Steaua a încheiat sezonul cu o victorie la scor împotriva Gloriei Buzău: ”Bine că, până la urmă, am ieșit cu capul sus.” Daniel Oprița, despre ceea ce va urma la echipă

Marius ANGHEL 22 May. 2023, 09:36 Liga 2

În ultima etapă a play-off-ului acestei ediții de campionat, Steaua a obținut o victorie la scor, 4-2 în Ghencea cu Gloria Buzău, și a reușit, totodată, să pună punct unei serii de cinci jocuri în care nu câștigase, dintre care în trei pierduse.

Sigură de locul 2 de la finalul rundei trecute, Steaua s-a impus de o manieră categorică în jocul de acasă cu Gloria Buzău, o echipă care a terminat sezonul pe poziția a 5-a și care va merge în barajul de promovare cu UTA Arad și datorită situației trupei din Ghencea. Pentru că ”militarii” nu au drept de promovare din cauza formei juridice a clubului, locul al doilea direct promovabil a fost luat de clasata pe locul 3 în play-off, SC Oțelul Galați, iar în aceste condiții și pozițiile calificabile în baraj s-au decalat, trupa din Crâng benefeciind de acest lucru.

  • Steaua în meciul retur din play-off cu Gloria Buzău: H. Iancu (cpt.) – Corbu (Ad. Popa 46′), Beța, Ciocoteală (Mihăescu 22′), Ad. Ilie – Șt. Pacionel, Dav. Matei (Răducan 64′) – St. Drăghici, Rz. Florea (Raicu 46′), Chipirliu (Balgiu 73′) – Chunchukov. Rezerve neutilizate: Pletea – Calestru, Em. Pacionel, Trică.

Daniel Oprița, după victoria Stelei cu Gloria Buzău: ”Ultima impresie contează!”

Steaua a marcat prin Stephan Drăghici (7), Bogdan Chipirliu (33 – penalty), Ștefan Pacionel (45) și bulgarul Tsvetelin Chunchukov (48), în timp ce pentru Gloria Buzău au punctat brazilianul Dudu (24) și nigerianul Joseph Godwin (64).

După joc, Daniel Oprița a trecut peste supărările din ultimele runde și și-a felicitat jucătorii pentru modul în care au evoluat în acest ultim meci, cât și pentru tot parcursul din acest sezon.

”Îi felicit pe băieți pentru felul în care au abordat această partidă, chiar dacă nu mai avea miză din punct de vedere al clasamentului. Bine că, până la urmă, am ieșit cu capul sus, după ultimele meciuri în care nu am avut prestațiile pe care ni le-am fi dorit. Ultima impresie contează! Astăzi am făcut spectacol pentru publicul care a venit, le mulțumim celor care ne-au susținut, suporterilor care au fost alături de noi și, mai departe, sperăm să avem parte de lucruri bune”, a spus antrenorul Stelei la microfonul Steaua TV, cea care a și transmis partida, după ce deținătorii de drepturi TV s-au răzgândit și nu au mai televizat jocul.

Oprița a fost pus să tragă și concluziile acestui sezon, referitor la ce l-a mulțumit și ce l-a nemulțumit: ”Au fost și momente mai puțin bune, în care, normal, sunt nemulțumit de jocurile pe care le-am pierdut, de unele meciuri în care puteam să facem mai mult, dar, așa, cu bune și cu rele, ne-am îndeplinit obiectivul. Băieții aceștia, an de an, ceea ce ne-am propus și ni s-a trasat am reușit să facem, așa că nu am decât să le mulțumesc tuturor jucătorilor și să-i felicit pentru tot și să spun că sunt mândru de ei pentru realizările pe care le-au avut.”

Oprița a început să construiască noul lot de jucători al Stelei: ”Nu o să fie ușor să aduci 15 jucător să faci un lot competitiv”

În final, antrenorul Stelei, legat contractual de club încă un an, a fost întrebat ce urmează pentru echipă. ”Ce urmează? Știu că în sezonul viitor vei avea mâna liberă să faci un nou lot, care să obțină rezultate și mai bune pentru Steaua”, a sunat întrebarea primită. Inițial, Oprița a dat senzația că nu e sigur pe faptul că va continua, ca apoi să spună că lucrează deja la alcătuirea noului lor.

”Nu știu cum ai auzit sau ce ai auzit! Vom vedea mai departe ce va fi, ce obiectiv vom avea în sezonul următor și după aceea o să vorbim și de lot, pentru că nu e ușor să-ți faci un lot. Sunt mulți jucători care își termină contractul, nu o să fie ușor să aduci 15 jucător să faci un lot competitiv. Dar sper să găsesc soluții, lucrez să facem o echipă bună și vom vedea”, a răspuns Daniel Oprița, antrenor la Steaua din iulie 2019, cu două promovări la activ, din Liga 4 și Liga 3, cât și cu două clasată pe poziții superioare în Liga 2, pe locul 4 în play-off-ul sezonului trecut, poziție de calificare în baraj de promovare, respectiv pe locul 2 în acest sezon, poziție direct promovabilă. Nici în campionatul trecut și nici în acesta Steaua nu primește din partea FRF dreptul de a se lupta pentru un loc în prima ligă sau de a merge direct, în ciuda realizărilor sale sportive.

După încheierea jocului din Ghencea, Steaua a emis un comunicat în care anunța că așteptă o comunicare oficială din partea FRF legată de neacceptarea sa în SuperLigă, ca apoi să ”căute soluții legale” pentru ca echipa antrenată de Daniel Oprița să joace în noul sezon în prima ligă. Totodată, anunța că Daniel Oprița va continua și în noul sezon și că noul lot de jucători pe care îl va avea la dispoziție este ”strict în responsabilitatea lui Daniel Oprița și a staff-ului tehnic.”

”Suporterii să fie răbdători și în continuare alături de noi, cum au fost până acum. Au fost al 12-lea jucător, ne-au susținut, le mulțumim pentru tot ce au făcut pentru această echipă, și în deplasare, la mulți kilometri de casă, au fost întotdeuna cu noi și au fost la înălțime”, a mai spus Oprița.

Steaua a terminat sezonul pe locul 2 în play-off, cu 52 de puncte, pe o poziție direct promovabilă în SuperLigă.

Declarațiile lui Daniel Oprița după Steaua – Gloria Buzău 4-2:

Foto și video: Steaua București
Foto: Andrei Pițigoi (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-reactie-oficiala-dupa-ce-a-terminat-play-off-ul-ligii-2-pe-locul-2-pozitie-direct-promovabila-ce-asteapta-de-la-frf-cum-considera-interdictia-de-a-urca-in-superliga-si-mesajul-privind-viito-19272000

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-talpan-atacat-si-amenintat-de-ultrasii-stelei-la-meciul-cu-gloria-buzau-juristul-a-fost-trimis-la-psihiatrie-elena-mai-lasa-grecia-va-recomandam-obregia-precum-19271984

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-etapa-a-play-off-ului-ligii-2-sc-otelul-unirea-dej-poli-iasi-dinamo-si-steaua-gloria-buzau-se-joaca-de-la-ora-1300-19271895

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sos-din-partea-frf-parlamentarii-vor-sa-restrictioneze-jocurile-de-noroc-principala-sursa-de-sponsorizare-privata-din-fotbalul-romanesc-ar-fi-foarte-greu-sa-ne-desfasuram-activitatea-ne-v-19271856

https://liga2.prosport.ro/special/opinii/circo-massimo-sau-minimo-19271610

Marius ANGHEL 22 May. 2023, 09:36 Liga 2
Pe aceeași temă