UTA și Dunărea Călărași, penalizate și ele de Comisia de Licențiere în cazul în care ajuns în Liga 1. Arădenii pot începe cu minus de puncte, ca Rapid

Marius ANGHEL 25 May. 2016, 14:50 Special
UTA și Dunărea Călărași, penalizate și ele de Comisia de Licențiere în cazul în care ajuns în Liga 1.** Arădenii pot începe cu minus de puncte, ca Rapid

UPDATE: Conducerea clubului UTA consideră că nu sunt motive de alarmare și asta pentru că s-a depus deja apel la decizia Comisiei Sistemului de Licențiere din cadrul FRF, iar șansele de câștig ar fi mari.

„Știrea importantă este că clubului UTA a primit licența pentru Liga 1. Într-adevăr, am fost informați și de sancțiuni, însă s-a luat deja legătura cu avocații noștri la București s-a depus deja apel. Așteptăm cu încredere o decizie favorabilă, căci știm exact ceea ce ne-a lipsit de la dosare. Noi am crezut că am depus totul la timp, se poate ca și Comisia să nu fi revizuit toate adăugirile, dar la apel ar trebui să avem câștig de cauză. Sunt chiar convins că nu vom fi depunctați și nici nu vom plăti acea penalitate financiară”, a declarat, pentru Sport Arad, Codru Grădinariu, directorul general al „Bătrânei Doamne”.


 

Pe lângă depunctarea echipelor CFR Cluj, ASA Târgu Mureș și Petrolul Ploiești, cu 9 puncte prima, respectiv 6 celelalte două, pentru următorul sezon al Ligii 1, Instanța de Fond a Comisiei de Licențiere a Federației Române de Fotbal a decis ca și trei echipe din Liga 2 care au cerut licență să fie sancționate în cazul în care vor ajunge în prima ligă. Potrivit AGERPRES, surse din cadrul Federației Române de Fotbal au comunicat că Rapid București va începe cu -6 puncte, UTA Bătrâna Doamnă a primit 3 puncte penalizare și 120.000 de lei, iar Dunărea Călărași o penalitate sportivă de 100.000 de lei.

Deducerea de puncte se va realiza în clasamentul Ligii 1, ediția 2016-2017. În cazul clubului Petrolul, care a retrogradat matematic în Liga 2, nu se va aplica sancțiunea ce includea și o amendă de 120.000 de lei. De asemenea, grupările din eșalonul secund UTA Bătrâna Doamnă și Dunărea Călărași vor fi sancționate numai dacă reușesc promovarea în noul campionat al Ligii 1.

Deciziile luate de instanța de fond nu sunt definitive, cluburile putând depune memorii la comisia de apel a Departamentului de Licențiere din cadrul FRF care va analiza cazurile până la sfârșitul lunii mai. Ultima cale de atac pentru cluburile sancționate este Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 25 May. 2016, 14:50 Special
Pe aceeași temă