VIDEO! UTA își face super stadion! Cât costă, câte locuri va avea și cât durează construcția

06 Mar. 2012, 22:05 Diverse

Un nou stadion modern își va face apariția pe harta fotbalului românesc, după National Arena, Cluj Arena și noul „Ilie Oană”. Autoritățile locale din Arad vor investi 7.4 milioane de euro pentru modernizarea stadionului

„Am asigurări de la autoritățile locale ca să facem un stadion nou, modern. Există deja proiectul, am întrebat UEFA despre normele pe care gazonul trebuie să le îndepelinească. Banii vor veni din fonduri europene”, a declarat, la DigiSport, Giovani Catanzariti, patronul celor de la UTA.

Noua arenă va avea 12.500 de locuri, toate acoperite, iar lucrările se vor întinde pe o perioadă de trei ani. În prezent, stadionul are 7.000 de locuri, însă pe parcursul celor de 36 de luni se vor realiza 6.272 mp de peluze noi, 5.492 mp de copertine și vor fi reparate tribune pe o suprafață de 2.362 mp, conform proiectantului.

Sub Peluza Sud va funcționa un hotel de dimensiuni mici, cu 23 de unități destinate cazării pe termen scurt.

Stadionul Francisc Neumann, din Arad a fost inaugurat în anul 1946. La acea vreme, stadionul era considerat cel mai frumos din țară. Baronul Francisc Neumann a fost un mare admirator al lui Arsenal, astfel că a încercat să construiască un mic „Highbury” la Arad, importând atât forma stadionului londonez de atunci, cât și culorile „tunarilor”.

06 Mar. 2012, 22:05 Diverse
Pe aceeași temă