Utiștii prinși între dezamăgirea lui 2012 și speranțele moderate pentru Noul An

Marius ANGHEL 30 Dec. 2012, 15:30 Diverse
Utiștii prinși între dezamăgirea lui 2012** și speranțele moderate pentru Noul An

În mai puțin de două zile se încheie un nou an în care „Bătrâna Doamnă” nu a reușit să se ridice la pretențiile fanilor și să rateze eternul obiectiv, promovarea în Liga 1. Dacă în sezonul trecut, arădenii au sperat că vor scăpa din „purgatoriul” ligii secunde până în ultimele etape, noul campionat pare compromis după campania de toamnă. Mai mult, președintele Giovanni Catanzariti a anunțat că nu mai poate susține financiar echipa, iar dacă neamțul Dieter Kass sau un alt om de afaceri nu va interveni în săptămânile viitoare, colpasul nu va mai fi doar un cuvânt rostit pe la colțuri.

O parte dintre utiști au vorbit despre lucrurile bune și rele trăite în 2012, dar și-au exprimat și optimismul, e adevărat – moderat, pentru anul ce urmează.

Alin Gligor: „Ca echipă, am trăit destule decepții în acest an și asta pentru că nu am acumulat punctele necesare îndeplinirii obiectivului. Și acest campionat pare compromis, deși eu mă voi duce și mai departe la antrenamente cu gândul de a recupera punctele ce ne despart de primele două clasate. Altfel, de ce ne-am mai pregăti sezonul acesta? Dacă mă întrebați numai de mine, cred că am avut un an bun. Am jucat în toate meciurile oficiale, am devenit căpitanul UTA-ei, postură ce onorează, dar mă și obligă pentru viitor.  Acum, rămâne de văzut ce se va întâmpla la club, căci fără stabilitate e greu să sperăm la ceva bun. În rest, avem nevoie de multă sănătate și pe mai departe, iar restul vor veni de la sine. Asta îmi doresc pentru mine și familia mea, dar și celor care iubesc fotbalul arădean și UTA”

Gabriel Siminic: „A fost un an cu bune și rele și asta pentru că am fost o bună perioadă titular, iar apoi am pierdut echipa. Din păcate, nici rezultatele echipei nu au fost tocmai cele așteptate, iar promovarea s-a îndepărtat de noi. Personal, mi-au priit partidele cu FC Argeș. Am marcat primul și, deocamdată, singurul meu gol la UTA și am dat o pasă decisivă cu piteștenii. În acest an, m-am specializat și mai mult ca fundaș central, sunt mereu la dispoziția antrenorului pe postul pe care vrea să mă folosească. Am terminat turul pe banca de rezervă, m-am conformat alegerilor făcut de stafful tehnic, nu pot decât să sper că o să recâștig încrederea antrenorilor din retur. De Crăciun am fost la Petroșani, la iubita mea, iar Revelionul îl facem acasă, al Timișoara. Din păcate, nu ne permitem să mergem altundeva”

Dan Stupar (antrenor secund): „Chiar dacă au fost și lucruri bune, anul 2012 nu prea face cinste unui club de tradiția UTA-ei. Suporterii sunt obișnuiți cu perforamanța, ceea ce la Arad se confundă cu promovarea în Liga 1 și este evident că nu am reușit să-i mulțumim. Din păcate, clubul se confruntă cu o grămadă de probleme ce afectează și vestiarul și cu toate astea suntem conștienți cu toții că puteam mai mult. Personal, am avut plăcerea și avantajul să lucrez cu doi antrenori principali, de la care am avut ce să învăț. Îmi iubesc mult meseria, a fost visul meu să antrenez la UTA și aș fi în stare de orice pentru binele acestui club. Însă, câteodată, nu e de ajuns să dea doar o parte totul, trebuie să existe aceeași reacție din partea tuturor, antreori, jucători, conducere. Să sperăm că această unitate și sincronizare va apărea în 2013, până atunci, în noaptea dintre ani, nu putem decât să ne rugăm pentru un viitor mai bun pentru toată lumea”

Cătălin Bucur: „UTA e UTA și nu-și poate propune decât să promoveze în Liga 1. Nu s-a reușit asta și de aceea se vorbește de eșec la Arad.  Personal, cred că am dat totul atâta timp cât am jucat, cu excepția ultimelor două jocuri ale anului. În returul sezonului trecut, am dat un gol și am obținut trei penalty-uri, iar în acest campionat am înscris de trei ori și am dat duă pase decisive. Cu toții puteam mai mult, inclusiv eu, dar nu cred că eu aș fi oaia neagră a lotului. Știu că sunt pe lista neagră, dar pentru 2013 mi-aș dori dori să rămân la UTA, cred că mai am multe de dat pentru acest club. Le transmit un An Nou Fericit  arădenilor”

Radu Mărginean: „Personal, a fost un an destul de bun pentru mine. Am promovat cu Gloria Bistrița și chiar dacă financiar nu a fost o satisfacție prea mare, fotbalistic a fost bine. Apoi, îi mulțumesc lui Dumnezeu că am fost sănătos și am jucat aproape toate meciurile și am putut să dau tot ce a fost mai bun din mine. De fiecare dată când am ieșit de pe gazon, am simțit că am făcut tot ce-mi stă în putință pentru a-mi ajuta echipa. Că a ieșit bine sau mai puțin bine, au fost mereu cu sufletul împăcat. În general, am fost mai liniștit în această a doua jumătate a anului, odată cu întoarcerea acasă, lângă părinți și prieteni. Pentru la anul nu pot decât să-mi doresc sănătate și să obțin rezultate tot mai bune în tricoul UTA-ei. Dar, asta depinde și de cât de bine va fi organizat clubul pe viitor”

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 30 Dec. 2012, 15:30 Diverse
Pe aceeași temă