Primele trei achiziții anunțate de Marius Stan la Petrolul, jucători cu minute puține la echipele modeste la care au evoluat în acest sezon

Primele trei achiziții anunțate de Marius Stan la Petrolul,** jucători cu minute puține la echipele modeste la care au evoluat în acest sezon

După o lună de vacanță, Petrolul a sunat, astăzi, 8 ianuarie, adunarea pentru pregătirea părții a doua a sezonului Ligii 2. Printre cei 18 jucători care au participat la primul antrenament s-au aflat și doi noi tineri under 20. Alții zece au fost prezenți pentru a-și rezilia contractul, dintre aceștia Bogdan Gavrilă urmând a primi o nouă șansă. Președintele Marius Stan a anunțat și primele trei achiziții perfectate, care nu au fost însă prezenți la reunire.

Noutățile prezente astăzi la reunirea Petrolului au fost reprezentate de tinerii Adrian Nicolae și Mihai Nițescu.

Nicolae are 17 ani, este fundaș central și vine de la Centrul de Copii și Juniori al FC Petrolul Ploiești, iar Nițescu are 18 ani, e mijlocaș de picior stâng și vine de la Petrosport Ploiești.

Până la plecarea în cantonamentul din Turcia, pe 12 ianuarie, în lotul Petrolului sunt așteptați alți șase jucători noi. Marius Stan a transmis că trei dintre ei și-au dat deja acordul să vină la echipa ploieșteană.

Este vorba despre Miguel Santos, Leonel Pierce și Armando Vajushi.

„Deocamdată vor veni Leonel Pierce, care a fost la Botoșani, un albanez, Vajushi, și Miguel Santos, portarul Astrei. Mai avem alți trei jucători cu care n-am încheiat negocierile”, a spus Marius Stan la reunire.

Miguel Santos vine de la Astra, după ce la Clinceni a jucat în patru meciuri

Portarul portughez Miguel Jose Oliveira Silva Santos (25 ani – foto stânga) a evoluat în prima parte a sezonului de Liga 1 la Academica Clinceni, sub formă de împrumut de la Astra. La ilfoveni a jucat însă în două meciuri de Liga 1, ambele pierdute (1-2 la Gaz Metan și 0-3 la CFR), și în altele două în Cupa României (3-2 cu Turris Oltul și 2-0 cu FC Botoșani).

Goalkeeperul crescut de Benfica a mai lucrat cu antrenorul Costel Enache la Astra, unde nu a fost titular. În sezonul trecut a prins doar două meciuri pentru giurgiuveni, dar a avut apariții la echipa secundă, în Liga 3, pentru ca în vară să fie cedat sub formă de împrumut la Academica Clinceni.

Interesant este că Petrolul a discutat pentru Santos și în vară, dar împrumutul portughezului de la Astra nu s-a realizat, Flavius Stoican nedorindu-l. Echipa ploieșteană a mers, în schimb, pe mâinile goalkeeperilor Raul Avram (26 ani, 14 apariții), Cezar Lungu (31 ani, 6 apariții) și Cristian Apostolachi (19 ani, 1 apariție).

Până să ajungă în România, Miguel Jose Oliveira Silva Santos a evoluat pentru Benfica II (Portugalia), Port Vale (Anglia), Fortuna Sittard (Olanda).

Leonel Pierce, 213 minute jucate la FC Botoșani

Argentinianul Michael Leonel Pierce (26 ani – foto dreapta sus) este mijlocaș și tocmai s-a despărțit de FC Botoșani, unde în prima parte a sezonului a evoluat doar 213 minute. A prins șase meciuri pentru moldoveni, în doar unul intrând ca titular și nu a înscris.

În cariera sa a mai evoluat doar în țara sa natală, pentru Racing Club, All Boys și Deportivo Santamarina.

Armando Vajushi a jucat ultima dată în Albania, 410 minute în nouă meciuri

În fine, Armando Vajushi (28 ani – foto dreapta jos) este un atacant albanez care vine de la Teuta Durrës, echipă din țara sa natală pentru care are doar 410 minute jucate în acest sezon. În cele nouă meciuri în care a fost utilizat, în doar patru ca titular, nu a înscris niciun gol.

În cariera sa a mai evoluat pentru Vllaznia Shkodër (Albania), Litex Lovech (Bulgaria), la Chievo (Italia) a fost doar în lot, fără să joace măcar un singur meci în Seria A, Livorno, Pro Vercelli și Avellino (toate trei din Seria B, în Italia).

Vajushi are șase selecții la naționala Albaniei și a marcat un gol.

Lista neagră a Petrolului

Pe lista neagră a Petrolului se află Cezar Lungu, Ștefan Bărboianu, Petru Racu, Alexandru Zaharia, Alexandru Munteanu, Cătălin Ștefănescu, Guy Gnabouyou, Mădălin Mihăescu și Ionuț Cioinac, dar și Bogdan Gavrilă, care ar mai putea primi însă o șansă să continue la echipa ploieșteană.

Doar Guy nu a fost prezent la reunire și a acceptat rezilierea, în timp ce ceilalți jucători nu au semnat actul de despărțire, urmând a se prezenta la câte două antrenamente zilnice, separate de echipa mare, primul urmând a avea loc de la ora 8:30. 

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă