VIDEO | Albert Hofman, pe locul 2 în topul celor mai frumoase goluri din 2021 pentru echipele naționale. Atacantul Universității Cluj, depășit doar de Ianis Hagi

Andrei PASCU 31 Dec. 2021, 12:16 Diverse
VIDEO | Albert Hofman, pe locul 2 în topul celor mai frumoase goluri din 2021 pentru echipele naționale. Atacantul Universității Cluj, depășit doar de Ianis Hagi

Albert Hofman (18 ani), fotbalistul Universității Cluj, a ieșit pe locul 2 în topul celor mai frumoase goluri din 2021 marcate de tricolori la echipele naționale. Tânărul atacant al ardelenilor a fost devansat în finală de Ianis Hagi (23 de ani), cu reușita din preliminariile Campionatului Mondial cu Germania (scor 2-1).

Hofman a marcat un gol splendid pentru naționala sub 19 ani, într-o partidă cu San Marino, din luna noiembrie. Tricolorii s-au impus cu 5-0, iar jucătorul ”studenților” clujeni a reușit să înscrie din foarfecă, din careu, după o preluare pe piept, pentru 2-0.

Albert Hofman, devansat doar de Ianis Hagi în topul celor mai frumoase goluri din 2021 pentru echipele naționale 

Suporterii au avut ocazia să ofere această distincție, de golul anului la echipele naționale, prin vot, iar acțiunea lui Ianis Hagi din deplasarea cu Germania, de la echipa mare, a primit în finală 62 la sută din voturi.

”Pe parcursul lunii decembrie, suporterii tricolori au votat pe www.peluzatricolora.ro cele mai spectaculoase reușite ale echipelor naționale din acest an.

Competiția a adunat la start 16 goluri și s-a desfășurat în sistem eliminatoriu, optimi-sferturi-semifinale-finală.

În marea finală au concurat golul lui Ianis Hagi înscris în partida cu Germania, de la Hamburg, și foarfeca tricolorului U19, Albert Hofman, într-o partidă de calificare cu San Marino.

La finalul perioadei de votare pentru finală, 29-30 decembrie, Ianis Hagi a fost desemnat învingător, adunând 62 la sută dintre voturile fanilor din Peluza Tricoloră. Fotbalistul naționalei și al lui Rangers va primi trofeul care a mai fost câștigat de Nicolae Stanciu (2016, 2017), Isabelle Mihail (2018), Florinel Coman (2019) și Alexandru Maxim (2020)”, se arată într-un comunicat al FRF.

Pentru a ajunge în finala competiției ”Golul Anului 2021”, Albert Hofman a trecut, în urma exprimării voturilor suporterilor tricolori, prima dată de George Ganea (marcator în România U23 – Austria U23 1-0), cu un raport de 78 la sută față de 22, apoi de Nicușor Bancu (marcator în Liechtenstein – România 0-2), cu un raport de 52 la sută față de 48, iar în semifinală l-a ”bătut” pe Valentin Mihăilă (marcator în România – Macedonia de Nord 3-2) cu un raport de 52 la 48 la sută.

  • În total, în această competiție au luat startul 16 sportivi: Eduard Radaslavescu, Alexandru Mățan, Nicolae Stanciu, Enes Sali, Alin Toșca, Clara Roșu, Ianis Hagi, Alexandru Musi (pe o parte a tabloului), Valentin Mihăilă, Alex Cîmpanu, Andrei Ciobanu, Maria Cristea, Răzvan Tănasă, Nicușor Bancu, Albert Hofman și George Ganea (de cealaltă parte a tabloului). Aceștia au participat cu goluri marcate pentru naționalele masculine U16, U18, U19, U20, U21, U23 și seniori, respectiv cea feminină U17.

Golurile lui Ianis Hagi și Albert Hofman:

Albert Hofman, sezon de vis pentru ”U” Cluj 

Albert Hofman are parte de un sezon de grație la Universitatea Cluj. Nu doar la echipa națională U19 a fost printre cei mai buni fotbaliști, ci și pentru ardeleni, unde este o piesă importantă în angrenajul lui Erik Lincar. În 15 meciuri în care a evoluat în Liga 2 până acum, din totalul celor 16 etape disputate de echipă, a marcat de șase ori. În plus, a fost titular în 12 dueluri.

Reușitele lui Hofman din campionat au venit în partidele cu Poli Timișoara (un gol; scor final 3-0), Unirea Slobozia (două goluri; scor final 2-0), Ripensia (două goluri; scor final 3-0) și cu Steaua (un gol; scor final 1-0).

Albert Hofman a primit recompensa din partea Universității Cluj: prelungirea contractuală 

De altfel, în acest final de an Albert Hofman a primit prelungirea contractuală din partea Universității Cluj. Alături de alți trei tineri, Vlad Moraru, Alberto Țica și Alexandru Bledea, a parafat noi înțelegeri, pentru jucători profesioniști, pentru următorii cinci ani.

”Jucând atacant lateral, pentru că nu-i spun mijlocaș, e normal să înscrie. Are apariții foarte bune, din acest motiv a prins și echipa națională, unde chiar a dat un gol foarte frumos, dar în ceea ce privește activitatea lui la club, în ultimele două jocuri dinaintea acestuia nu a avut evoluții chiar așa de bune, dar, până la urmă, să spunem așa, că înțeleg tinerețea și lipsa de constanță.

Potențial are foarte mare, are calitate foarte bună și, dacă va fi serios, cu siguranță va fi unul dintre jucătorii care va putea face diferența la Liga 1”, spunea Erik Lincar despre Hofman, după golul din meciul cu Steaua.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-noi-detalii-despre-situatia-financiara-a-universitatii-cluj-si-transferuri-in-ardeal-vor-ajunge-cel-putin-cinci-fotbalisti-cei-mai-multi-fundasi-19215112

https://liga2.prosport.ro/seria-1/12-echipe-din-liga-2-n-au-mutat-pe-banca-tehnica-in-acest-sezon-sunt-insa-sase-care-au-fost-devoratoare-de-antrenori-o-practica-tot-mai-des-intalnita-in-fotbalul-romanesc-19214899

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-1-cu-18-echipe-in-cazul-in-care-dinamo-va-retrograda-mirel-radoi-are-informatii-in-acest-sens-sunt-sigur-cum-ar-putea-modifica-aceasta-situatie-campionatul-ligii-2-19214881

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eduard-novak-a-anuntat-ca-ministerul-sportului-va-finanta-academiile-de-fotbal-incepand-cu-2022-sunt-copiii-nostri-si-este-normal-ca-statul-sa-investeasca-in-copii-19214748

 

 

Andrei PASCU 31 Dec. 2021, 12:16 Diverse
Pe aceeași temă