”Veste tonică” pentru iubitorii de sport din Timișoara. Anunțul făcut de primarul Nicolae Robu despre o nouă bază sportivă în oraș

Anda DELIU 07 Apr. 2020, 18:41 Diverse
”Veste tonică” pentru iubitorii de sport din Timișoara. Anunțul făcut de primarul Nicolae Robu despre o nouă bază sportivă în oraș

Nu departe de stadionul ”Dan Păltinișanu” din Timișoara, după terenul unde se va ridica sala polivalentă de mare capacitate și un cunoscut club și ștrand din oraș, va apărea o ”bază sportivă de tip 1”. Concret, este vorba de un teren de fotbal sintetic, de dimensiune mare, dar și de un teren mic pentru alte sporturi.

Primarul Timișoarei spune că și baza de la Timișoara a fost trecută pe lista de investiții a Guvernului.

Sâmbătă, pe pagina de Facebook a Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației Publice (MLPDA) s-a făcut anunțul despre protocoalele pentru baze similare la Târgu Jiu și Blaj, în colaborare cu universitățile din cele două orașe. Luni, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a anunțat că pe listă s-a trecut și baza de la Timișoara.

”VESTE BUNĂ, PENTRU POSTPANDEMIE! DAR BUNĂ, TONICĂ PENTRU SUFLETELE NOASTRE ȘI ACUM! În urma demersurilor noastre, Ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, liberalul Ion Ștefan, a aprobat introducerea la finanțare a obiectivului «Bază sportivă TIP 1», propus de Primăria Timișoara a fi realizat pe str. Costică Rădulescu nr. 6, Timișoara. Investiția va fi realizată de Compania Națională de Investiții și apoi predată la cheie Primăriei Timișoara”, a anunțat Nicolae Robu.

Lobby de la Gică Popescu. Ajutor și de la Iapă?

Baza sportivă va avea o clădire cu vestiare, dar și parcare. Nu va fi o tribună, așadar, va fi o bază pentru antrenament sau agrement. Terenul de fotbal va fi de dimensiuni mari, sintetic. De asemenea, va exista și un teren mic, pentru baschet, handbal sau minifotbal.

Robu a povestit anterior în acest an, că Gheorghe Popescu i-a propus prima dată investiția, pe care o va realiza Compania Națională de Investiții. De precizat că în MLPDA un secretar de stat este unul dintre foștii consilieri personali ai primarului Timișoarei, liberalul Cătălin Iapă.

Nu există un cost estimativ pentru bază

Toată investiția o va face CNI, pe terenul pus la dispoziție gratis de primărie. Bază va fi predată la cheie, ulterior, autorităților locale. Un cost estimativ încă nu se cunoaște.

”Nu se știe în această etapă cât va costa. Când se va aproba studiul de fezabilitate, se va ști prețul-plafon, dar cel real se va cunoaște după licitația de execuție”, ne-au transmis reprezentanții Primăriei Municipiului Timișoara.

CNI va ridica în zona și un stadion nou, după demolarea actualului ”Dan Păltinișanu”, și o sală polivalentă de 16.000 de locuri. Ambele proiecte sunt acum în faza întocmirii studiului de fezabilitate.

Anda DELIU 07 Apr. 2020, 18:41 Diverse
Pe aceeași temă