INTERVIU cu Ionuț Popa. Mărturii despre clipele grele de sănătate pe care le trăiește antrenorul: „Nici eu nu știu dacă se mai pot face multe pentru mine”

Marius ANGHEL 10 Jan. 2020, 14:06 Diverse

Retras din fotbal de aproape zece luni, de când problemele de sănătate l-au pus la încercare, poate cea mai grea încercare din viața sa, antrenorul Ionuț Popa (66 de ani) luptă pentru a supraviețui. Ultima dată antrenor la UTA, Popică a oferit un interviu în exclusivitate pentru ProSport în care vorbește despre situația în care se află.

În prezent acasă, la Arad, Ionuț Popa urmează un tratament prescris de medici. Fotbalul, viața sa, după cum chiar el spune, a trecut în plan secund, acum problemele sale și familia sa devenind primordiale.

Ionuț Popa: „Cum mă simt? Ca un om bolnav, dar poate că asta îmi este soarta”

Domnule Popa, ne cerem scuze că vă deranjăm într-o perioadă atât de grea pentru dumneavoastră. Cum vă mai simțiți?
Sunt acasă, la Arad, încă de la începutul lunii septembrie, atunci când am ieșit din spitalul de la Cluj. Cum mă simt? Ca un om bolnav, dar poate că asta îmi este soarta. Am fost pe la o grămadă de medici, dar…

Ce probleme aveți mai exact?
(Oftează) Of, cum este viața asta. Chiar nu vreau să pară acum că mă plâng în presă. Departe de mine acest gând, dar nici eu nu știu dacă se mai pot face multe pentru mine. Din păcate, medicii nu îmi pot face operația la cap, iar acest lucru îmi complică mult starea de sănătate. Sunt foarte trist din această cauză.

Gigi Becali s-a oferit să vă ajute, ați primit din partea dânsului vreun sprijin până în acest moment?
Nu! Sub nicio formă, dar să știți că nu sunt supărat pe el. Nimeni din familia mea nu l-a sunat să îl roage să mă ajute și nici eu nu l-am sunat de când sunt bolnav. Dânsul a afirmat public că este dispus să mă ajute. Eu doar am văzut ce a declarat. Am mai primit câteva ajutoare de pe la unele persoane, însă doar fiica mea și soția au stat în permanență lângă mine. Le mulțumesc din suflet, deoarece nu mă simt singur în aceste momente.

Becali a spus că vă așteaptă și la spitalul dânsului din București. Vă puteți deplasa?
Momentan pot să merg, încă nu am mari dureri, dar tratamentul este programat, în așa fel ca eu să îl pot face de acasă. Deci, pentru moment, nu pot pleca la București, cu toate că ar putea fi asta o variantă. O să mă consult cu familia mea și o să văd dacă este cazul să mergem la Gigi Becali la spital.

„Fotbalul a fost viața mea”

Vă este dor de fotbal?
(Oftează din nou și își găsește cu greu cuvintele) În această situație eu mă gândesc doar la problemele mele și la familia mea. Sunt conștient că cei dragi trec prin clipe grele din cauza problemelor mele medicale, dar fotbalul a fost viața mea. Păcat că nu mai sunt în putere să lucrez. Le mulțumesc frumos tuturor celor care s-au gândit la mine, dar, acum, vă rog frumos să mă scuzați. Nu mai pot să vorbesc la telefon.

Problemele lui Ionuț Popa s-au agravat la începutul anului 2019

Problemele de sănătate ale lui Ionuț Popa s-au agravat de la începutul anului 2019. Experimentatul antrenor arădean a început să se simtă rău de pe la mijlocul lunii ianuarie și a trecut pe la mai mulți medici din Arad, Iași, Timișoara, Cluj-Napoca și mai apoi Viena. Inițial, se vorbea despre o semipareză facială, dar starea de rău a persistat și după sesiunile de fizioterapie. Pe la începutul lunii martie, un doctor neurolog de la Spitalul Clinic Județean din Timișoara i-a impus lui „Mister” restricții clare legate de stilul de viață și, astfel, acesta a fost în imposibilitatea de a mai conduce antrenamentele UTA-ei.

Popa a avut simptome de amorțeli în zona facială și nu mai putea vorbi, pentru ca mai apoi să nu mai reușească să miște un ochi. Dacă inițial doctorii au crezut că au de a face cu afecțiunile rezultate în urma unui atac cerebral ori unui infarct miocardic, ipotezele nu au stat în picioare, astfel că Ionuț Popa a fost supus unor mai multe analize foarte costisitoare, atât în țară, cât și în străinătate.

„Am probleme de sănătate. Nu știe nimeni ce am. Am făcut două RMN-uri, am fost la mai mulți doctori. Am probleme cu ochiul, am avut amețeli, dureri de cap. Ar putea să fie de la vreo lovitură sau de la nervi, stres. Nu mă simt bine. Săptămâna viitoare o să fac o spectroscopie. Asta se face la cap pentru a determina dacă este totul în regulă. O să vedem apoi ce și cum”
Ionuț Popa, la începutul lunii martie 2019, despre problemele sale medicale

Ultimul meci în care Ionuț Popa a stat pe bancă la UTA a fost cel cu ACS Poli, fosta sa echipă, la Arad, pe 9 martie 2019. UTA s-a impus cu 2-1.

În cariera sa de antrenor, Ionuț Popa le-a condus pe UTA, FC Bihor Oradea, Politehnica Iași, CSMS Iași, CS Mioveni, Național Sebiș, Șoimii Pâncota și ACS Poli Timișoara.

Cine dorește să îl ajute pe Ionuț Popa o poate face printr-o donație în contul fiicei antrenorului, Medamira Popa:

Raiffeisen Bank
RO51 RZBR 0000 0600 1141 5017

Articol scris de Daniel VLAD

 

 

 

Marius ANGHEL 10 Jan. 2020, 14:06 Diverse
Pe aceeași temă