Doi jucători de la Petrolul, convocați la naționale. Tânărul Adrian Nicolae merge în cantonament cu România U18, portarul Nicolae Cebotari chemat la acțiunea Republicii Moldova

Andrei PASCU 03 Jun. 2021, 18:14 Liga 2
Doi jucători de la Petrolul, convocați la naționale. Tânărul Adrian Nicolae merge în cantonament cu România U18, portarul Nicolae Cebotari chemat la acțiunea Republicii Moldova

Petrolul a intrat în vacanță, dar nu toți jucătorii se odihnesc în această perioadă. Ploieștenii au anunțat că doi dintre fotbaliștii echipei au fost selecționați de naționalele României U18 și Republicii Moldova.

Adrian Nicolae a fost convocat la naționala U18, Nicolae Cebotari la reprezentativa de seniori a Republicii Moldova 

Mijlocașul Adrian Nicolae (17 ani), care nu a jucat prea mult pentru Petrolul în sezonul trecut, doar două partide, una în Liga 2, alta în Cupa României, a fost selecționat pentru acțiunea următoare a reprezentativei României sub 18 ani. Tricolorii U18 vor organiza un cantonament și vor disputa două meciuri amicale cu reprezentativa similară a Serbiei, pe 5 și 7 iunie.

Portarul Nicolae Cebotari (24 de ani) a prins doar trei meciuri pentru Petrolul în stagiunea trecută, toate în Liga 2, dar a primit telegrama pentru următoarea acțiune a Republicii Moldova. El va fi în lotul ”vecinilor” pentru amicalele cu Turcia din Germania, de la Paderborn, și cel cu Azerbaidjan, de la Chișinău.

”Nu toți jucătorii lupilor se bucură de vacanță în această perioadă, doi dintre componenții lotului echipei noastre, portarul Nicolae Cebotari și fundașul central Adrian Nicolae, fiind selecționați la echipele naționale.

Astfel, Cebotari va face parte din lotul reprezentativei de seniori a Republicii Moldova, pentru meciul amical ce se va desfășura mâine, în Germania, la Paderborn, cu Turcia. În această săptămână, Moldova va mai susține un joc de verificare, pe 6 iunie, la Chișinău, cu Azerbaidjan, Cebotari fiind unul dintre cei trei jucători convocați de selecționerul Roberto Bordin ce activează în România, alături de Vadim Rață (Chindia Târgoviște) și Gheorghe Anton (Gloria Buzău).

La rândul său, Adrian Nicolae a fost convocat la echipa națională U18 a țării noastre, pentru un cantonament ce se va întinde până pe data de 7 iunie. În această perioadă, tricolorii au programate și două teste, ambele în compania selecționatei similare a Serbiei. Meciurile se vor juca pe 5 și 7 iunie, în Serbia”, se arată în comunicatul emis de FC Petrolul, cu privire la convocările primite de cei doi jucători.

Petrolul a disputat trei amicale la finalul sezonului de Liga 2 și a făcut primele două transferuri 

Petrolul a intrat în vacanță în a doua jumătate a lunii mai, după ce a organizat trei meciuri amicale. ”Lupii galbeni” au jucat contra a trei echipe din Liga 3: Huşana Huşi (locul 5 în Seria 1 a Ligii a 3-a), în fața căreia au cedat cu 2-3,  CS Tunari (locul 5 în Seria 4 a Ligii a 3-a), scor 8-1, și CS Blejoi (locul 3 în Seria 5 a Ligii a 3-a), scor 1-1.

Până în acest moment, Petrolul a parafat și primele transferuri pentru sezonul următor. În tabăra ploieștenilor au ajuns, tot în a doua jumătate a lunii mai, atacantul Marius Coman, care sezonul trecut a jucat pentru Fotbal Comuna Recea, și mijlocașul Darius Buia, fost la Viitorul Pandurii.

Foto: FC Petrolul 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vin-sponsorii-la-cs-mioveni-dupa-promovarea-in-liga-1-privatii-vor-sa-si-asocieze-numele-cu-clubul-primarul-ion-georgescu-consiliul-local-se-va-intruni-saptamana-viitoare-19188167

https://liga2.prosport.ro/seria-1/david-lazar-a-semnat-cu-universitatea-craiova-si-ramane-in-liga-1-banii-pe-care-ii-incaseaza-astra-in-schimbul-portarului-19188162

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-a-scris-istorie-cu-fc-hermannstadt-e-prima-echipa-din-liga-2-care-reuseste-sa-castige-un-baraj-cu-o-oponenta-din-liga-1-rezultatele-din-precedentele-meciuri-de-baraj-de-promovare-mentiner-19188117

 

 

 

Andrei PASCU 03 Jun. 2021, 18:14 Liga 2
Pe aceeași temă