici financiar să ne susțină. La Galați sunt condiții de Liga 1. Chiar dacă eram în Liga 3, am încercat să le oferim toate condițiile jucătorilor”, a precizat Dorinel Munteanu la Pro Arena.

SC Oțelul, amical puternic, cu FCSB

SC Oțelul a început și seria meciurilor amicale și a obținut o victorie zdrobitoare. Nou-promovata a trecut fără probleme pe teren propriu de Unirea Braniștea, cu 6-0.

SC Oțelul va avea al doilea amical la 9 iulie, cu FCSB, la Galați. Apoi, începând cu 11 iulie, nou-promovata în Liga 2 va merge într-un cantonament la Poiana Brașov, unde vor avea loc mai multe partide de verificare, cu FC Buzău, Unirea Slobozia și FC Brașov.

Foto: SC Oțelul

Autor: Andrei PASCU Publicat: 05 Jul. 2022, 18:17 Actualizat: 05 Jul. 2022, 19:09 Liga 2
Pe aceeași temă