Dorin Goian, Dănuț Perjă și Adrian Iencsi au dezvăluit planurile pe care le au cu Foresta. Obiectivul propus

Marius ANGHEL 12 Aug. 2016, 14:30 Liga 2

Conducerea tehnică și administrativă a Forestei, în frunte cu președintele executiv Dorin Goian, președintele Consiliul de Administrație Andrei Ciutac, directorul sportiv Dănuț Perjă și antrenorul principal Adrian Iencsi s-a prezentat în fața presei înaintea primului meci de pe teren propriu din actualul sezon al Ligii a II-a, împotriva echipei UTA Bătrâna Doamnă, programat sâmbătă, cu începere de la ora 11:00, pe stadionul Areni. Cu acest prilej s-a discutat despre situația la zi a grupării sucevene, despre planurile de viitor ale echipei, dar și despre iminenta confruntare cu arădenii.

„Sunt deosebit de bucuros că m-am întors acasă, la Suceava, într-o postură oficială la clubul Foresta. Nu va fi ușor să aducem lucrurile pe un făgaș normal, ne-am înhămat la o muncă dificilă, dar cu sprijinul Consiliului Local și cu ajutorul mediului privat din județ sper să facem lucruri notabile la Suceava. Am primit promisiuni din partea consilierilor locali că ne vor susține, iar în paralel am demarat și o serie de întâlniri cu oamenii de afaceri din județ, pentru a putea construi un buget care să ne permită să ne desfășurăm activitatea în bune condițiuni”, a declarat președintele executiv al clubului, Dorin Goian.

Tot de o revenire în fotbalul sucevean este vorba și în cazul directorului sportiv Dănuț Perjă, care după încheierea activității sportive a activat în structura de conducere a clubului Rapid București. „M-am întors acasă după 20 de ani, însoțit de gânduri mari. Nu mă interesează ce-a fost înainte aici, eu vreau să vorbesc doar despre prezent. Am acumulat destulă experiență administrativă în perioada în care am lucrat la Rapid București și sper să fiu de ajutor clubului. Dorim să facem lucruri frumoase, să dezvoltăm și centrul de copii și juniori, dar pentru a reuși avem nevoie de sprijinul comunității locale”, a precizat Dănuț Perjă.

În ceea ce îl privește, antrenorul Adrian Iencsi s-a declarat norocos că îi are alături pe Dorin Goian și Dănuț Perjă. „Sunt doi foști colegi de-ai mei, alături de care am evoluat la Rapid sau la echipa națională. E foarte important că îi voi avea pe ei conducători, acest lucru îmi va da mai multă încredere. Sper să avem rezultate, pentru a putea beneficia de susținerea Consiliului Local și a tuturor oamenilor care iubesc această echipă. Știu că la Suceava oamenii sunt foarte atașați de fotbal, iar dacă vom avea evoluții bune, sunt sigur că lumea va veni la stadion în număr foarte mare. Sunt încă multe lucruri de pus la punct la echipă, clubul este într-o totală transformare. Nu se poate îndrepta totul peste noapte, dar cu foarte multă muncă și dedicare tragem speranțe că vom reuși să realizăm ceea ce ne-am propus”, a mărturisit Adrian Iencsi.

În cadrul intervenției sale, Andrei Ciutac a vorbit despre strategia de marketing a grupării sucevene. „Lucrăm la acest proiect pentru că dorim să ne prezentăm în fața celor care ne susțin cu un plan pus la punct și cu strategie de viitor bine elaborată. Vrem să deschidem și un fan shop, astfel încât fanii să aibă de unde să-și cumpere un tricou cu însemnele clubului sau o eșarfă”, a declarat președintele Consiliului de Administrație al Forestei.

Goian: „Ideal al fi să debutăm cu o victorie în fața suporterilor suceveni”

Referitor la obiectivul pentru sezonul în curs, Dorin Goian a precizat că acesta nu poate fi decât menținerea în al doilea eșalon. „Ținând cont de situația de la club și de faptul că suntem la început de drum, cu un staff nou, cu o echipă nouă și cu atâtea probleme de rezolvat, primul nostru gând nu poate fi decât rămânerea în Liga a II-a. Pe viitor, în funcție de cum vor evolua lucrurile, dorința noastră este aceea de a face performanță și să readucem Foresta în primul eșalon. Cred că un oraș precum Suceava, cu un număr atât de mare de fani, poate susține o echipă în Liga I”, a spus Goian.

De aceeași părere în privința obiectivului este și antrenorul Adrian Iencsi. „Să nu uităm că prin comprimarea celor două serii Liga a II-a a devenit mult mai puternică. Pe de altă parte, noi am început pregătirea târziu, iar jucătorii au venit la echipă pe parcurs. Sunt echipe bune în serie, iar noi trebuie să ne punem pe picioare din mers”.

După înfrângerea categorică din prima etapă, din deplasare, cu Unirea Tărlungeni, toată lumea a căzut de acord că un rezultat pozitiv în disputa cu UTA este mai mult decât necesar. „Cu toții suntem conștienți că va fi un meci dificil cu UTA, o echipă care în urmă cu doar două luni juca barajul pentru promovarea în eșalonul întâi. Este o echipă omogenă, care-l are la timonă pe antrenorul Roland Nagy de mult timp. Chiar dacă au pierdut doi fotbaliști în această vară, arădenii au știut tot timpul să-și completeze lotul cu jucători de perspectivă. Noi venim după un meci slab, suntem puțin răniți. Nu mă așteptam să pierdem de asemenea manieră jocul din prima etapă, și chiar dacă suntem cu moralul zdruncinat, sper să facem o partidă bună și să obținem un rezultat favorabil, care să ne dea încredere pe viitor. Sper să am rezultate bune și continuitate la echipă, pentru a putea să-mi implementez filozofia de joc”, a declarat Adrian Iencsi.

„Ideal ar fi debutăm cu o victorie în fața propriilor suporteri. Trebuie să jucăm cu determinare maximă, pentru că întâlnim o echipă solidă, cu mare tradiție în fotbalul românesc. M-am consumat teribil în tribună în meciul cu Unirea Tărlungeni, dar trebuie să acceptăm înfrângerea și să recunoaștem că au fost mai buni ca noi. Este obligatoriu să conștientizăm greșelile care s-au făcut și să ne regândim jocul, astfel încât să luptăm cu șanse reale pentru victorie. Am încredere că fanii vor veni în număr mare la stadion, pentru această echipă are mare nevoie de susținerea lor”, a precizat Dorin Goian.

10 lei va costa biletul la confruntarea de sâmbătă, de pe Areni, dintre Foresta Suceava și UTA Bătrâna Doamnă.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: FB Foresta Suceava

Marius ANGHEL 12 Aug. 2016, 14:30 Liga 2
Pe aceeași temă