Doar patru jucători mai au contract cu Steaua, iar unul dintre ei se va despărțit de echipă

Adi MARICA 29 May. 2023, 17:57 Liga 2
Doar patru jucători mai au contract cu Steaua, iar unul dintre ei se va despărțit de echipă

Cu toate că a terminat pe loc direct promovabil în SuperLigă, pe 2, situația rămâne complicată pentru Steaua, în contextul în care echipa pregătită de Daniel Oprița nu are dreptul de a evolua în primul eșalon, din cauza formei de organizare a sa.

Mai mult, majoritatea jucătorilor echipei din Ghencea își vor încheia contractul în această vară, astfel că misiunea lui Daniel Oprița se anunță dificilă pentru a contrui un lot puternic pentru sezonul viitor de Liga 2.

În acest moment, doar patru jucători mai au contract cu Steaua. Este vorba de fundașul Wallace Alves da Silva, mijlocașii Cristian Balgiu și Rareș Enceanu și atacantul golgheter Bogdan Chipirliu.

Deși mai are un an de contract cu gruparea din Ghencea, cel mai probabil, din informațiile Liga2.ro, Enceanu (28 de ani) se va despărți în acestă vară de Steaua.

Enceanu, unul dintre veteranii din lotul Stelei

Rareș Enceanu este unul dintre cei mai vechi jucători din lotul Stelei.

Fotbalistul în care Gigi Becali își punea mari speranțe în 2015 și pentru care plătea celor de la FC Brașov 300.000 de euro pentru a-l lua la FCSB a ajuns în vara anului 2019 la Steaua, când echipa se afla în Liga 4. Și în sezonul recent încheiat de Liga 2, Enceanu a fost unul dintre cei mai utilizați jucători de către Daniel Oprița. A jucat în 27 de meciuri (1491 minute) din totalul de 29, a marcat un gol și a dat cinci pase de gol.

Enceanu  a început fotbalul la Torpedo Zărnești, după care a trecut la FC Brașov, unde a fost șlefuit de antrenorul Nicu Văduva. A debutat în Liga 1 la FC Brașov pe când avea doar 17 ani. Considerat o mare speranță a fotbalului brașovean, Rareș a făcut pasul la FCSB în 2015, iar Gigi Becali plătea 300.000 de euro clubului brașovean. Nu s-a impus la FCSB, astfel că a fost împrumutat la FC Voluntari și FC Brașov. În vara lui 2019, brașoveanul a ajuns la Steaua, în Liga 4, grupare cu care a promovat până în Liga 2.

Daniel Opriţa continuă ca antrenor la Steaua

Steaua a încheiat sezonul actual pe locul 2 în clasamentul play-off-ului, dar nu poate promova din cauza formei sale juridice, una de drept public.

La finalul sezonului, clubul a felicitat jucătorii și stafful tehnic condus de Daniel Oprița, le-a mulțumit suporterilor și a anunțat că antrenorul principal va rămâne în funcție și pentru sezonul următor. Oprița mai are cu Steaua contract pe încă un an.

”Steaua București, pe loc promovabil
Punct final în sezonul Ligii 2, sezonul 2022-2023. Echipa noastră termină pe poziția secundă, care ne asigură promovarea din punct de vedere sportiv.
Interpretarea eronată a Legii Sportului, de către Federația Română de fotbal, ne pune în situația de a căuta soluții legale pentru a putea evolua pe prima scenă a fotbalului românesc.
Facem precizarea că un eventual demers al clubului nostru, nu putea fi întreprins, decât după comunicarea oficială a FRF.
Felicităm jucătorii și staff-ul tehnic pentru performanța reușită și mulțumim fanilor pentru suportul necondiționat.
De asemenea, dorim să vă comunicăm că Daniel Oprița va fi antrenorul echipei noastre și în sezonul viitor, iar componența lotului de jucători va fi strict în responsabilitatea lui și a staff-ului tehnic.”, a comunicat Steaua după ultimul joc oficial, 4-2 în Ghencea cu Gloria Buzău.

Daniel Oprița (41 de ani) a preluat Steaua în iulie 2019, când activa în Liga 4 și a promovat-o în ani consecutivi în Liga 3 și mai apoi în Liga 2. La prima participare în acest campionat, Steaua a terminat pe locul 4 în play-off, însă nu a fost acceptată de FRF, din aceeași cauză ca acum, să joace barajul de promovare. În barajul cu Chindia a mers următoarea clasată, Concordia Chiajna.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/u-cluj-a-trecut-de-steaua-la-lovituri-de-departajare-si-a-castigat-liga-elitelor-u17-cele-doua-echipe-se-vor-intalni-si-in-supercupa-19273149

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-incheiat-sezonul-cu-o-victorie-la-scor-impotriva-gloriei-buzau-bine-ca-pana-la-urma-am-iesit-cu-capul-sus-daniel-oprita-despre-ceea-ce-va-urma-la-echipa-19272154

Adi MARICA 29 May. 2023, 17:57 Liga 2
Pe aceeași temă